5°   dziś 10°   jutro
Niedziela, 24 listopada Flora, Emma, Emilia, Chryzogon, Jan, Aleksander, Roman
4296

Porady

Poradnia przedmałżeńska

storczyk 2015-06-21 21:32:00
Czy do poradni przedmałżeńskiej na 2 spotkanie w limanowej może iść jeden z narzeczonych jeśli drugi nie da rady? Czy ktoś już tak był sam? Oraz czy po pierwszym spotkaniu w poradni przedmałżeńskiej w Limanowej można iść do innej poradni?
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Poradnia przedmałżeńska
duszpasztet 2015-06-25 10:46:01
zawsze można poprosić kogoś czyby ci nie potowarzyszył. ;)
2 i 3 spotkanie nie jest długie.
mam 2015-06-26 19:58:55
Może tak byc.. Ja akurat nie chodziłam sama ale na 2 i 3 było kilka dziewczyn ktore byly same.. nie robia problemu.. chyba mozna isc gdzie indziej bo byla jedna para jak ja chodzilam która na 1 spotkaniu byla w sączu a potem w limanowej.
konto usunięte 2015-07-04 22:53:31
Po co wam poradnia .Posiedźcie razem z 5 lat przed ślubem na próbę to będziecie wiedzieć sami co macie zrobić po takim czasie ze sobą.Poradnia co innego,a praktyka to całkiem coś innego. Sami się przekonacie.
konto usunięte 2015-07-05 15:29:14
Ola - "świetna" rada.

Najpierw z jednym sobie "posiedzi" 5 lat, potem z drugim, trzecim etc.... i tak zleci do 40.

Wybacz, ale trzeba mieć szacunek dla samego siebie - ludzi nie wybiera się na próbę, tak samo nie daje się komuś siebie "testować". To jest błędne, chore myślenie, które prowadzi do uprzedmiotowienia człowieka.
sweetfocia 2015-07-06 12:50:05
Mieszkanie razem bez ślubu to brak szacunku do instytucji małżeństwa.
Takie związki po zawarciu ślubu często się rozlatują.
No bo jak, najpierw mówią. że papierek im niepotrzebny, a później się o niego starają. :P
fanaticus 2015-07-07 21:15:12
W poradni się można dowiedzieć wszystkiego o planowaniu rodziny jakimi metodami naturalnymi itp. Nie jest ich tematem rozwijanie się w kwestii życia we dwoje bo od tego są nauki przedmałżeńskie !!My uczęszczamy we dwójkę i na każdym spotkaniu są jakieś nie pełne pary i nie problem .Jeśli ktoś chce iść sam to jak najbardziej nie bać się a nie fatygować kogoś innego.
Zigur 2015-07-13 16:58:12
Bo społeczeństwo wymusza. Gdyby nie było presji na takich ludzi, to mało kto wchodziłby w związki małżeńskie.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]