8°   dziś 6°   jutro
Wtorek, 26 listopada Delfina, Sylwester, Konrad, Leonard, Leon, Lesława
1994

Tematy archiwalne

MZK LIMANOWA DAWNIEJ

konto usunięte 2010-10-11 17:36:51
Linie MZK Limanowa (przez cały okres istnienia): 1- Limanowa ul. Kopernika- Laskowa Dolna (autobus wyjeżdżał z miejsca, gdzie dziś startują busy do Krakowa- dojeżdżał do Laskowej w okolicach sklepu GS- centrum-niektóre kursy jechały chyba do Kamionki) 1 BIS- Limanowa ul. Kopernika- Młynne ( dojeżdżał do miejsca w którym z drogi prowadzącej do Bochni skręca się na Laskową- całkiem niedawno stał tam jeszcze słupek przystankowy z charakterystycznym "A") 2- Stara Wieś- Pasierbiec (jechał z przysiółka Pożary- do centrum Pasierbca- okolice Sanktuarium) 2 BIS- Stara Wieś- Łososina Górna/Pasierbiec (jechał spod domków wczasowych na "Ostrej" do Łosoiny przy dworcu PKP, niektóre kursy mogły zachaczać o Pasierbiec) 3- Limanowa POM- Męcina (dziś jest tam stacja Orlen- droga na Bochnię, a w Męcinie dojeżdżał do miejsca w którym droga główna krzyżuje się z drogą prowadzącą do stacji PKP- później niektóre kursy jechały do samej stacji, niektóre jechały do przysiółka Kłodne 3- BIS Limanowa PKP- Pisarzowa ( w Pisarzowej dojeżdżał do kościoła) 4- Łososina Górna/Limanowa PKP- Wysokie- (najpierw autobusy jeździły z dworca PKP do Wysokiego z nawrotką na parkingu, niektóre kursy do Kaniny i Raszówek-przy skrzyżowaniu z drogą na Łukowicę, potem wydłużono linię do Łosoiny Górnej przy dworcu PKP) 4- BIS Łososina Górna- Raszówki (trasa pokrywająca się z linią 4) 5- Limanowa PKP- Siekierczyna (trasa przebiegająca koło dzisiejszego komisariatu policji drogą na siekierczynę- dziś jeździ tamtędy jeszcze PKS P&G) 5 BIS- nie kojarzę, czy była ta linia- wydaje mi się, że tak, ale pokrywała się ona z linią 5 9pewnie różniły się krańcami w Siekierczynie- ale nie jestem pewien) 6- linia ta prowadził DO młynnego, ale później puszczono tam 1 BIS- tu mogę coś mylić się i nie daję głowy- raz kojarzę tak, raz tak 7- Limanowa ul. Zygmunta Augusta- Łososina Górna- jedyna linia nie wybiegająca poza granice miasta- w Łosoinie kraniec przy PKP, w Limanowej przy bazie PKS 0- Limanowa Rynek- Sowliny- linia, która jeździła barzdo krótko, tuż przed likwidacją MZK i nadejściem ery busów (konkretnie firmy MINIBUS)
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: MZK LIMANOWA DAWNIEJ
konto usunięte 2010-10-11 17:39:36
Tak dawniej funkcjonował MZK LIMANOWA ,czy dzis tak by nie mógł istniec w Limanowej ,ALE POCO LEPIEJ PRZEPCHANE BUSY ,KTÓRE NIE KURSÓJA W SOBOTY I NIEDZIELE !!!! CHCIELISCIE TO MACIE ...
konto usunięte 2010-10-11 17:50:07
CZY MA ,KTOS JAKIES ZDJECIA LUB UDOKUMENTOWANE MZK LIMANOWA CZY WPK LIMANOWA
konto usunięte 2010-10-11 20:53:08
wiec gdzie jestescie z takimi liniami
polanka 2010-10-12 09:16:21
mam stare bilety , gdzieś tam sobie leża w moich szpargałach,
mjaro 2010-10-12 13:42:09
A taki piękny dworzec został sprzedany i busy teraz się gniotą na takim małym "Małym Rynku".To skandal!
polanka 2010-10-13 09:53:09
dworzec nalezał do PKS ,a MZK miało tylko swoją zajezdnię, gdzieś poza centrum Limanowej. A i jeszcze poprawię linia numer 6 była puszczana przez Laskowę Górna (tylko) lub okręznie przez Laskowę Górna na Dolna (odwrotnie niż 1, która czasmi leciała z Dolnej na Górną).Nie umiem sobie przypomnieć czy jedynka leciała na Kamionkę , ale chyba nie , a na 100% robiła kóleczko na Laskowę Górną .NIe kojarzę lini 1BIS , więc napewno nie dojezdzała do Laskowej , a linia nr6 jezdziła do końca istnienia MZK
polanka 2010-10-13 11:10:51
Przypomniało mi się 1 bis dojezdzał nie do Młynnego do rozjazdu na LASkowę , tylko na Pasierbiec, ale nie mam pojęcia jaką trasą .
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]