1994
Tematy archiwalne
PKS Pasyk&Gawron
piotrekwwww 2010-03-06 23:56:46
Czy ktoś wie i może potwierdzić taka wiadomość ,że wyżej wymieniona firma ogłosiła upadłość? Czy może to jest bujda puszczona przez kierowców konkurencyjnych firm?
Re: PKS Pasyk&Gawron
miszmasz88
2010-03-07 09:09:27
bujda i plotki, nie wierz w to :) wiem z pewnego źródła, że jeszcze długo będzie na rynku przewozów, zresztą ciągle kupują jakieś autobusy, to z niemiec Renaulty itp... więc byłoby to bez sensu gdyby likwidowali a jednocześnie inwestowali w autobusy. A już jest po upływie umowy po której może być rozwiązany PKS. Więc plotka..
adzik
2010-03-07 13:11:07
A ja myślę, że prawda. Bo czemu likwidowaliby kolejne kursy, zwalniali kierowców, a Ci, którzy jeszcze jeżdżą, sami mówią, że firma się sypie.
miszmasz88
2010-03-07 20:16:32
Mój znajomy pracuje w PKS Pasyk&Gawron, w biurze i wiem napewno że ani nie myślą o rozwiązaniu firmy ;) Zresztą to było by bez sensu, kupywanie nowych autobusów i rozwiązywanie firmy, nie? A kursy redukują , to jest normalna kolej rzeczy, jeśli nie są dane przejazdy nierentowne to bez sensu jest ich przedłużanie... kursów mniej to i kierowców mniej, normalne. Swoją drogą to nieźle wygrali na kupnie PKS Limanowa jeszcze państwowego :) pzdr
adzik
2010-03-07 22:41:39
Oj nie wiem, czy tak te zlikwidowane kursy nierentowne były. Ile razy jechałem z Krakowa busem (najpierw Deltą, później z Pasykiem) do Półrzeczek o 18.40, zawsze był naładowany, niekiedy się stało. Dużo ludzi jeździło tymi kursami, które ostatnio poszły do lamusa. Serio, wiem, co mówię.
piotrekwwww
2010-03-07 23:36:18
A ja z tego co słyszałem ma ogłosić upadłość. I w późniejszym czasie ma wykonywać przewozy tylko na wynajem i turystyczne, dla tego też kupuje nowsze nie NOWE autobusy, nie wiem ile w tym prawdy dla tego też pytam.
pawell
2010-03-08 12:19:27
problemem naszej gospodarki i przewoznika są zasady zdrowej konkurencji, od poczatku przemian nie bylo zdrowych zasad, a tylko przeważaly jedynie słuszne opcje,i nie liczy sie funkcja jaką ma pełnić "przewoznik" w społeczenstwie,dotyczy to rowniez tempa przystosowania do zmian, czy to ma sie odbywac na hurra...wozimy ludzi...nie raz stloczonych jak śledzie w beczce, bo nikt z wladz tego nie widzi i nie widział, albo przymykał oko, bo taka jest "opcja"
adzik
2010-03-08 18:51:38
Dziś np. kierowca jadący do Krakowa o 16.10 jechał o 5 minut wcześniej. To jeżeli dlatego autobusy są nierentowne, bo nie ma ludzi, którzy dopiero wychodzili na autobus, to ja dziękuję za taką firmę.
atosek
2010-03-08 19:07:50
Pks pod pasykiem i gawronem to zwykłe dziadostwo.! Tyle razy wystawili do wiatru ludzi na dworcu pks w krakowie.5 minut i to nawet po odjezdzie komunikat na tablicy swietlnej ,ze kurs odwołany !!! SKANDAl (tak słyszałęm).....Coś jest bo co chwile zamykaja kursy.Wiec sie pytam dlaczego gawron i pasyk chca utopić PKS podobno planuja supermarket na miejscu dworca.Jak to możliwe ze MAxbus jezdzi do krakowa co 30 minut i jest ok a PKS ma juz chyba tylko 3 kursy do krakowa dziennie, wiec nie dziwi ze bankrutuje.?Dobrze ze gmina limanowa utrzymuje PKS dając zlecenia na dowóz dzieci do szkół....Menadzerowie PKS smiechu warte...
miszmasz88
2010-03-08 21:14:39
tak jasne śmiechu warte :D widzisz im zależy na pewnych przewozach. Pewnych w sensie jadą po dzieci do szkoły czy wycieczkę i mają daną sumę , do ręki, a nie zależną ile osób pojedzie itp. Wiesz ja jeżdże często do Krakowa PKS-em NSącza już od dosyć dawna i nie miałem problemu, z tym że odwołali kurs, rzadko tak bywało, bardzo rzadko. A jeśli Ty czy ktoś przychodzi na przystanek tylko 5 minut wcześniej czy mniej to się nie dziw chłopie, że Cię czasem odjedzie autobus hehe Menadżerowie PKS śmiechu warte? tia , jasne, tylko kupili firmę PKS państwową , w takich centralnych miejscach w Limanowej, przekonali wszystkich do racji, Widać myśleli wtedy bardziej niż inni w przetargu :) Myśle że też nie są śmieszni z tego względu iż ów menadżerowie to byli pracownicy , menadżerowie którzy poprzednio byli w firmie komputerowej OPTIMUS w NSączu, bez komentarza..
atosek
2010-03-09 08:43:59
miszmasz88 to teraz juz wiem dlaczego optismus upadł...
miszmasz88
2010-03-09 20:34:03
haha upadł bo menadżerowie przeszli do Pasyk&Gawron :D . Moim zdaniem Ci menadżerowie zarządzali tak ogromną firmą jak Optimus, to taki PKS Limanowa to dla nich pikuś , Pan Pikuś hehe a poza tym chyba kolego atosek orientujesz się czemu Optimus upadł? jeśli nie to poczytaj w sieci... :P
adzik
2010-03-09 21:21:19
A wracając do PKS-u, to jego likwidacja jest "na dniach". Tylko czekać, nie wiem, ile, może miesiąc, może rok, jak ogłoszą upadłość. Bo dworców się pozbywają, kursy likwidują, kierowców zwalniają. PARANOJA.
atosek
2010-03-10 10:27:24
Gawron i Pasyk to jedno wielkie nieporozumienie.Szkoda PKS to długoletnia historia limanowej.
adzik
2010-03-10 17:21:19
Hmm, może gdyby przejął to ktoś inny, kto wie, może by coś z tego było. Ale jeżeli PKS pozostanie nadal w rękach Pasyka & Gawrona, to długo nie pociągnie.
cdi
2010-03-22 22:09:44
myślsz ze ktoś będzie płakał za tą firmą??? kierowcy hamy a przecież era PANÓW KIEROWCÓW już dawno sie skonczyła
szefo
2010-03-24 20:58:50
tak to prawda pks stał się nierentowny wiem bo tam pracuję ale juz niedługo
szefo
2010-03-24 20:59:07
tak to prawda pks stał się nierentowny wiem bo tam pracuję ale juz niedługo
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź