2174
Wydarzenia
NIE KUPUJE W GS PRZYSZOWA !!!
maja56 2015-04-17 18:52:38
W dniu wczorajszym, tj. 16.04.2015 Zarząd GS Pszczółka na czele z prezesem podęli uchwałę o sprzedaży centrum Przyszowej w drodze przetargu. Według zapewnień Pani Wójt Gminy Łukowica gmina zamierzała dokonać zakupu tej działki. Jedynym warunkiem jej zakupu było ustalenie sprzedaży w drodze negocjacji ceny, tj. bez przetargu. Podjecie decyzji o sprzedaży tej działki w przetargu wyeliminowało gminę z możliwości jej zakupu. Oznacza to dokładnie tyle że tę działkę może kupić każdy z wyjątkiem gminy. Mimo licznych apeli mieszkańców GS nie przychylił się do próśb i woli mieszkańców.
W ZWIĄZKU Z POWYŻSZYM APELUJĘ DO WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW O BOJKOT GS PSZCZÓŁKA POPRZEZ BRAK ZAKUPÓW W ICH SKLEPACH I PIEKARNI !!!! JESTEM Z PRZYSZOWEJ NIE KUPUJE W GS:Dhttps://img.limanowa.in/img/emotikony/favorite.png">
W ZWIĄZKU Z POWYŻSZYM APELUJĘ DO WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW O BOJKOT GS PSZCZÓŁKA POPRZEZ BRAK ZAKUPÓW W ICH SKLEPACH I PIEKARNI !!!! JESTEM Z PRZYSZOWEJ NIE KUPUJE W GS:Dhttps://img.limanowa.in/img/emotikony/favorite.png">
Re: NIE KUPUJE W GS PRZYSZOWA !!!
forfiter
2015-04-17 21:15:31
Ojej, to ja już tam nie kupuję od kilkunastu lat.
Nawet nie wiedziałem że bojkotuję.
Nawet nie wiedziałem że bojkotuję.
maja56
2015-04-18 08:59:54
forfiter - tak banujesz wszystko, nieświadomie a jednak popatrz jak się zasłużyłeś dla Przyszowej Dzięki że jesteś z nami ;-)
konto usunięte
2015-04-24 09:34:39
Właśnie, też tam już od dawna nie kupuję i namawiam wszystkich do tego bojkotu! Jak nie skutkują działania formalne, to może chociaż to otworzy oczy GS-owi , że warto działać na rzecz tych, z których się żyje.
mb3
2015-04-26 23:50:54
Tak i mieszkańcy Przyszowej pojadą na zakupy do "delikatesów centrum" zamiast dać zarobić miejscowej spółdzielni. Genialny pomysł.
abi38
2015-04-28 18:09:53
mb3 - walka w Przyszowej właśnie jest o te lokalne miejsca pracy !!! Jeżeli kupi tę działkę Pan wpływowy i wybuduje tam biedre to faktycznie będzie kupa miejsc w okolicy w związku z tym. Ta sieć nie wpuści do sklepu nawet lokalnej piekarni a już nie wspomnę o jakimś nabiale.... Zastanów się co piszesz, no chyba że jesteś od Państwa wpływowych...
abi38
2015-04-28 18:14:12
A ta miejscowa spółdzielnia zamiast sprzedać teren gminie i zachować te miejsca pracy w Przyszowej woli sprzedać ten teren pod inny sklep. Bankructwo mają w kieszenie dzięki temu do końca 2015 hahaha.... Tak to jest jak prezesem zostaje kierowca. Sam tam kupowałem wierząc w lokalne przedsiębiorstwa ale mam podziękowanie !!!!
JUŻ NIE KUPIĘ W GS PRZYSZOWA.... A jak przetarg faktycznie się odbędzie to i będzie życzliwy donos do US w Krakowie w sprawie paragonów których nie było i nie ma przy obwoźnej sprzedaży !!!! Mam nawet piękny filmik jak Pan mi sprzedał chlebusie i soczki bez paragoniku ;-):D
JUŻ NIE KUPIĘ W GS PRZYSZOWA.... A jak przetarg faktycznie się odbędzie to i będzie życzliwy donos do US w Krakowie w sprawie paragonów których nie było i nie ma przy obwoźnej sprzedaży !!!! Mam nawet piękny filmik jak Pan mi sprzedał chlebusie i soczki bez paragoniku ;-):D
konto usunięte
2015-04-29 08:01:09
mb3
Jakoś miejscowa spółdzielnia nie troszczy się o mieszkańców. Spółdzielnia, a raczej jej zarząd patrzą tylko na koniec własnego nosa i tyko o siebie dbają.Czekają na forsę za działkę jak na zbawienie, by szybko ją między siebie podzielić, a nie inwestować. A mieszkańcy są potrzebni tylko wówczas gdy trzeba wydać forsę w sklepie!
Jakoś miejscowa spółdzielnia nie troszczy się o mieszkańców. Spółdzielnia, a raczej jej zarząd patrzą tylko na koniec własnego nosa i tyko o siebie dbają.Czekają na forsę za działkę jak na zbawienie, by szybko ją między siebie podzielić, a nie inwestować. A mieszkańcy są potrzebni tylko wówczas gdy trzeba wydać forsę w sklepie!
qwert
2015-04-29 11:51:19
prezesem został kierowca bo innego kandydata nie było, ot taka spółdzielnia
konto usunięte
2015-04-29 15:18:50
Kierowca... no cóż to wiele wyjaśnia
maja56
2015-04-29 21:46:55
Liczę na wszystkich prywatnych inwestorów zainteresowanych zakupem działki w Przyszowej, że dotrzymają jutro słowa danego grupie działającej na rzecz zakupu tej nieruchomości przez gminę. Obiecaliście że jeżeli gmina wyrazi chęć zakupu na cele mieszkańców wycofacie się z przetargu a już na pewno nie będziecie licytować gminę. LICZĘ NA WASZE SŁOWO !!!
W przypadku zakupu jednak przez prywatną osobę zrobimy jako mieszkańcy wszystko co w naszej mocy aby uniemożliwić wam tam jakąkolwiek inwestycję. Będziemy starali się pokazać jak bardzo działacie szkodliwie na rzecz Przyszowej !!!! Będziecie mieli naprawę zainteresowanych mieszkańców!!!
W przypadku zakupu jednak przez prywatną osobę zrobimy jako mieszkańcy wszystko co w naszej mocy aby uniemożliwić wam tam jakąkolwiek inwestycję. Będziemy starali się pokazać jak bardzo działacie szkodliwie na rzecz Przyszowej !!!! Będziecie mieli naprawę zainteresowanych mieszkańców!!!
baca
2015-04-29 22:31:10
Chyba się jednak zdecyduję na zakup tej działki i pogodzę wszystkich.:P
konto usunięte
2015-04-30 09:04:59
Baca czy wiesz, że BACA TO INACZEJ KIEROWNIK WYPASU OWIEC ? Chcesz do pogodzenia wszystkich zastosować beczenie owieczek, jako nowoczesną terapię muzyką? Fakt, mówi się że muzyka leczy i ciało, i duszę. Tyle, że Przyszowiacy zdrowi i pewnie zechcą wywieźć Cię na jakąś halę w Karpatach, byś tam, wyrabiając serek, mógł cieszyć się do woli dźwiękiem swojego baraniego stadka.
wartownik
2015-04-30 11:40:37
maja@ a Duda wisi na szybie w sklepie? jak tak to też nie bede kupował ,
konto usunięte
2015-04-30 14:35:57
Działka kupiona przez znanych nam N! Tylko jedno się ciśnie na usta USTAWIONY PRZETARG!!!! Pani Wójt do dzieła, proszę pokazać , że Pani dotychczasowe działania to nie była komunistyczna pokazówka! Prezesie Pszczółko Pana przetarg i powiązania z N zostaną skontrolowane.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź