4296
Porady
Położenie gładzi w pokojach
konto usunięte 2015-03-04 06:49:08
Chcielibyśmy odremontować trochę pokoje. Na niektórych ścianach są widoczne nierówności - widoczne szczególnie w ciągu dnia gdy przyświeci słońce. Są różne opinie na temat gładzi szpachlowych. Czy te tańsze różnią się w istotny sposób od tych droższych ?
Proszę o porady.
Proszę o porady.
Re: Położenie gładzi w pokojach
sweetfocia
2015-03-04 13:11:15
Na pewno się różnią.
Macie to robić sami, czy wynajmujecie fachowca?
Jeśli komuś zlecacie, niech sam wybierze, będzie mniej marudził.
Macie to robić sami, czy wynajmujecie fachowca?
Jeśli komuś zlecacie, niech sam wybierze, będzie mniej marudził.
konto usunięte
2015-03-04 14:32:04
Oczywiście, że się różnią. Te tańsze stosowane są zwykle do mniej "reprezentacyjnych" miejsc. Kupując coś lepszego, markowego - masz jako taką pewność, że nic nie bedzie odpadało, dobrze będzie się układało i zacierało. Np gładzie Nida możesz brać w ciemno. Tu masz gładzie do różnych zastosowań http://www.siniat.pl/products/gipsy--gładzie-i-tynki-gipsowe-nida/ dostępne są praktycznie w każdy PBS-ie.
olson79
2015-03-04 20:25:57
Jeżeli gładż to tylko Stabil :-)
sydney
2015-03-04 20:57:17
I po co obkladac sie gipsem dookola? Najzdrowsze tynki tradycyjne.
:-)
:-)
11maciek1
2015-03-04 21:46:12
1. Grunt rozcieńczony z wodą 1/2. 2. Oblecieć gipsem szpachlowym szpachlowym szarym Nida . 3. Masa szpachlowa Master Mas Kupisz u włodarczyka w łososinie. szlifowanie ręczne taką małą kostką ścierną granulacja 100 do światła z żarówki albo halogenu. gruntowanie grunt+ biała farba 1/2. i pomalować. Powodzenia!! ....ze stabilem to lepiej daj sobie spokój
Tymis
2015-03-06 20:03:10
Polecam stabila dobra jakość w stosunku do ceny.kolega wyżej nie wie co pisze .trzeba miec pojęcie i profesjonalne narzędzia !!
fuckinshit
2015-03-08 12:31:01
Nie wiem jak gładź stabil, klej gipsowy stabil jest nawet dobry, ale jeśli chodzi o gładź to polecam Satyn, nawet amator taki jak ja sobie poradzi.
konto usunięte
2016-04-20 08:12:41
Po ciężkich bojach w pokoju dziecka zostało mi już tylko malowanie. A żona nie wierzyła w moje umiejętności budowlane. A tu proszę. Gładź położona i tak na prawdę zostało już mi tylko malowanie. A po za tym to jeszcze nie wiem nawet nie wiem na jaki kolor się zdecyduje. Co do marki farby jestem już dawno przekonany bo od zawsze korzystam znanej firmy dulux. Na pewno każdy o niej słyszał bo przecież są od paru lat w czołówce na naszym rynku. Właśnie uruchomili najnowszą ofertę dla klientów która ma zachęcić do zakupu właśnie ich farby. Jeśli nie wiem na co się zdecydować pod kątek koloru to warto zdecydować się na https://sklep.duluxpolska.pl/ Są to testery za symboliczną złotówkę no czyli prawie jak za darmo. Dzięki temu będziemy mogli zakupić parę kolorów i w ten sposób wypróbować który będzie dla nas najlepszy. I co o tym myślicie ? Mało która marka farb ma takie oferty. Ja osobiście wiem że tylko dulux proponuje coś takiego swoim klientom. I to właśnie dzięki takim działaniom utrzymują się na naszym rynku przez długi czas. No jak dla mnie prawdziwa bomba.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź