Przeglądasz dane archiwalne
4464
Porady
Re: położna do porodu
Misia25
2014-08-25 09:23:12
Ja nie biorę sobie położnej, a kasę za Nią wolę przeznaczyć i pobrac krew pępowinową od dziecka...ot co :D p.s jesli będzie mąz przy Tobie, nie ma sie co obawiać, bo wtedy kjażda położna jest miła :) Powodzenia!
gabik
2014-08-25 10:10:47
moim zdaniem nie ma sensu wydawać pieniędzy. Rodziłam 3 razy i słowa nie powiem na położne. Panie bardzo mile i profesjonalne. Poród wiadomo boli, ale to czy będziesz mieć swoja położna czy nie tego nie zmieni. Ważne jest twoje nastawienie i chęć współpracy a myślę ze położne zrobią co mogą żeby pomoc przetrwać ci trudne chwile.
konto usunięte
2014-08-25 14:16:29
Też myślałam, że nie ma sensu, ale słyszałam że w tych dwóch ostatnich tygodniach umawia się z nią już w szpitalu na ktg jak ma dyżur i że monitoruje dokładnie przed porodem, chodzi pod prysznic, na piłkę, powiem Wam dziewczyny, że mam mętlik w głowie
budu
2014-08-25 15:00:57
Ja też złego słowa nie powiem na położne, a w ciągu mojego porodu przewineło się ich kilka. Zajęły się mną profesjonalnie. Na ktg chodziłam byłam 2 razy odpłatnie tam w szpitalu, koszt to był ok 30zł. Jeśli masz czuć się lepiej dzięki tej położnej to napewno warto wydać każde pieniądze za komfort psychiczny, ja nie wynajmowałam a byłam w szoku jak się mną opiekowano.
mari
2014-08-25 17:09:39
Jeżeli masz z kim iść do porodu (mąż, matka, siostra) to nie warto wynajmować położnej.
Towarzystwo się przydaje, bo czasem poród się przeciąga. No i gdybyś potrzebowała pomocy to ten KTOŚ będzie mógł ją dla Ciebie wymusić na personelu.
Towarzystwo się przydaje, bo czasem poród się przeciąga. No i gdybyś potrzebowała pomocy to ten KTOŚ będzie mógł ją dla Ciebie wymusić na personelu.