Przeglądasz dane archiwalne
4464
Porady
LPG POTRZEBNA POMOC
junak83 2013-01-29 15:33:12
kilka miesięcy temu zamontowałem instalacje lpg w moim aucie instalacja oczywiście na gwarancji założona jak mi sie wydawało w porządnej stacji montażu
auto regularnie odwiedza teraz ową stację z przeróżnymi ajwarami gazu.
Czy mogę zażądać wmontowania instalacji i zwrotu pieniędzy ?
po założeniu gazu samochodu nie da się w normalny sposób eksploatować i co za tym idzie nie ma żadnych oszczędności w obecnej chwili sprawa wygląda tak że zapłaciłem prawie 3tyś i zamiast oszczędność mam problem
ps auto po przełączeniu ręcznie na benzynę normalnie jeździ
auto regularnie odwiedza teraz ową stację z przeróżnymi ajwarami gazu.
Czy mogę zażądać wmontowania instalacji i zwrotu pieniędzy ?
po założeniu gazu samochodu nie da się w normalny sposób eksploatować i co za tym idzie nie ma żadnych oszczędności w obecnej chwili sprawa wygląda tak że zapłaciłem prawie 3tyś i zamiast oszczędność mam problem
ps auto po przełączeniu ręcznie na benzynę normalnie jeździ
Re: LPG POTRZEBNA POMOC
Przemek217
2013-01-29 16:30:20
Kolego powiedz co to za auto jaki silnik i instalacja gazowa??
junak83
2013-01-29 21:11:54
instalacja zenit a pytam czy mam prawo żądać wymontowania gazu i zwrotu pieniędzy bo naprawiają już któryś raz i jak widać nie potrafią a instalacja jest na gwarancji a ja ju z nie mam ochoty zostawiać im auta bo nie po to mam samochód żeby nim nie jeździć a jak narazie to ten warsztat się chyba ma nim uczy niech sobie polonezów nakupią do nauki
mam jeszcze drugie auto do gazowania gdzie najlepiej go zawieść ?
mam jeszcze drugie auto do gazowania gdzie najlepiej go zawieść ?
konopia
2013-01-29 22:38:42
Osobiście polecam Tabaka ze Starego Rybia - 1 instalacja robiona u Nigo chodziła idealnie (co prawda był to jedno punkt więc idealny silniczek do do gazu) dwie sztuki serwisowane bo już kupiłem z gazem - i zawsze chodziły i chodzą tak jak trzeba. Oczywiście gaz ma swoje mankamenty do których trzeba się po prostu przyzywczaić ale nie ma problemu z jazdą i paleniem. Tak że polecam.
davidson
2013-01-30 07:08:58
ja polecam montaz instalacji w Straym Saczu dłużej montuja niz Tabak i maja lepsze doswiadczenie .Mało kto narzekal .
Przemek217
2013-01-30 09:03:31
Jedna sprawa to że auto chodzi dobrze na PB nie znaczy że jest dobre i będzie chodzić poprawnie na LPG, jeśli nie stosujesz sie do prostych zasad używając LPG nigdy Twoje auto nie będzie poprawnie znosić tego paliwa. Kable i świece podstawa, jeśli model auta to tajemnica to nie potrafię Ci powiedzieć czy winę za kiepsko działającą instalacje ponosi zakład czy jest ona spowodowana czymś innym i oni za to nie ponoszą odpowiedzialności. Jeśli jest to np Ford to jeśli nie zainwestujesz w oryginalne świece i kable zapłonowe zapomnij o jedzie na gazie każdy konkretny monter instalacji LPG Ci to powie, osobiście myśle że zwrotu kasy od nich nie dostaniesz w gre wchodzą tylko naprawy gwarancyjne i wymiany osprzętu. A byłeś gdzieś na kompie z samochodem?? jak silnik w ogóle pracuje??
junak83
2013-01-30 18:43:50
207 1,4 przebieg 80tyś km każda czynność w samochodzie była wykonana zgodnie z zaleceniami producent
nie dolegało mu nigdy nić aż do tej pory
w przyszłym tygodniu pojadę na komputer może coś wyjdzie dzięki za podpowiedź
nie dolegało mu nigdy nić aż do tej pory
w przyszłym tygodniu pojadę na komputer może coś wyjdzie dzięki za podpowiedź