1339
Hyde Park
Oddział Ginekologiczny Szpitala Powiatowego w Limanowej
nutka53 2014-04-11 11:26:36
Chciałabym napisać kilka ciepłych słów na temat Oddziału Ginekologicznego Szpitala Powiatowego w Limanowej. Przebywałam tam przez tydzień i nie powiem , że była to przyjemność, bo masochistką nie jestem, ale nie był to ani horror , ani trauma na jaką byłam przygotowana. A to wszystko dzięki wspaniałym lekarzom i pielęgniarkom a także personelowi pomocniczemu tego oddziału. Dzięki ich profesjonalizmowi, fachowości i życzliwości moja operacja, która wydawała mi się końcem świata, przebiegła prawie "bezboleśnie". Czułam się tam ważna, nie pozostawiona sama sobie ze swoimi problemami. Bardzo za to dziękuję wszystkim pracownikom Oddziału Ginekologicznego! Szczególne słowa uznania i podziękowania kieruję do lekarzy, którzy mnie operowali: zawsze uśmiechniętej i mającej dobre słowo pani doktor Małgorzacie Kaczmarczyk, panu doktorowi Leszkowi Pieniążkowi, którego pewność i siła spokoju podnosi od razu pacjenta na duchu oraz przesympatycznemu młodemu lekarzowi Mateuszowi Zaczykowi, który uczy się od najlepszych. Dyrektor Szpitala Powiatowego w Limanowej może być dumny, że ma takich pracowników.
Re: Oddział Ginekologiczny Szpitala Powiatowego w Limanowej
Doradca
2014-04-11 13:00:47
Bardzo miłe i ważne słowa. Cieszy fakt że ten oddział postrzegany jest tak dobrze.
limonka
2014-04-11 23:12:36
Mała uwaga - na oddziale ginekologiczno - położniczym pracują położne, a nie pielęgniarki. Zawody pielęgniarki i położnej są zawodami samodzielnymi. O ile się orientuję, to pielęgniarka nie może wykonywać zawodu położnej i odwrotnie. Kto jak kto, ale kobiety powinny o tym wiedzieć.
nutka53
2014-04-12 09:45:03
Ale czy to coś zmienia? No chyba , że panie położne poczuły się obrażone za nazwanie ich pielęgniarkami, to przepraszam.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź