2°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
1994

Tematy archiwalne

Psycholog.

borek 2010-03-31 17:05:33
Co druga osoba korzysta z porad psychologa.Czy warto tracić czas/Słyszałam że to zdziercy.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Psycholog.
pinkfloyd 2010-03-31 19:57:05
...mnie tez sie tak wydaje,ze "sciema"nie zmieni naszego zycia.
mb3 2010-03-31 22:56:56
Co druga ??!! Chyba z Twojego otoczenia, bo mi się nie wydaje aby 50% naszego społeczeństwa korzystała z takich usług...
konto usunięte 2010-04-01 09:36:30
Wraz z industrializacja, stale rosnie poziom przeroznych ZABURZEN psychicznych. Niektorzy ludzie przestawaja sobie radzic sami z soba. Efektem tego sa przerozne stany nerwicowe (zaburzenia psychosomatyczne), psychozy, zespoly PTSD, depresje, ktore mozna wyleczyc za pomoca klasycznej psychoterapii, NLP, Gestaltu, wlasnie przez psychologa. O takich zaburzeniach smiesznie sie mowi, dopoki same kogos nie dorwa, niestety zdarza sie to raczej tylko ludziom inteligentnym i wrazliwym. Ktos kto wypowiada sie o psychologu, w swietle naciagacza i zdziercy, nie ma pojecia o tym, czym on faktycznie sie powinien zajmowac. Pozdrawiam. Niech wreszcie malomiasteczkowa Malinowa, zacznie nadazac nad reszta Polski. Chociaz z tego co wiem, tutaj nie ma dobrego psychologa... .
borek 2010-04-01 12:25:37
Pierwszy raz zetknąłem się z psychologiem i ten pierwszy raz kosztował mnie 150 zł,a czułem się jak po rozmowie z kociorzami z jehowych.
konto usunięte 2010-04-01 12:46:08
A moge sie dowiedziec kto konkretnie to byl?
miszmasz88 2010-04-01 16:19:24
Dziwią mnie komentarze typu "zdziercy" Jacy zdziercy? w jakim sensie? borek zapłaciłeś 150 zł? człowieku Ty byłeś u prof.dr.hab.??? zastosował na Tobie hipnozę, że dałeś mu 150 zł? było raz, dwa, tri pieniądze dajesz mi TY? :D
borek 2010-04-01 20:29:52
Misz..a Ty byłeś kiedy u prywatnego lekarza/
konto usunięte 2010-04-01 20:42:45
serio, moim zdaniem jak za jednorazowa wizyte to jest przesada. A jak wygladala ta wizyta w ogole? Moge prosic jakies szczegoly?
borek 2010-04-01 20:54:14
Kilka dziesiąt pytań natury osobistej tkzw; teksty,i na podstawie zebranych ilości punków ;ocena psychiki.Żałosne.
miszmasz88 2010-04-01 21:44:40
prywatnego mówisz? no jasne, że byłem, chyba jak każdy. Tylko jeśli rzeczywiście czułeś potrzebę wizyty u psychologa to w Szpitalu Powiatowym w Limanowej uzyskałbyś bezpłatnie. A nie plątać się po prywatnych lekarzach. No chyba, że był to jakiś wyjątkowo wybitny, wysoce szkolony psycholog. No nie wiem czy nawet w Krakowie, jeden z lepszych psychologów zainkasowałby tyle za wizytę. W sumie nie orientuję się w cennikach psychologów. Ale jak za jedną wizytę 150 zł, to tylko zapłaciłbym u prof.dr.hab ;)
konto usunięte 2010-04-01 23:48:59
150 zl za pierwsza wizyte? Testy w wiekszosci akurat sa prawdziwie diagnostycznie. Ale, przyznaj sie, po co byles u psychologa? Tylko do oceny stanu Twojej psychiki? Jak widac, tym raczej sie nie da pomoc. Wiadomo jedna wizyta musi temu sluzyc. Miszmasz88, do Szpitala Powiatowego, raczej nikt z wlasnej woli psychologa nie odwiedzi, a to dlatego ze jednak Malinowa, mala miescina jest, a wnioski z tego sa chyba jasne :).
konto usunięte 2010-04-02 09:19:54
wiecie co, moje zdanie na temat psychologa to po pierwsze strata kasy, a po drugie bezsens całego "zabiegu". W czym psycholog ci pomoże? Opowiesz mu wszystkie swoje bolączki a on na koniec da ci pseudo złoty środek, I ZA PIENIĄDZE podtrzyma cię na duchu. Nie lepiej mieć dobrego przyjaciela, który cię ZA DARMO WYSŁUCHA i przynajmniej od serca doradzi??
konto usunięte 2010-04-02 09:22:49
wiecie co, moje zdanie na temat psychologa to po pierwsze strata kasy, a po drugie bezsens całego "zabiegu". W czym psycholog ci pomoże? Opowiesz mu wszystkie swoje bolączki a on na koniec da ci pseudo złoty środek, I ZA PIENIĄDZE podtrzyma cię na duchu. Nie lepiej mieć dobrego przyjaciela, który cię ZA DARMO WYSŁUCHA i przynajmniej od serca doradzi??
konto usunięte 2010-04-02 09:50:34
Mhm, czyli przyjaciel zna wszystkie mechanizmy zaburzen psychicznych, ktore moga prowadzic nawet do samobojstwa? Cos tutaj sie chyba nie zgadza. Betty4 jesli chcesz sie wyplakac, to chyba jasne ze nie idziesz od razu do psychologa... . Do psychologa idzie sie z istotnym PROBLEMEM, ktorego nie mozna bylo w zaden sposob samemu, lub z pomoca przyjaciol rozwiazac. Nie zycze Tobie takich sytuacji. Poza tym cos takiego jak zloty srodek nie istnieje :). Jeszcze jedna kwestia - po co, tak serio porownujesz przyjaciela do psychologa? Czy to kolejny stereotyp dziala na szara mase? Ze niby psycholog to przyjaciel za pieniadze? Smiech. Pozdrawiam.
loleklima 2010-04-02 12:18:03
pan X jest psychologiem..... na stówe!!!...;]
loleklima 2010-04-02 12:19:35
niestety zdarza sie to raczej tylko ludziom inteligentnym i wrazliwym napisał panX.... czyli jak ja nie mam doła to jestem debil????
konto usunięte 2010-04-02 12:48:39
PanX nie jest psychologiem. Ma 20 lat. Loleklima nie obrazaj sam siebie :). Dol to nie jest depresja. Jestem tutaj aby podyskutowac, a nie zeby wywolywac klotnie. Napisalem tak, dlatego, ze tak wynika ze statystyk, wiec jest to niejako potwierdzone naukowo.
loleklima 2010-04-02 14:56:57
oj przepraszam ......
loleklima 2010-04-02 14:57:52
tak mi smutno... ....
konto usunięte 2010-04-02 15:33:09
trolling to na onet.pl :)
borek 2010-04-02 20:08:00
Betty,masz rację ale jedynie czego nie można dzisiaj kupić to;dobrego przyjaciela.Po komentarzach na forum na każdy temat można ocenić że każdemu potrzeba psychologa.
borek 2010-04-06 20:19:35
No wariaty.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]