Przeglądasz dane archiwalne
2232
Wydarzenia
Nowa Kawiarnia przy ulicy Leśnej
korekta 2012-04-30 08:56:49
otworzono nową kawiarenkę na rogu Leśnej i Kopernika, był ktoś??? Na razie widziałam tylko wystrój przez szybę i wygląda obiecująco...
Re: Nowa Kawiarnia przy ulicy Leśnej
nelly
2012-04-30 11:11:05
Byłam i POLECAM!!! Rewelacyjny wystrój, przepyszna kawa,
a co najważniejsze jest to naprawde miejsce przyjazdne dzieciom :)
a co najważniejsze jest to naprawde miejsce przyjazdne dzieciom :)
kamilagorka
2012-05-01 21:20:57
Bylam dzisiaj w kawiarni Charlotte, jest to miejsce bardzo gustownie urzadzone, pilam przepyszne latte, ktore podobnie jak cappucino jest podawane w ogromnych filizankach. Przetestowalismy tez slodkosci, szarlotke, muffiny bananowo- kawowe, tort z czekolada i orzechami i fantastyczny sernik z biala czekolada. Ciacha nie za slodkie czuc dobre skladniki i serce : ) coreczka na wejsciu dostala lizaka bawila sie w dzieciecym kaciku i co najwazniejsze nikt nawet krzywym okiem nie spojrzal na okruchy pozostawione po moich pociechacj. Naprawde goraco polecam.
korekta
2012-05-01 21:43:24
byłam tam dziś i zgadzam ze wszystkim co napisaliście wyżej.....mam nadzieję,że to miejsce przetrwa w Limanowej,bo próżno tu szukać drugiego takiego
Bimba
2012-05-06 22:08:30
A gdzie to dokładnie są te cuda??
krzysiek22
2012-05-07 21:17:26
BYLEM FAJNIE ALE DLUGO TO SIE TO RACZEJ NIE UTRZYMA
FurElise
2012-05-07 21:55:23
W złym miejscu jest to położone, gdyby było bliżej rynku miałoby większe wzięcie, choć kto wie... :) Nie byłam (choć mijam to miejsce codziennie- ironia losu, ale wygląda bardzo estetycznie.
kiwano
2012-05-09 18:07:14
Wychodząc z banku postanowiłam wpaść do kawiarni Charlotte na kawę - z czystej ciekawości..No i dowiedziałam się, że kawę mogę wziąć na wynos..Rzeczywiście kawa jakiej dawno nie piłam..po prostu pyszna! Na drugi dzień zabrałam tam rodzinkę- Maluchy były zachwycone!! Bawiły się zabawkami w kąciku dla dzieci wcinając lody (no może przydałoby się więcej samochodzików dla chłopców). Ja piłam mrożoną kawę i zjadłam szarlotkę z lodami -pychota. Wnętrze przytulne, bardzo miła obsługa. Już mamy swoje miejsce w Limanowej, a lokalizacja nie ma żadnego znaczenia. Dla takiej kawy poszłabym nawet na Miejską Górę:)
konto usunięte
2012-05-09 18:48:08
No wreszcie bedzie mozna napic sie dobrej latte w Limanowej tzn mam taka nadzieje, ale skoro tyle pozytywow to pewnie sie oplaca wyprobowac:)
FurElise
2012-05-13 21:12:12
kiwano, nie wykrakaj sobie. XD
ekbiedronka096
2012-05-13 21:53:24
gdzie to jest bo nie wiem gdzie jest ul.leśna więc gdzie od rynku sie udać i czy to daleko
konto usunięte
2012-05-13 21:55:50
@ekbiedronka polecam google maps. :)
tomek23
2012-05-14 12:47:39
Naprawdę kawiarnia pierwsza klasa :P wystrój elegancki , obsługa bardzo miła , jedzenie super . Lecz jedna wada strasznie drogo jak na limanowa . głupia kawa mrożona 10.80 zł a gdzie indziej dużo taniej :) ale może zejdą z ceny po jakimś czasie . ale po za tym polecam naprawdę :) me gusta :)
semos
2012-05-14 12:49:01
to naprawdę ceny kosmos, przecież są lokale gdzie kawa mrożona kosztuje 6zł
adrzej
2012-05-14 20:57:34
Super jest narzekać, to takie polskie...
A ktoś próbował tej kawy mrożonej? Ktoś widział jak jest przygotowywana? Jak smakuje?
Uważam, że wcale nie jest drogo! Pyszne latte i do tego wyśmienite ciasto - razem 11zł. Biorąc pod lokal, obsługę, muzykę ceny są w sam raz. Pamiętajmy, że do kawiarni nie chodzimy oszczędzać. Jak dla mnie jest tam fantastycznie. Dlaczego? Przede wszystkim od progu ma się wrażenie, że prowadzą to ludzie z pasją.
Jeżeli będziemy krytykować wszystkie lokale, gdzie ktoś kto się stara i robi dla nas coś wyjątkowego to będziemy mieli same obskurne lokale z kawą rozpuszczalną w plastikowym kubeczku za 3zł. Tego chcecie?
A ktoś próbował tej kawy mrożonej? Ktoś widział jak jest przygotowywana? Jak smakuje?
