2°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
2174

Wydarzenia

Pazerność koncernów paliwowych, czy ratowanie budżetu...?

pawell 2015-02-15 09:52:20
W zasadzie wszyscy oczekiwali spadku cen paliw (cena baryłki spadła o ponad 50%)...jednak nie przełożyło się to na znaczny spadek cen...ktoś potrafi to "wyliczyć" dlaczego?...
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Pazerność koncernów paliwowych, czy ratowanie budżetu...?
Julek 2015-02-15 12:10:16
PB95 - Tesco, Kraków - 3,99 zł
ON - Auchan, Kraków - 4,18 zł
LPG - Nowohucka, Kraków - 1,51 zł

Limanowa - ??? - zmowa cenowa.
djdeejay 2015-02-15 12:23:19
Czytałem na poważnej stronie motoryzacyjnej (tam mi się przynajmniej wydawało), że jedyny sposób na obniżki cen, to tankowanie na najtańszych stacjach, nawet jeśli stacja znajduje się kilkanaście lub kilkadziesiąt km od nas. No to ja dziękuję, jeśli mam jechać z Limanowej do Krakowa, żeby zatankować gaz 28gr taniej, przypuszczam, że ja na tym stracę, a Orlen się nie przejmie takim debilem jak ja, który woli stracić w pogoni za kilkoma groszami mniej na litrze.

Prawda, u nas w porównaniu do łącznych cen z małopolski mamy bardzo drogo i pójdzie jeszcze w górę. COś nadmieniali o nuwym podatku składowym czy magazynowym, ale nie chce mi się wierzyć w takie pierdoły
konto usunięte 2015-02-15 12:33:53
Obniżka ceny paliwa jest nieproporcjonalna do obniżki ceny ropy to jest fakt. O ile nie jest to czyjaś nadmierna pazerność to może świadczyć o ilości ropy w paliwie. Co do cen w Limanowej to podejrzewam że jest to koszt utworzenia strefy przemysłowej (likwidacji bazy Orlenu) i małej konkurencji. Był czas taki kiedy w Wieliczce ceny paliw były najwyższe w województwie od czasu kiedy Lotosa przejął prywatny właściciel spod Lublina w całym mieście ceny są bliskie Auchana.
Julek 2015-02-15 12:37:07
W Nowym Sączu najtańszy gaz jest na stacji LPG na terenie Biedronki obok szpitala. Nie znam ceny na dzisiaj, ale tam zawsze jest 20-25 groszy taniej niż w Limanowej.
sweetfocia 2015-02-15 12:56:02
@julek w czwartek tankowałem na Tesco Kapelanka, Pb po 4,15 i LPG po 1,69,
dzisiaj jest Pb 95 po 4,22, a LPG po 1,62 :P
Najtańszy gaz bywa na Myśliwskiej w Krak-Tar., rano byłem na Płaszowskiej, ale szkoda, że nie zajrzałem.
pawell 2015-02-17 21:39:40
Nie tylko paliwożerne te wyliczenia...ale i oddawane głosy...
obca 2015-02-19 16:41:32
http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Ceny-paliw-nadal-w-gore,wid,17271601,wiadomosc.html?ticaid=1145f1
Myślę że tu masz wystarczające wyjaśnienie.
Co nie zmienia faktu, że konkurencja w Limanowej jest "nijaka" dlatego ceny są jakie są. Tam gdzie konkurencja jest "ostra" to i ceny są niskie.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]