10°   dziś 7°   jutro
Poniedziałek, 25 listopada Erazm, Katarzyna, Elżbieta, Klemens
4296

Porady

Pogorzany - montaż anteny satelitarnej

belinda 2013-12-18 09:42:51
szukam fachmana do montażu i dokładnego ustawienia anteny (90cm) satelitarnej w Pogorzanach (na Hot Birda i Astrę - konwerter monoblok) - tylko w najbliższą sobotę
ew.poniedziałek (montaż z drabiny na balkonie do belki drewnianej) - antenę z konwerterem i osprzęt posiadam.
kontakt:[email protected]
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Pogorzany - montaż anteny satelitarnej
konto usunięte 2013-12-18 16:14:37
To nie jest trudne. Ustaw najpierw kąt pionowy bodajże 8 stopni następnie wyceluj mniej więcej na szczyt Śnieżnicy. Szczegółowo już według wskazań dekodera, jak ustawisz Hot Brita zakładasz zeza i ma chodzić.
konto usunięte 2013-12-18 16:41:34
Nie pisz bzdur.
Kąt ustawiany na kątomierzu anteny wynosi 31,7 stopnia.
Żeby samemu ustawiać trzeba mieć trochę pojęcia, być sprawnym fizycznie, zwłaszcza jeżeli robimy to z drabiny, mieć dekoder wcześniej zaprogramowany i możliwość zerkanie na ekran podczas ustawiania.
konto usunięte 2013-12-18 16:55:05
@ siezacznie ustawiałeś kiedyś antenę satelitarną?
konto usunięte 2013-12-18 17:17:18
Wiele razy, ostatnio tydzień temu.
A ty mi takie pytania zadajesz i zgadujesz kąt.
Jak możesz wiedzieć czy masz prawidłowo ustawione, jeżeli nie masz przyrządów, lub nie widzisz wskazań na ekranie?
edi60 2013-12-18 17:41:55
panowie nie potrzeba się poslugiwac zadnym katomierzem w każdym dekoderze jest miernik sily sygnalu wystaczy tylko tym się kierowc tak antene nastawiac żeby uzyskac najwieksza sile sygnalu i po kłopocie nie trzeba do tego fachowcow i placic im od 100 do 200zl
konto usunięte 2013-12-18 17:44:54
Ja ustawiałem tylko raz dlatego nie pamiętam kąta pochylenia w pionie, orientacja pozioma u nas to najlepiej szczyt Śnieżnicy, później tak jak pisałem wg wskazań niech Ci będzie ekranu.
konto usunięte 2013-12-18 18:10:18
Na co ci satelita? Już znudziła ci się naziemna telewizja tak nachalnie reklamowana przez media od połowy zeszłego roku? ;)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]