1°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
2174

Wydarzenia

PiSOWSKA EKONOMIA Z ZYTĄ W TLE

forfiter 2011-09-10 20:48:57
Dużo szumu wywołała zapowiedź PiSu, że desygnuje do debaty o ekonomii i finansach niejaką Zytę G.,przyjaciółkę prezesa i zarazem członka Rady Polityki Pieniężnej.Wiadomo że to sprzeczne z ustawą o RPP, ale PiS nie pierwszy raz pokazuje gdzie ma prawo, a po drugie własnych ekonomistów nie posiada.A że tonący brzydko się chwyta to postawili na panią Zytę. A w przeddzień inauguracji Forum Ekonomicznego w Krynicy oglądam konferencję prasową RPP, a tam dziennikarze pytają panią Zytę, czy będzie jutro w Krynicy. A ona odpowiada: " nie, no po co ja tam mam być jeśli ja nie wiem że tam coś jest...". Myślę że średnio rozgarnięty uczeń z gimnazjum jest w stanie coś powiedzieć na temat Forum Ekonomicznego, gdzie przybywają prezydenci, premierzy, ministrowie, wybitni ekonomiści i inne znakomitości ze świata polityki, gospodarki, finansów i biznesu. A pani Zyta, ekonomistka z ramienia PiSu nie wie ! Takie oto ta partia posiada zaplecze do rządzenia !
Tak więc prezes przyjechał na Forum bez Zyty. Ale chyba w sumie był zadowolony. Mama dała mu piątaka żeby sobie kupił loda na deptaku. I jeszcze drugiego- żeby się w pijalni zdrowych wód dziecko nałykało...;)
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: PiSOWSKA EKONOMIA Z ZYTĄ W TLE
chlop 2011-09-10 21:13:11
Dobrze godos,jesteś swój chłop.HEJ
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]