4296
Porady
Re: Lpg
Zaciekawiona
2013-08-01 13:42:19
stacja montażu gazu.ul. zygmunta augusta 12, 34-600 limanowa. to jest na zajezdni pks brama obok diagnostyki:)
konto usunięte
2013-08-02 03:39:50
Nie idź do Gawrona bo tam ci spierniczą. No chyba, że jesteś komunistą, popierasz burmistrza Biedę i nienawidzisz busiarzy to przynajmniej zrobi ci za darmo ;)
Polecam AutoGaz w Chełmcu przy ul. Podegrodzkiej.
Polecam AutoGaz w Chełmcu przy ul. Podegrodzkiej.
junak83
2013-08-02 08:50:39
503102529 kawałek od limanowej ale warto tam jechać
warsztat może mały ale godny polecenia
bo sam jeździłem po innych no i same kłopoty,taka historyjka że książkę można by napisać
warsztat może mały ale godny polecenia
bo sam jeździłem po innych no i same kłopoty,taka historyjka że książkę można by napisać
M44
2013-08-02 10:21:32
Wislak nie skomentuje twojej wypowiedzi. Zacznijmy od tego ze ten serwis gazu jest osoby prywatnej moge polecic. włascicielem tego jest osoba posiadajaca sklep z czesciami tam przy bezdotykowej. i wislak jak mowisz o wspieraniu "gawrona" Biedy itp... to czemu myjecie maxbusy na bezdotykowej eko ?? :D
Julek
2013-08-02 13:26:36
A do wymiany butli na taką samą tylko nową to potrzeba geniusza gazownika?
tygrysek
2013-08-02 13:26:47
Na Kopernika jak jest myjnia automatyczna. www.gtcr.pl
mają autoryzację BRC.
mają autoryzację BRC.
konto usunięte
2013-08-02 20:08:36
Tam wydawać kasę.
W Starej Wsi za kościołem można wjechać do potoku i przy okazji dach z kładki umyć.
W Starej Wsi za kościołem można wjechać do potoku i przy okazji dach z kładki umyć.
konto usunięte
2013-08-04 17:46:38
@M44:
Podegrodzie i Chełmiec nie są tak daleko, więc można się przejechać i też fajnie zrobią Ci z samochodem.
Tak, wiem "osoba prywatna". Myjnia bezdotykowa też należała do osoby prywatnej i teraz jakimś dziwnym sposobem znajduje się w rękach Gawrona. :)
A co do mycia Maxbusów to niestety ale ja się tym nie zajmuję. Jeśli masz jakieś obiekcje to wiesz, gdzie się zgłosić :P
Podegrodzie i Chełmiec nie są tak daleko, więc można się przejechać i też fajnie zrobią Ci z samochodem.
Tak, wiem "osoba prywatna". Myjnia bezdotykowa też należała do osoby prywatnej i teraz jakimś dziwnym sposobem znajduje się w rękach Gawrona. :)
A co do mycia Maxbusów to niestety ale ja się tym nie zajmuję. Jeśli masz jakieś obiekcje to wiesz, gdzie się zgłosić :P
M44
2013-08-04 18:13:04
Wislak . Myjnia bez dotykowa ECO OIL jak i samo eco oil od samego poczatku nalezy do spółki Pasyk&Gawron. jezeli chodzi o druga myjnia/pranie dywanów na bazie ob ok diagnostyki to fakt wczesniej miała to osoba prywatna ale jak widac cos poszlo nie tak. a co do lpg to moge polecic tych z bazy pks chyba miduw o ile sie nie myle.
dm1
2013-08-05 17:58:15
jeżeli zbiornik jest jeszcze ważny , to wystarczy zrobić przegląd samochodu w dniu utraty ważności zbiornika i mamy rok smigania gratis :D
LIMANOWAAA
2013-08-08 09:14:13
dm1 owszem rok smigania do pierwszej kontroli policji i sprawdzeniu przez nich waznosci butli i mozesz pozbawic sie dowodu rej.:(
konto usunięte
2013-08-08 11:02:34
Są dwa sposoby niewymieniania i nierobienia ponownej legalizacji butli:
1) pożyczasz od kolegi ważną legalizację na podobną butlę i jedziesz na stację gdzie nie mają tego auta w ewidencji (rzadko, który gazownik zagląda na numery)
2) nie robisz w ogóle przeglądu, dowód rejestracyjny chowasz na dno szuflady i tak jeździsz, w przypadku kontroli mówisz zapomniałem i kosztuje to cię to 50 zł.
średnio zatrzymania przez policję można się spodziewać raz na dwa lata, więc i tak się opłaci, OC działa na normalnych zasadach, tylko przy AC mogą coś odliczyć.
Trzeba też się pilnować przestrzegania przepisów żeby głupio nie wpaść.
1) pożyczasz od kolegi ważną legalizację na podobną butlę i jedziesz na stację gdzie nie mają tego auta w ewidencji (rzadko, który gazownik zagląda na numery)
2) nie robisz w ogóle przeglądu, dowód rejestracyjny chowasz na dno szuflady i tak jeździsz, w przypadku kontroli mówisz zapomniałem i kosztuje to cię to 50 zł.
średnio zatrzymania przez policję można się spodziewać raz na dwa lata, więc i tak się opłaci, OC działa na normalnych zasadach, tylko przy AC mogą coś odliczyć.
Trzeba też się pilnować przestrzegania przepisów żeby głupio nie wpaść.
dm1
2013-08-12 18:29:24
No własnie jeśli diagnosta dopuszcza samochód do ruchu w okresie ważności butli ,na rok do następnego przeglądu , mimo to , że zbiornik traci wazność za tydzień to kto jest odpowiedzialny . Diagnosta zawsze moze wydać pozwolenie czasowe! . Za coś te +60 zł w końcu jest . W końcu do przeglądu trzeba certyfikat na zbiornik .
naphta
2013-08-28 14:30:46
Ja miałem pecha z pierwszym razem trafić na okolicznego partacza i spierniczył mi instalacje... postanowiłem zrezygnować z lokalnego patriotyzmu poprawki robiłem w Krakowie i jak na razie wszystko w porządku. Kontakt dla zainteresowanych:
http://www.lpghouse.pl/
Butle tak samo mają.
PS. Jak cie złapią bez butli to Bzurys zobowiązuje się zapłacić z własnej kieszeni skoro tak mądrze doradza.
http://www.lpghouse.pl/
Butle tak samo mają.
PS. Jak cie złapią bez butli to Bzurys zobowiązuje się zapłacić z własnej kieszeni skoro tak mądrze doradza.
naphta
2013-08-28 14:34:57
Miałem oczywiście na myśli bez homologowanej butli...
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź