Re: PKS Pasyk&Gawron
miszmasz88
2010-03-07 20:16:32
Mój znajomy pracuje w PKS Pasyk&Gawron, w biurze i wiem napewno że ani nie myślą o rozwiązaniu firmy ;) Zresztą to było by bez sensu, kupywanie nowych autobusów i rozwiązywanie firmy, nie? A kursy redukują , to jest normalna kolej rzeczy, jeśli nie są dane przejazdy nierentowne to bez sensu jest ich przedłużanie... kursów mniej to i kierowców mniej, normalne. Swoją drogą to nieźle wygrali na kupnie PKS Limanowa jeszcze państwowego :) pzdr
adzik
2010-03-07 22:41:39
Oj nie wiem, czy tak te zlikwidowane kursy nierentowne były. Ile razy jechałem z Krakowa busem (najpierw Deltą, później z Pasykiem) do Półrzeczek o 18.40, zawsze był naładowany, niekiedy się stało. Dużo ludzi jeździło tymi kursami, które ostatnio poszły do lamusa. Serio, wiem, co mówię.
pawell
2010-03-08 12:19:27
problemem naszej gospodarki i przewoznika są zasady zdrowej konkurencji, od poczatku przemian nie bylo zdrowych zasad, a tylko przeważaly jedynie słuszne opcje,i nie liczy sie funkcja jaką ma pełnić "przewoznik" w społeczenstwie,dotyczy to rowniez tempa przystosowania do zmian, czy to ma sie odbywac na hurra...wozimy ludzi...nie raz stloczonych jak śledzie w beczce, bo nikt z wladz tego nie widzi i nie widział, albo przymykał oko, bo taka jest "opcja"
miszmasz88
2010-03-08 21:14:39
tak jasne śmiechu warte :D widzisz im zależy na pewnych przewozach. Pewnych w sensie jadą po dzieci do szkoły czy wycieczkę i mają daną sumę , do ręki, a nie zależną ile osób pojedzie itp. Wiesz ja jeżdże często do Krakowa PKS-em NSącza już od dosyć dawna i nie miałem problemu, z tym że odwołali kurs, rzadko tak bywało, bardzo rzadko. A jeśli Ty czy ktoś przychodzi na przystanek tylko 5 minut wcześniej czy mniej to się nie dziw chłopie, że Cię czasem odjedzie autobus hehe Menadżerowie PKS śmiechu warte? tia , jasne, tylko kupili firmę PKS państwową , w takich centralnych miejscach w Limanowej, przekonali wszystkich do racji, Widać myśleli wtedy bardziej niż inni w przetargu :) Myśle że też nie są śmieszni z tego względu iż ów menadżerowie to byli pracownicy , menadżerowie którzy poprzednio byli w firmie komputerowej OPTIMUS w NSączu, bez komentarza..
adzik
2010-03-09 21:21:19
A wracając do PKS-u, to jego likwidacja jest "na dniach". Tylko czekać, nie wiem, ile, może miesiąc, może rok, jak ogłoszą upadłość. Bo dworców się pozbywają, kursy likwidują, kierowców zwalniają. PARANOJA.