0°   dziś 4°   jutro
Sobota, 23 listopada Adela, Klemens, Klementyna, Felicyta
2174

Wydarzenia

Po co nam Straż Miejska ?

antoni 2012-12-17 18:19:08
Nasuwa mi się pytanie po co nam Straż Miejska ? Od wprowadzenia parkometrów i nowej firmy windykacyjnej to straż jest niepotrzebna. Czy ktokolwiek z nas zna numer na straż ? czy nasza straż miejska komuś pomogła ?!

Gdy stoimy na zakazie według umowy miasta z firma parometrową mogą nam wystawić mandat. Wiec po co wydawać pieniądze z naszych podatków na utrzymywanie ? Wiele miast w Polsce rezygnuje z straży miejskiej. Może zebrać podpisy i zlikwidować? Pieniądze które są przeznaczane na nich przeznaczyć na remonty dróg ? Nasze miasto ma wciąż dziurawe drogi niestety…

Panie burmistrzu było by się czym pochwalić ile to miasto zaoszczędziło, a z prośbą zwracam się do Pana Topa o rozliczenie Straży Miejskiej ile zarabia i ile wydajemy na nią! Przecież to nie tajemnica ?
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Po co nam Straż Miejska ?
marian 2012-12-18 18:29:54
Dooobre... Ciekawy temat, może TOP podejmie jakieś działania w tym zakresie...
antoni 2012-12-19 00:14:49
Tylko my jesteśmy za ?
gueene 2012-12-19 09:13:57
Straż jest po to żeby dawać mandaty bo muszą coś dołożyć do swego utrzymania obecna sytuacja w polsce przypomina czasy średniowiecza gdy zbóje łupili ile sie dało teraz to jest legalne i bardziej nowoczesne
A777 2012-12-19 10:53:57
po jasną cholerę ta straż ! po mieście można spotkać dużo patroli policyjnych a po co jeszcze ci czarni, u nas nic się nie dzieje to male miasteczko wiec utrzymywanie straży jest w stu procentach zbyteczne bo oni robią tylko zdjęcia i za to biorą nasze pieniądze!policja nasza jak na razie jest skuteczna i daje sobie rade .Myślę ,ze nasz burmistrz podejmie właściwe działania i zaoszczędzi nasze pieniądze na wiele innych pożyteczniejszych spraw wiec do boju !
narciarz123 2012-12-19 10:58:16
dobrze ludzie piszecie po za jednym- nasz burmistrz. Ja mieszkam na obrzeżach i mam wójta a gdybym mieszkał w Limanowej to nie byłby mój burmistrz.
pinkfloyd 2012-12-23 08:07:08
Jestem za-bo też uważam,że jest niepotrzebna.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]