Re: PIES
FruityBoy
2010-03-09 20:50:05
To ja mam troszkę inne pytanie, ale również dotyczące psa. Mój pies ciągle się drapie, ma zaczerwienioną skórę, w niektórych miejscach na grzbiecie pojawiają się ropiejące rany przez co sierść nie jest już taka gęsta i błyszcząca jak przed chorobą. Byłem już z nim u weterynarza, pies dostał antybiotyk oraz preparat na skórę na kilkanaście dni, a także zalecenia co do diety. Problem zniknął na kilka dni, po czym choroba znowu powróciła. Czy jest jakaś maść lub inny preparat, który załagodziłby to schorzenie i przyśpieszył gojenie ran? Już kilku moich znajomych ma podobny problem ze swoimi czworonogami i nie wiem jak pomóc swojemu psu...
adzik
2010-03-09 21:15:00
Ja do FruityBoy. Twój problem to najprawdopodobniej świerzb lub zapalenie skóry. Jest to niestety choroba nawracająca, nie da się skutecznie jej wyleczyć. Zawsze wraca. Maści nie znam żadnej na to, ale skonsultuj się z porządnym weterynarzem, to on Ci coś doradzi konkretnie. Jeżeli jesteś ze Słopnic, to polecam panią Monikę Wiśniewską, która nawet zdechłe zwierzę postawi na nogi. Wiem, co mówię.
adzik
2010-03-11 17:45:51
Ani swojego, ani żadnego wpisu na forum nie skasujesz sam, oczywiście legalnie. Bo nielegalnie to nawet prezydentowi Kaczyńskiemu usuniesz wszystko ze strony. Ale uwierz, o wiele prościej jest zgłosić się do adminów portalu, oni to zrobią szybko i za darmo. I nie pójdziesz siedzieć za to, Grosik. A co do Ciebie, FruityBoy, to mnie nie dziękuj, tylko pani Wiśniewskiej.