1994
Tematy archiwalne
PIES
konto usunięte 2010-03-09 19:50:17
mam 5 miesięczną suczkę u której zauważyłam małą błonkę na oku taką jak kawałeczek mokrego zmiętego woreczka. nie wiecie co to może być musze z nią iść do weterynarza
Re: PIES
siaraman
2010-03-09 20:16:12
Wiem kolego. To zrogowacenie rogówki, mam to samo u mojego psa, to normalne u psów i bardzo długo się leczy. Jedna tubka leku kosztuje ok 130 zł. Jeżeli chcesz podam ci nazwe leku.
konto usunięte
2010-03-09 20:27:07
tylko to jest tak że raz jest ta błonka a raz nie i jest na środku oka
FruityBoy
2010-03-09 20:50:05
To ja mam troszkę inne pytanie, ale również dotyczące psa. Mój pies ciągle się drapie, ma zaczerwienioną skórę, w niektórych miejscach na grzbiecie pojawiają się ropiejące rany przez co sierść nie jest już taka gęsta i błyszcząca jak przed chorobą. Byłem już z nim u weterynarza, pies dostał antybiotyk oraz preparat na skórę na kilkanaście dni, a także zalecenia co do diety. Problem zniknął na kilka dni, po czym choroba znowu powróciła. Czy jest jakaś maść lub inny preparat, który załagodziłby to schorzenie i przyśpieszył gojenie ran? Już kilku moich znajomych ma podobny problem ze swoimi czworonogami i nie wiem jak pomóc swojemu psu...
siaraman
2010-03-09 20:53:50
Kolego grosik. Mój pies ma to samo i tak jak mówiłem to rogówka. Trenowałem to z 2 weterynarzami w limanowej aż w końcu pomogli mi w nowym sączu.
adzik
2010-03-09 21:15:00
Ja do FruityBoy. Twój problem to najprawdopodobniej świerzb lub zapalenie skóry. Jest to niestety choroba nawracająca, nie da się skutecznie jej wyleczyć. Zawsze wraca. Maści nie znam żadnej na to, ale skonsultuj się z porządnym weterynarzem, to on Ci coś doradzi konkretnie. Jeżeli jesteś ze Słopnic, to polecam panią Monikę Wiśniewską, która nawet zdechłe zwierzę postawi na nogi. Wiem, co mówię.
konto usunięte
2010-03-09 21:34:35
ok a jak mój pies nie ma tego od około tygodnia to to też jest zapalenie piszcie plis
konto usunięte
2010-03-09 21:37:11
a i do tego pytania na temat tej skóry radze iść do weta w słopnicach jest dobry bo to może być ropne zapalenie skóry , świeżb i wiele innych
FruityBoy
2010-03-09 22:18:27
Dzięki Adzik za radę. Właśnie miałem pytać o jakiegoś dobrego weterynarza w okolicy Limanowej, ale uprzedziłeś moje pytanie :).
konto usunięte
2010-03-09 23:12:22
ej nie wiecie jak się kasuje posty i czy można czyiśpost skasować ??
adzik
2010-03-10 17:24:33
Grosik, to chyba do adminów musisz uderzyć.
A ty, FruityBoy, chcesz numer do pani Wiśniewskiej??? Bo jeżeli chodzi o samą Limanową, to możesz iść do p. Stożka (pod stacją). Słyszałem o nim wiele dobrych opinii. Ale ja i tak polecam panią Wiśniewską ze Słopnic.
mazoja
2010-03-10 17:58:13
witam , wszystkim wam polecam bardzo dobrego i sprawdzonego przez nas a właściwie moje psy(boksery) pana Jacka Olszewskiego. W Limanowej nie ma lepszego od niego weterynarza. Pani w Słopnicach jest tez nie zła ale pan Jacek ...lepszy w pomysłach. Jego "gabinet " znajduje się na ul.Piłsudskiego ( na wprost Centrum )
konto usunięte
2010-03-10 18:57:37
a to niby dlaczego do adminów ??????????????????????????????????????????????? adzik?
FruityBoy
2010-03-10 22:20:54
Dzięki Adzik, już znalazłem na Zumi namiary na gabinet tej pani :). Zapewne wkrótce się tam udam z moim czworonogiem i mam nadzieję, że po wizycie piesek odżyje i przestanie chorować na to natręctwo. A co do Ciebie Grosik to nie można skasować ani swojego, ani czyjegoś wpisu na forum.
adzik
2010-03-11 17:45:51
Ani swojego, ani żadnego wpisu na forum nie skasujesz sam, oczywiście legalnie. Bo nielegalnie to nawet prezydentowi Kaczyńskiemu usuniesz wszystko ze strony. Ale uwierz, o wiele prościej jest zgłosić się do adminów portalu, oni to zrobią szybko i za darmo. I nie pójdziesz siedzieć za to, Grosik. A co do Ciebie, FruityBoy, to mnie nie dziękuj, tylko pani Wiśniewskiej.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź