4296
Porady
Pomoc PUP przy zakładaniu firmy
gocha90 2014-06-01 21:06:24
Witam,
chciałam zapytać, czy ktoś się orientuje jak wygląda pomoc PUP przy zakładaniu firmy, czy pomagają w napisaniu biznesplanu - bo wg strony internetowej oferują taką pomoc - ale czy dotyczy to tylko projektów dotacji z PUP, czy także z innych źródeł (i informacji o takich źródłach)?
Wiem, muszę podejść i dopytać osobiście, ale nie mieszkam w Limanowej i chciałabym mieć jakiś zarys wiedzy na ten temat.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
chciałam zapytać, czy ktoś się orientuje jak wygląda pomoc PUP przy zakładaniu firmy, czy pomagają w napisaniu biznesplanu - bo wg strony internetowej oferują taką pomoc - ale czy dotyczy to tylko projektów dotacji z PUP, czy także z innych źródeł (i informacji o takich źródłach)?
Wiem, muszę podejść i dopytać osobiście, ale nie mieszkam w Limanowej i chciałabym mieć jakiś zarys wiedzy na ten temat.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Re: Pomoc PUP przy zakładaniu firmy
konto usunięte
2014-06-01 21:54:54
Na biznes to przede wszystkim musisz mieć własny pomysł.
ktos111
2014-06-02 11:15:31
Musisz iść do PUP,tam wypytają Cię co to za biznes itp itd,dostaniesz wniosek do wypełnienia (biznesplanu ja nie potrzebowałam do zakładania firmy jako w formie papieru ) ,natomiast po dostarczeniu wniosku przejdziesz rozmowę z doradcą zawodowym,który karze Ci opowiedzieć o Twojej firmie :)
Jakieś 2 miesiące temu złożyłam wniosek o firme,wszystko się udało ,za pare dni ruszam z otwarciem FIRMY :))
POZDRAWIAM I POWODZENIA !!
Jakieś 2 miesiące temu złożyłam wniosek o firme,wszystko się udało ,za pare dni ruszam z otwarciem FIRMY :))
POZDRAWIAM I POWODZENIA !!
konto usunięte
2014-06-02 14:27:55
Napisz jaki masz pomysł, co chcesz robić?
Arwen
2014-06-02 16:44:37
musisz wiedzieć co chcesz robić, konkretnie
gocha90
2014-06-03 13:25:28
Dzięki za odpowiedzi.:)
Ja wiem co chcę robić konkretnie, dowiedziałam się wstępnie paru rzeczy, ale na firmę potrzebuję przede wszystkim pieniędzy i interesuje mnie kwestia otrzymania dotacji (z jakich źródeł i ile mogę otrzymać), dość dużo poczytałam w internecie, a nie wiem na przykład, czy doradca zawodowy w PUP pomoże mi w przygotowaniu biznesplanu, jeśli będę chciała starać się np. o dotację z UE, a nie PUPu.
Ja wiem co chcę robić konkretnie, dowiedziałam się wstępnie paru rzeczy, ale na firmę potrzebuję przede wszystkim pieniędzy i interesuje mnie kwestia otrzymania dotacji (z jakich źródeł i ile mogę otrzymać), dość dużo poczytałam w internecie, a nie wiem na przykład, czy doradca zawodowy w PUP pomoże mi w przygotowaniu biznesplanu, jeśli będę chciała starać się np. o dotację z UE, a nie PUPu.
konto usunięte
2014-06-03 14:12:48
Biznes robi się po to aby zarobić pieniądze.
Mając dobry pomysł i umiejętności już z niewielką sumą można wystartować.
Mając 3 tys. zł. spokojnie można wdrożyć w życie wiele pomysłów, tylko trzeba chęci.
Liczy się rentowność przedsięwzięcia, aby przy pomocy jak najmniejszych środków osiągnąć jak największy zysk.
Mając dobry pomysł i umiejętności już z niewielką sumą można wystartować.
Mając 3 tys. zł. spokojnie można wdrożyć w życie wiele pomysłów, tylko trzeba chęci.
Liczy się rentowność przedsięwzięcia, aby przy pomocy jak najmniejszych środków osiągnąć jak największy zysk.
konto usunięte
2014-06-03 14:22:40
Jeszcze jedno, gdyby pracownik w PUP wiedział jak prowadzić intratny biznes to by go prowadził, a nie siedział za biurkiem w urzędzie.
mari
2014-06-03 14:26:26
jakiś miesiąc temu rozmawiałam z pracownikiem UP i wiem, że dotacji z UP w Limanowej już nie ma (może jeszcze będą)- chyba, że masz niepełnosprawność. Dotacje z UE to nie taka prosta sprawa i w UP raczej Ci nie pomogą. O ile mi wiadomo to ostatnie dotacje z UE na rozpoczęcie działalności były pod koniec marca. Na stronie wojewódzkiego urzędu pracy jest plik z informacjami jakie dotacje jeszcze w tym roku będą z UE, kto przeprowadza nabory, jakie są kryteria, kwoty i terminy.
Zrobienie biznesplanu nie jest takie trudne jak Ci się wydaje, bo najczęściej otrzymujesz gotowy formularz do wypełnienia.
Zrobienie biznesplanu nie jest takie trudne jak Ci się wydaje, bo najczęściej otrzymujesz gotowy formularz do wypełnienia.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź