0°   dziś 4°   jutro
Niedziela, 24 listopada Flora, Emma, Emilia, Chryzogon, Jan, Aleksander, Roman
4296

Porady

Naprawa aparatu-gdzie?

aligator 2012-03-10 16:02:26
Szukam osoby lub punktu w Limanowej gdzie mogę naprawić aparat.tzn zmienić ustawienia gdyż aparat był ok tylko po imprezie alkoholowej 8o8o nie mogę dojść z nim do ładu bo robi złej jakości zdjęcia..
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Naprawa aparatu-gdzie?
konto usunięte 2012-03-10 16:36:00
spróbuj zrobić jeszcze raz impreze to ustawienia moze wrócą do normy..
lub sam spróbuj zabawy z aparatem. weź go do ręki(moze nie ugryzie) i pobaw się ustawieniami.
aligator 2012-03-10 17:43:41
Imprezę i tak się powtórzy hehe.ale coś z migawką zostało pozmieniane i coś nie tak .nawet sformatowałem aparat ale mu to nie pomogło,.
pinc022 2012-03-10 20:06:58
polecam
wyrzuc i kup nowy bo tylko to mozesz zrobic po imprezie:)
L4WA 2012-03-10 22:13:08
co to za aparat ;>? to chyba najważniejsza informacja xD
aligator 2012-03-11 12:05:52
Olympus Mju 9000 ...
L4WA 2012-03-11 16:59:06 Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
L4WA 2012-03-11 17:01:40
co rozumiesz przez "złe" zdjęcia?? prześwietlone ?? tracą kolor :>? rozmazane? gubią ostrość?
konto usunięte 2012-03-11 17:26:30
Pewno jest zalany, trzeba wyczyścić obiektyw i matrycę bo obraz jest zamazany/są plamy, może sklep fotograficzny?
aligator 2012-03-11 18:40:46
Nie został zalany tylko kolega się bawił w ustawieniach i coś pozmieniał..są rozmazane i bez ostrości,ale jak lampa się używa to jest ok ,tylko jak lampa jest wyłączona to właśnie zdjęcia złej jakości wychodzą wtedy..a wcześniej był rewelacyjny...
DaBomb25 2012-03-11 19:04:12
moze tryb marko? szukaj ikonki z kwiatkiem i włącz...
L4WA 2012-03-15 18:17:39
daj większe ISO albo w ogóle ustaw je w tryb automatyczny - to samo tyczy się czasu długości otwarcia przysłony :P - włącz automata - a tak w ogóle - poczytaj coś o tym bo nawet amator powinien co nie co o swoim aparacie wiedzieć - nawet jak robi zawsze FULL AUTO

http://www.fotografia.kopernet.org/ekspozycja.html
konto usunięte 2012-03-15 19:13:32
W Nowym Sączu jest punkt gdzie gość naprawia aparaty. Brat tam dawał bo miał kłopot z sprężynką i naprawił. Ja też będę musiał swój tam oddać. Czy twój problem da się naprawić, myślę, że tak. Jeżeli interesuje Cię ten punkt w Sączu to zapytam brata i da namiary.
peterlimanowa 2012-03-15 20:49:23
@L4WA czas otwarcia przysłony?no to chyba musisz poczytać faktycznie a później doradzać bo wprowadzasz w błąd. Nie zawsze full auto będzie dawało poprawne ekspozycje, nie mówiąc o poruszeniu.
L4WA 2012-03-15 23:01:23
błąd ^^ migawki - ale jakiś sens został, bo tylko wartości przypisane migawce wyrażamy w czasie ;) wiec zrobił by dobrze ale nazwał jak ja - źle :) Wiem że nie zawsze bezie dawało - ale poczytaj jego posty - widać wyraźnie że aparat "sam" robił zawsze zdjęcia i to dobre zdjęcia - raczej nie miał jakichś magicznych uniwersalnych ustawień tylko korzystał z auto - zresztą później potwierdza że aparat nie robi satysfakcjonujących fotek po zabawie w menu - wniosek - trzeba wrócić do auto ;] chyba że się mylę?
pinc022 2012-03-15 23:13:46
Idz do Foto Natanek właściel Ci sprawdzi i doradzi co masz dalej robić , przynajmniej Ci powie konkretnie a takie komentarze przez internet wiele Ci nie pomogą
kingston 2012-03-16 07:33:25
Prosta opcja a nikt nie podaje....... Włącz sobie ustawienia Fabryczne i po sprawie...
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]