0°   dziś 4°   jutro
Sobota, 23 listopada Adela, Klemens, Klementyna, Felicyta
4296

Porady

Pociąg Retro Limanowa

alim 2011-09-30 10:16:41
Mam pytanie,czy ktoś wie kiedy pojedzie retro przez Limanową lub gdzie można znaleźć info na ten temat.
Pozdrawiam.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Pociąg Retro Limanowa
cheffos 2011-09-30 11:41:52
Dziś rano słyszałem dźwięki coś jakby sunącej do przodu lokomotywy oraz jej gwizdka. Nie wiem skąd i dokąd jechała i czy będzie jeszcze wracać, ale jeżeli ktoś wie, to i ja chciałbym wiedzieć zawczasu.
djdeejay 2011-09-30 12:44:41
Ale to nie, akurat rano jechała przez rondo na Wesołej, więc to chyba nie ten pociąg retro o który chodzi.
AwM 2011-09-30 13:11:05
Dosłownie przed sekundą słyszałem jak przejeżdżał ten pociąg z Limanowej do Łososiny.
terorist 2011-10-02 23:59:10
Owszem przejeżdżają ostatnio same lokomotywy np. w nocy do Sącza obrócić się albo w jakimś innym celu. A co do samego składu retro to dziś (niedziela) i wczoraj (sobota) jechał skład towarowy składający się z Ty-2 911 i 8 wagonów. Pociąg jechał z "fotostopami". W sumie mam kilka zdjęć z wczoraj i dzisiaj. Wczoraj jechał do Sącza dziś ze Sącza. A co do samych informacji na ten temat, to musisz szukać po forach miłośników kolei. Na stronie skansenu rzadko pojawiają się takie informacje ponieważ zazwyczaj są to przejazdy zamawiane przez różne stowarzyszenia miłośników kolei. Zaś o tych organizowanych przez sam Skansen można się dowiedzieć z ich stroni internetowej.
alim 2011-10-05 21:21:20
Dzięki terorist za wyczerpującą odpowiedź ;)
terorist 2011-10-07 00:33:33
Nie ma za co:)
gines 2011-10-07 11:36:32
Ten pociąg retro co jechał w sobotę i niedzielę .To był skład wynajęty przez grupę Miłośników Kolei z Niemiec .Był to przejazd z "fotostopami" Zestawienie składu było piękne Pozdrawiam Miłośnik Kolei z Piekiełka
gines 2011-10-07 13:34:49
Jak wszystko dobrze pójdzie to 12 listopada pojedzie pociąg retro z Chabówki do Nowego Sącza .Zestawienie składu Ty2+ 3 ryflaki + poczta+ szczupak .Pytania i informacje na pw ;)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]