Uważam, że wcale nie jest drogo! Pyszne latte i do tego wyśmienite ciasto - razem 11zł. Biorąc pod lokal, obsługę, muzykę ceny są w sam raz. Pamiętajmy, że do kawiarni nie chodzimy oszczędzać. Jak dla mnie jest tam fantastycznie. Dlaczego? Przede wszystkim od progu ma się wrażenie, że prowadzą to ludzie z pasją.
Jeżeli będziemy krytykować wszystkie lokale, gdzie ktoś kto się stara i robi dla nas coś wyjątkowego to będziemy mieli same obskurne lokale z kawą rozpuszczalną w plastikowym kubeczku za 3zł. Tego chcecie?
FurElise
2012-05-15 13:46:13
adrzej dobrze gada, polać mu.
konto usunięte
2012-05-15 13:57:39
Jak Was nie stac, to prosze nie chodzic i nie komentowac. Wy byscie wszystko za GRATIS chcieli pewnie, tylko, ze w zyciu nie ma nic za darmo!
aip
2012-05-15 14:57:23
A w jakich godzinach jest otwarta ta kawiarnia?
konto usunięte
2012-05-15 18:21:32
"Po co Polacy chodzą do kawiarni?
Wbrew pozorom do kawiarni nie chodzimy "na kawę" (21 proc. odpowiedzi) lecz po to, by spotkać się ze znajomymi (58 proc.), wynika z cytowanego przez "Puls Biznesu" badania TNS OBOP..." :P
W nowej kawiarni nie byłam, może kiedyś będę miała okazję się przejść i ocenić czy było warto ;)
Wbrew pozorom do kawiarni nie chodzimy "na kawę" (21 proc. odpowiedzi) lecz po to, by spotkać się ze znajomymi (58 proc.), wynika z cytowanego przez "Puls Biznesu" badania TNS OBOP..." :P
W nowej kawiarni nie byłam, może kiedyś będę miała okazję się przejść i ocenić czy było warto ;)
dexter
2012-05-16 23:32:00
Są lokale gdzie kawa mrożona kosztuje 25zł i jest kiepska. Ja jednak zwrócę się w stronę godzin otwarcia, przejeżdżam kilka razy dziennie i dopiero dzisiaj widziałem lokal otwarty
https://img.limanowa.in/img/emotikony/help.png"> Ktoś zna te godziny (głównie weekend)
https://img.limanowa.in/img/emotikony/help.png">
ianmahoney
2012-05-17 10:48:54
Pon - Wt.:10:00 - 18:00
Śr - Sob.:10:00 - 21:00
Śr - Sob.:10:00 - 21:00
Re: Nowa Kawiarnia przy ulicy Leśnej Trucizna 2012-05-17 10:50:51
wiesna
2012-05-17 12:41:21
no to super, się wybieram
korekta
2012-05-30 20:33:34
z pewnego źródła wiem że już od 1 czerwca będzie można w Charlotte wypić coś mocniejszego typu - winko i piwko. A w czasie Euro będą transmisje meczów:)
budu
2012-05-30 20:43:31
Muszę powiedzieć że kawa a szczególnie ciasta i muffinki są przepyszne! fajny klimat, muzyka rewelka, na pewno tam wrócimy ze znajmomymi. Mam tylko taką sugestię aby zwiększyć porcje ciasta- bo ludzie jedzą oczami i już od kilku osób słyszałam że za mało tego ciastka :) Pozdrawiam
korekta
2012-05-31 15:19:39
co do wielkości porcji to chyba kwestia gustu, bo ja nigdy nie mogę dojeść mojego ciasta do końca, tak jest syte
korekta
2012-05-31 15:19:50
co do wielkości porcji to chyba kwestia gustu, bo ja nigdy nie mogę dojeść mojego ciasta do końca, tak jest syte
Rose21
2012-06-21 17:35:54
Byłam ostatnio z koleżankami na cappuccino i szarlotce. Cappuccino to istne dzieło sztuki a szarlotka przepyszna! I do tego podawana ze złotym syropem - świetne połączenie! polecam ! :D
darek05l
2012-06-21 18:59:02
Również polecam. Byłem i jestem zachwycony. Jest też kawka na wynos, piwo i wino. Desery świeżutkie i przepyszne, Wszystko przygotowywane na miejscu. A dla oszczędnych polecam mrożoną kawę u Drożdża w cenie 6,99 za 1 litr. Ja mimo wszystko wolę zapłacić trochę więcej (w cale nie tak dużo) za porządną, uczciwą robotę :)
zealot
2012-07-01 17:04:02
moje trzy grosze - konstruktywna (mam nadzieję ;))krytyka:
* po zajęciu stolika do klientów chyba powinien podejść ktoś z obsługi (kelner/kelnerka), żeby przyjąć zamówienie
* warto tam trochę w środku rozjaśnić w ciemne popołudnie, ale jeszcze nie wieczór
* klimatyzacja albo wiatraki na suficie - coś z tych dwóch opcji musi być!
* OGRÓDEK!!! ;)
poza tym OK i pyszna mrożona kawa
* po zajęciu stolika do klientów chyba powinien podejść ktoś z obsługi (kelner/kelnerka), żeby przyjąć zamówienie
* warto tam trochę w środku rozjaśnić w ciemne popołudnie, ale jeszcze nie wieczór
* klimatyzacja albo wiatraki na suficie - coś z tych dwóch opcji musi być!
* OGRÓDEK!!! ;)
poza tym OK i pyszna mrożona kawa