4296
Porady
Praca i życie
blackcat 2013-01-31 10:39:05
Tak się zastanawiam jak nie pracuje i nie mam dochodu, a mam się zgłaszać do pup i szukać pracy to skąd mam brać pieniądze na bilety, wykonywanie telefonów do potencjalnych pracodawców? czy ktoś się nad tym zastanawiał? a i jeszcze jedno czy mogę być zwolniony z opłat za kanalizację i śmieci do czasu jak znajdę zatrudnienie?
Re: Praca i życie
noting
2013-01-31 13:35:45
no właśnie ja tez jestem w tej samej sytuacji i nie wiem co dalej robić gdzie udać się po pomoc i czy mi taka pomoc przyługuje :?
cheffos
2013-01-31 15:49:48
Zawsze można chodzić na nogach.
renesa
2013-01-31 16:12:25
kiedy ja byłam osobą bezrobotną, robiłam tak - w dniu zgłoszenia dzwoniłam do pokoju, do którego miałam sie zgłosić i mówiłam że nadal jestem osobą bezrobotną, niepracuję, a podpisu nie przyjdę złożyć, ponieważ mam w domu 2 dzieci, do których wynajecie opiekunki kosztuje mnie 30 zł, a dojazd tam i z powrotem około 6 złotych. na samym końcu dodałam tylko, czy mają dla mnie ciekawą propozycję pracy,a jeżeli tak, to przyadę, jeżeli nie, to proszę odnotować, że nie przyjechałam bo mnie porostu na to nie stać.
blondi105
2013-02-01 14:34:33
MYŚLĘ ŻE POWINNO BYĆ JAKIEŚ ROZWIĄZANIE TAKIEGO PROBLEMU JAK BRAK PIENIĘDZY NA DOJAZD DO (pup)TRZEBA BYŁO BY PEWNO PODEJŚĆ I ZAPYTAĆ W ODPOWIEDNIM POKOJU W (PUP)A CO DO OPŁAT ZA KANALIZACJĘ I TP.TO MYŚLĘ ŻE Z TAKIM PROBLEMEM TRZEBA Z KOLEJI UDAĆ SIĘ DO(MOPS) PEWNO TRZEBA NAPISAĆ W JAKIEJ JEST SIĘ SYTUACJI I PEWNO MOGĘ ŻĄDAĆ JAKIŚ ŚWISTEK Z PUP ŻE JASTEŚ OSOBĄ BEZROBOTNĄ.JESLI NIE MASZ DOCHODU TO Z CEGO MASZ ZAPŁACIĆ ZA RACHUNKI?NIECH CI DADZĄ TYMCZASOWĄ ZAPOMOGĘ.PRZECIEŻ JEST JAKIEŚ PRAWO W TEJ POLSCE.
blackcat
2013-02-02 17:15:45
według mnie to jeśli należy się jakaś zapomoga to taką informację powinni mi podać w pup już przy rejestracji a nikt mi nic nie mówił, bo skoro nie dają mi zasiłku to chyba logiczne że nie mam pieniędzy. A wie ktoś może jak załatwić sobie stopień niepełnosprawności bo widzę że wiele jest ofert gdzie jest to wymagane np. sprzątaczka, kelner, ślusarz.
boczek
2013-02-03 18:32:52
ja napisalem do rzecznika praw obywatelskich jak to jest z tym bezrobociem i zyciem bez pieniedzy. jak mi cos odpisz to dam znac.pozdro
misiek33
2013-02-04 06:33:03
a moze poprostu wystarczy zadzwonic ze przyjdziesz za dzien dwa bo przy okazjii bedziesz w limanowej... bo nie wierze w to ze wogule nie bywasz w miescie.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź