1994
Tematy archiwalne
Problem z drzwiami FIRMY PORTA
FuX 2010-10-28 15:49:04
6 lat temu zakupiłem do całego domu drzwi wewnętrzne firmy Porta. Problem zaczął się w tamtym roku, a mianowicie od całych drzwi zaczęła odchodzić okleina, a dodam, że gwarancji na drzwi już dawno nie ma. Dzwoniłem do firmy Porta z zapytaniem co zrobić z takimi drzwiami. Powiedzieli, że jedynym wyjściem jest przetransportowanie drzwi do Gdańska i ponowne nałożenie okleiny - wszystko oczywiście na własny koszt. (jedno skrzydło około 160 zł) ;/ Czy ktoś z Was miał może taki problem? Jeżeli tak, to jak sobie z nim poradziliście?
Re: Problem z drzwiami FIRMY PORTA
mb3
2010-10-28 16:02:16
Może na miejscu ktoś Ci to poprawi. W Skrzydlnej jest zakład produkujący okna i o ile się nie mylę to mają podobna technologię.
konto usunięte
2010-10-28 17:48:54
moi znajomi mieli podobny problem. Przyjechał stolarz (do domu) i podkleił okleinę, było to ok. 2 lata temu i z tego co wiem jest ok. Rada: podzwoń po stolarzach i popytaj.
polanka
2010-10-28 17:51:24
fux co oznacza jedno skrzydło 160 zł ......transport czy cena podklejenia tej okleiny>
FuX
2010-10-28 17:54:51
Polanka : Cena podklejenia.
konto usunięte
2010-10-28 20:15:44
drogo 160zł od sztuki - znajomi płacili 50zł za 2szt
Imhoteph
2010-10-28 22:55:54
tak właśnie robi się w Polsce, byle szybko, byle metry walić, a z jakością wykonania zawsze będą problemy. a Wystarczy się odrobinę przyłożyć do tego co się robi. Wolniej a dokładniej, a wszyscy będą zadowoleni.
nem0
2010-10-29 09:20:31
problem w tym że każdy chce najtaniej (nie mówie do FUX oczywiście) ale przez chorą konkurencje i dązenie do taniości mamy towary i usługi jakie mamy
rodzynek
2010-10-29 11:49:27
nie ma gorszych drzwi , okleina odchodzi, puchną jak się sciera podłogę a przecież trzeba posprzątać, jak się mocniej trzaśnie bo np. przeciąg to odchodzi cały środe. RZWI SO DO DU.. !!!
jEŻELI CHODZI O REKLAMACJE TO NIE MA ŻADNEJ. bYLISMY OSOBIŚCIE U SZEFA W NOWYM SĄCZU, TO NAS NIE CHACIAŁ WPUŚCIĆ DO BIURO BO NIE MIAŁ CZASU (BO TEZ CO MIAŁ POWOEDZIEĆ)
ZAŁUJE, ŻE NIE SKIEROWAŁAM SPRAWY DO RZECZNIKA SPRAW KONSUMENTA.
tE DZWI TYLKO SA NA WYGLĄD, DO UZYTKOWANIA SIE NIE NADAJĄ.
polanka
2010-10-29 11:54:44
rodzynek więc czemu te własnie drzwi wybrałeś (...łaś )?
Są drewniane te najprostsze, najtańsze kupimy za tą samą cenę
Piotr
2010-10-29 17:42:24
ktoś kiedyś powiedział "gdyby człowiek wiedział że się przewróci, to by se usiadł" gdyby Ci co kupili te drzwi wiedzieli ze się rozlecą, to by sobie ich nie kupili. Więc po co Pani polanko takie dziwne komentarze...:/ Już wiadomo czego nie kupować :)
polanka
2010-10-29 18:10:29
Panie Piotr drzwi się nikomu nierozleciały , co najwyżej wygladaja nieestetycznie z racji puchnięcia i odklejania się laminatu .To że teraz okleina jest naprawdę ładna z wierzchu nie znaczy że te drzwi będą od środka równiez lepsze , a przecież takich własnie drzwi najwięcej jest po smietnikach, więc dziwi mnie że ktoś kupuje coś, o czym wiadomo że po jakimś czasie będzie z nimi problem . Wiadomo że pażdzierze, mdf puchną podlane wodą , wiec na jakiej podstawie reklamacja ? Panie Piotr w poscie wyżej zadałam pytanie rodzynkowi , i tylko jemu interesuje mnie jego opinia na temat tych drzwi , czemu wybrał te a nie inne .Panie Piotr czyżbyśnie zauważył znaku zapytania ?
anianita
2019-10-04 09:42:45
Niestety tak to jest... dlatego ja postawiłam na drzwi aluminiowe firmy Aluhaus. Aluminium nie puchnie od wody, nie gnije jak drzwi drewniane. My mamy polakierowane tak, że wyglądają prawie jak drewniane, a są z naprawdę solidnego materiału. Zależało nam na drzwiach wysokiej jakości. Powinniście pomyśleć o drzwiach aluminiowych.
Zuzana
2019-10-04 13:07:26
@anianita - do wewnątrz polecasz drzwi aluminiowe? Wybacz, ale nie bardzo to sobie wyobrażam. Rozumiem jako główne wejście do domu, ale chyba nie do środka? Kolejna reklama STOL-ARTE?
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź