2174
Wydarzenia
PRYWATNE LABORATORIUM PIŁSUDSKIEGO 31
konto usunięte 2012-10-04 19:02:55
Byłem dzisiaj na pobraniu krwi po raz pierwszy w tym laboratorium i oto moje zbulwersowane spostrzeżenia:
1. Przy rejestracji w małym pokoiku wszyscy stoją na sobie - i dopiero po opowiedzeniu wszystkim stojącym swoich danych osobowych oraz tego co się będzie badać można przejść do pokoju obok
2. KTÓRY MA DRZWI TEŻ OTWARTE - przede mną jakaś kobieta wykonywała badanie dotyczące ciąży - Pani na głos pytała się który dzień cyklu itp. zmieszana odpowiadała - ale jeszcze bardziej zmieszani byliśmy my - słuchacze
3. POBRANIE KRWI - metodą sprzed 30 lat - NA KAPANIE, grubą igłą bezpośrednio do próbówki ... KTO TO WIDZIAŁ ? A przecież za to właśnie fantastyczne pobranie płaci się 2 złote ekstra. Ktoś słyszał tam o strzykawkach i cieńszych igłach jak to się robi w XXI wieku ??? Zenada ! Po takim pobieraniu - wielki siniak i twarda żyła ( jestem weteranem pobierań jeśli ktoś pyta)
4.
Oba badania każde !!! o 10 zł droższe niż w sieci laboratoriów w Krakowie ...
NIGDY WIĘCEJ !!!
Drodzy Państwo jeśli widzicie Panią Pielęgniarkę, która pobiera Wam krew na kapanie do próbówki w tymże laboratorium - zapytajcie, czy możecie dokupić strzykawkę ... naprawdę warto dbać o żyły !
1. Przy rejestracji w małym pokoiku wszyscy stoją na sobie - i dopiero po opowiedzeniu wszystkim stojącym swoich danych osobowych oraz tego co się będzie badać można przejść do pokoju obok
2. KTÓRY MA DRZWI TEŻ OTWARTE - przede mną jakaś kobieta wykonywała badanie dotyczące ciąży - Pani na głos pytała się który dzień cyklu itp. zmieszana odpowiadała - ale jeszcze bardziej zmieszani byliśmy my - słuchacze
3. POBRANIE KRWI - metodą sprzed 30 lat - NA KAPANIE, grubą igłą bezpośrednio do próbówki ... KTO TO WIDZIAŁ ? A przecież za to właśnie fantastyczne pobranie płaci się 2 złote ekstra. Ktoś słyszał tam o strzykawkach i cieńszych igłach jak to się robi w XXI wieku ??? Zenada ! Po takim pobieraniu - wielki siniak i twarda żyła ( jestem weteranem pobierań jeśli ktoś pyta)
4.
Oba badania każde !!! o 10 zł droższe niż w sieci laboratoriów w Krakowie ...
NIGDY WIĘCEJ !!!
Drodzy Państwo jeśli widzicie Panią Pielęgniarkę, która pobiera Wam krew na kapanie do próbówki w tymże laboratorium - zapytajcie, czy możecie dokupić strzykawkę ... naprawdę warto dbać o żyły !
Re: PRYWATNE LABORATORIUM PIŁSUDSKIEGO 31
Janek64
2012-10-04 19:37:54
no to sie obruszyles a wiem ze twardy chlop z ciebie :)
chlop
2012-10-04 19:49:41
Ale się narobiło ho ho ho ,też mi wielka sprawa trza było iść gdzie robią za darmo i tam na pewno pobierają krew nie metodą " na kapanie " tylko bezprzewodowo .HEJ
pinkfloyd
2012-10-05 01:14:32
...-i też proponuję zadbać o żyłki i niepotrzebny stres-naprawdę.
konto usunięte
2012-10-05 07:20:31
Chłopcy :-) nie chodzi o moje żyły tylko ale o to, że w XXI wieku używa się strzykawki - metoda "na kapanie" jest tańsza bo takowej nie trzeba. Jeśli ktoś ma pobieraną krew częściej tworzą się zgrubienia i siniaki - to nieprofesjonalne i do zmiany. Limanowa nie musi być takim zadupiem na Boga ... Poza tym jest o wiele drożej niż w Krakowie - moim zdaniem to skandal ...
babka
2012-10-05 08:36:21
masz,racje, a poza tym tam gdzie robią to za darmo, czyli w szpitalu, w punkcie pobierania krwi,pracuje super babka,robi to szybko, sprawnie, bez stresu,w osobnym pokoju,i nie trzeba płacić za tę przyjemność..
pytajnik
2012-10-05 09:21:14
tez musze zrobic badania i jesli ktos wie to prosze o info
- czy codziennie pobierają krew i w jakich godzinach
- ile sie tam czeka na wyniki badan
- czy ceny badań są wyższe niż w labolatorium pod PKP (piłsudksiego 10)
- czy codziennie pobierają krew i w jakich godzinach
- ile sie tam czeka na wyniki badan
- czy ceny badań są wyższe niż w labolatorium pod PKP (piłsudksiego 10)
truskawka321
2012-10-05 10:00:11
Ja polecam bardzo sympatyczną PANIA W SZPITALU. Pani pobiera bez bólu, szybko i sprawnie. W pokoju jestem tylko ja i Pani Pielegniarka, wiec jest dyskretnie, a wiadomo rożnie kazdy znosi pobieranie krwi :):)
ANN
2012-10-05 10:40:04
W Krakowie badania zrobisz taniej,
ale dolicz dojazd to się nie opłaca.
Chyba, że tam pracujesz albo studiujesz.
Ja pracuję , więc czasami
korzystam z tamtejszych usług.Dla mnie fajną
sprawą jest to, że wyniki są dostępne on-line.
Nie muszę się już po nie fatygować do danego
punktu. A metoda pobrania jest próżniowa.
P.S.Pani pobierająca w szpitalu w Limanowej
jest rewelacyjna.
ale dolicz dojazd to się nie opłaca.
Chyba, że tam pracujesz albo studiujesz.
Ja pracuję , więc czasami
korzystam z tamtejszych usług.Dla mnie fajną
sprawą jest to, że wyniki są dostępne on-line.
Nie muszę się już po nie fatygować do danego
punktu. A metoda pobrania jest próżniowa.
P.S.Pani pobierająca w szpitalu w Limanowej
jest rewelacyjna.
blondi105
2012-10-05 15:36:28
BARDZO POLECAM ROBIĆ BADANIA W SZPITALU TAK JAK TRUSKAWKA321.PANI W SZPITALU JEST KONKRETNA,DELIKATNA I ROBI TO SZYBKO I BEZBOLEŚNIE PRAKTYCZNIE.POZA TYM JEST NAJTANIEJ W CALEJ LIMANOWEJ SPRAWDZILAM TO OSOBIŚCIE BO CZĘSTO ROBIĘ BADANIA I ROBIĘ ICH DUŻO.NIE KAŻDE SĄ ZA DARMO-NA SKIEROWANIE WIĘC TE KTÓRE ROBIĘ PRYWATNIE ZA PIENIĄDZE SĄ DUŻO TAŃSZE W SZPITALU JAK POD PKP.MAM NA MYŚLI BADANIA KONKRETNIEJSZE NIE TE PODSTAWOWE TO NAWET RÓŻNICA 20ZŁ / NA BADANIU.NAPRAWDĘ.PODSTAWOWE TO SPRAWY GROSZOWE JEŚLI CHODZI O SZPITAL SĄ W TYM SAMYM DNIU OK.14:00.NA INNE CZEKA SIĘ W ZALEŻNOŚCI OD BADANIA.JA POD PKP IDĘ TYLKO WTEDY JAK JUŻ W SZPITALU NIE ROBIĄ JAKIEBOŚ BADANIA,WTEDY MUSZĘ TAM IŚĆ:):)
pytajnik
2012-10-08 08:38:48
Mam w takim razie pytanko do osób ktrore robiły badania w Szpitalu:
- czy trzeba się wcześniej zarejestrować na badania?
- czy w sobote jest czynne
- od której do której godziny jest otwarte
- gdzie trzeba się zgłosić w szpitalu , które piętro
- czy trzeba się wcześniej zarejestrować na badania?
- czy w sobote jest czynne
- od której do której godziny jest otwarte
- gdzie trzeba się zgłosić w szpitalu , które piętro
pytajnik
2012-10-08 13:21:59
może ktoś wie, to prosze o info
Gaga
2012-10-08 16:18:39
W szpitalu pobieranie krwi jest w godz.od 7.00 chyba do godz.11.00.W sobotę nieczynne.Wyniki na drugi dzień.Laboratorium jest tam gdzie było pogotowie.Nie trzeba wchodzić do szpitala.
Julek
2012-10-10 19:37:09
Piłsudskiego 10 to chyba to samo laboratorium co Piłsudskiego 31, tylko po przeprowadzce.
Ja tam robię wszystkie badania zlecone przez lekarza rodzinnego za darmo!!!
Ja tam robię wszystkie badania zlecone przez lekarza rodzinnego za darmo!!!
jas55
2021-06-30 13:02:00
Laboratorium na Piłsudskiego 31 jest ok, Panie bardzo grzeczne a badania robione profesjonalnie i szybko
wir
2021-07-09 21:06:49
szopa
wir
2021-07-09 21:06:50
szopa
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź