4296
Porady
ODGRZYBIANIE KLIMATYZACJI
alim 2012-04-21 13:09:43
Witam wszystkich :o)
Mam pytanie odnośnie odgrzybiania klimatyzacji samochodowej. A mianowicie co poradzicie? aby to zrobić samemu czy tez możne w limanowskim warsztacie sam. i ewentualnie jakim?
Dodam ze kilka lat wstecz wykonywał mi taka usługę pan z ul.x na górce kolo kapliczki w prawo a wyglądało to tak:
Zdemontował filtr pyłkowy (kabinowy)a w jego wnętrzu popryskał płynem nieznanego pochodzenia, w poj. jak płyn do mycia szyb i gotowe... kasa... żenada Jeśli polecacie coś konkretnego to proszę o wypowiedzi.
Mam pytanie odnośnie odgrzybiania klimatyzacji samochodowej. A mianowicie co poradzicie? aby to zrobić samemu czy tez możne w limanowskim warsztacie sam. i ewentualnie jakim?
Dodam ze kilka lat wstecz wykonywał mi taka usługę pan z ul.x na górce kolo kapliczki w prawo a wyglądało to tak:
Zdemontował filtr pyłkowy (kabinowy)a w jego wnętrzu popryskał płynem nieznanego pochodzenia, w poj. jak płyn do mycia szyb i gotowe... kasa... żenada Jeśli polecacie coś konkretnego to proszę o wypowiedzi.
Re: ODGRZYBIANIE KLIMATYZACJI
misiek33
2012-04-21 16:36:15
w kazdym warsztacie gdzie jest obsługa klimatyzacji wytłumacza ci jak to polega i na czym, przypadek opisany polegał na odgrzybianiu chemicznym które rzadko sie stosuje, bardziej efektywne jest odgrzybianie ozonowe i oczywista koniecznosc wymieniac regularnie filter pyłkowy.
pinkfloyd
2012-04-21 18:00:44
Polecam pana na ul.Granicznej-u niego właśnie obsługiwałam klimatyzację przy swoim autku-zrobił mi tak,że było aż za zimno,ale wytłumaczył mi,co i jak/jak to kobiecie/i właśnie zdezynfekował mi-z tego,co widziałam-na zewnątrz czymś zpryskał,a potem w środku właśnie ozonował przez prawie godzinę.Ja jestem zadowolona,tym bardziej, że powiedział że jakbym cokolwiek była niezadowolona-to zaprasza ponownie. Jestem zadowolona-więc polecam tego pana/ul.Graniczna-nad panem Maciuszkiem/.
alim
2012-04-21 19:45:11
pinkfloyd- czy ten pan z Granicznej to ten co zajmuje się również lakierowaniem sam.?
moimzdaniem
2012-04-21 19:49:47
... ja również odgrzybiałam i napełniałam klimatyzację u pana Janeckiego na Graniczej.Uważam ,że to dobry fachowiec i nie stresują go zadawane pytania przy pracy :)
pinkfloyd
2012-04-21 21:37:16
do alim-to jest chyba nad tym panem.
alim
2012-04-21 22:05:38
Dziękuję Wszystkim za pomoc.
Oczywiście mile widziane dalsze podpowiedzi, które pomogą myślę nie tylko mi.
Dziękuję
Pozdrawiam :)
Oczywiście mile widziane dalsze podpowiedzi, które pomogą myślę nie tylko mi.
Dziękuję
Pozdrawiam :)
bzehfa
2012-04-22 11:08:19
ma racje pinkfloyd niema lepszego fachowca od klimy niz pan z granicznej bylem z kolega ponad rok temu i klima dziala jak nalezy wczesniej pewiem fachowiec mi nabijal twierdzac ze jest strzelna klima i chodzila przez miesiac pewno ktos gaz mi zrabowal
Manuella
2012-04-25 16:43:16
A ma ktoś numer telefonu do tego p. z Granicznej o którym piszecie?
misiek33
2012-04-25 20:08:28
troche dziwnie wychwalac jednego skoro obsługa klimatyzacji a naprawa nieszczelnego układu to dwie różne rzeczy.albo wypowiadajacy sie tu robicie tylko reklame panu z granicznej albo nic nie wiecie na temat klimatyzacji w samochodzie.
Manuella
2012-04-28 10:42:21
No ja nic nie wiem. Wiem, że trzeba to robić raz na rok. Mam auto prawie 3 lata i klimy się nie tykałam. A właściciel przede mną? pewnie też nie. Chce klimę odgrzybić i dobić, chcę to zrobić wnet i nie wiem gdzie. Jeśli masz inny sprawdzony zakład to proszę o namiary
pinkfloyd
2012-04-28 12:36:52
Jeżeli chcesz mieć to zrobione tak,jak ja to miałam to masz tu nr. do tego pana-602 894 933.Ten pan nawet może przyjechać do Ciebie na miejsce i wykonać wszystko na miejscu.Powodzenia
DandG
2012-04-30 13:24:22
witam. a jaki jest koszt odgrzybiania i na nabicia klimatyzacji?
DandG
2012-05-11 10:30:39
witam. ja również polecam pana z ul. Granicznej. miły,sympatyczny fachowiec.byłem osobiście, 100% zadowolenia.;)
Manuella
2012-05-12 08:40:25
A ile płaciłeś?
1234567
2012-05-12 09:08:47
Byłem w jednym z zakładów w L-wej ,gdzie polecono mi wymienić chłodnicę i osuszacz klimatyzacji - koszt ok.6oo zł. plus nabicie i odgrzybienie - zrezygnowałem z niedowierzaniem, natomiast pojechałem do Pana Janeckigo na Graniczną i okazało się, że sprawę rozwiązała jedna mała śrubka, a po sprawdzeniu szczelności, nabiciu i ozonowaniu klimatyzacja działa idealnie,a zapłaciłem mniej niż w niektórych zakładach. DZIĘKUJĘ PANIE MARIUSZU !!!/zaznaczam,że nie jest to reklama,ten FACHOWIEC reklamy nie potrzebuje!!!/
1234567
2012-05-12 09:20:10
miało być Janeckiego, a nie Janickigo - Przepraszam !
marcin92
2012-05-22 21:17:22
Gdzie tak dokładniej na Granicznej mieszka ten Pan Janecki ??? :)
kuzi1988
2016-02-07 15:52:18
Odracam PAna tzw JANECKIEGO ! tak wszyscy go zachwalaliście ani on tylko potrafi nabić klime i to wszystko jak tylko się pojawi problem po nabiciu do umywa ręce i mówi żę trzeba jechać do mechanika żeby sprawidził gdzie gaz ucieka porażka ! Dlaczego się reklamuje że pełen serwis klimatyzacji jak nie potrafi znaleźć gdzie gaz ucieka! nawet się mu nie chce pod auto schylić czy na kanał wjechać i popatrzeć gdzie ten jego czyniik kolorowy wycieka!!!!! MINUS !!!! za nabicie klimy kasuje 200 zł !!! to samo oferuje konkurencja za 120 zł.
tratata
2018-06-28 16:46:39
W ASO forda jest promocja na serwis klimy. Przegląd i odgrzybianie za 99 zł. Nie wiem jak z nabijaniem, bo u nas było ok, nie było potrzeby uzupełniac.
chlop
2018-07-23 21:21:41
@kuzi1988 nie wiem , gdzie ty byłeś bo na ul. Granicznej jest kilka serwisów klimy ale Pan Janecki nigdy nie naprawiał uszkodzonej klimatyzacji, nie ma też kanału o którym piszesz tylko usuwa stary gaz , sprawdza szczelność układu i napełnia ŚWIEŻYM czynnikiem , a nie tym samym + jakiś inny jak w innych serwisach. Z usług P. Janeckiego korzystam już ładnych perę lat i szczerze polecam . Dzisiaj byłem i za napełnienie ŚWIEŻYM czynnikiem + odgrzybianie tzw. ozonowanie ( prawdziwym urządzeniem ) zapłaciłem 200zł .
Hiena
2018-07-24 07:03:09
Nie napełnia nowym czynnikiem tylko tym samym po procesie oczyszczenia plus dokłada brakującą różnicę. Ozonowanie to zabieg na kilka tygodni, chcąc mieć faktycznie odgrzybiony układ należy zrobić odgrzybianie chemiczne.
mcgayver23
2018-08-07 17:50:20
WITAM DZISIAJ BYŁEM U PANA MARIUSZA J PRZY ULICY GRANICZNEJ W LIMANOWA Z ODGRZYBIANIEM I NABIJANIEM KLIMATYZACJI DO MEGO SAMOCHODU I JESTEM BARDZO ZADOWOLNY Z USLUGI PANA MARIUSZA
BARDZO SOLIDNIE I SZYBKO ORAZ W 100% SKUTECZNIE
BARDZO POLECAM TEGO PANA CO DO KLIMATYZACJI SAMOCHODOWYCH I NIE TYLKO
W 100% POLECAM TEGO FACHOWCA
DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM:)
BARDZO SOLIDNIE I SZYBKO ORAZ W 100% SKUTECZNIE
BARDZO POLECAM TEGO PANA CO DO KLIMATYZACJI SAMOCHODOWYCH I NIE TYLKO
W 100% POLECAM TEGO FACHOWCA
DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM:)
Hiena
2018-08-08 08:53:45
Co Ty się tak podniecasz, ekscytujesz i drzesz? Ja uważam inaczej a nie krzyczę waszem i wobec, że marnie robi...
Sido105
2018-08-08 14:19:52
A jak z ceną? Ile skasował? :)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź