1496
Hyde Park
"Bezrobotni wszystkich krajów łączcie się."
czarnywdowiec 2013-03-04 14:00:42
Bezrobotni może nie krajów ale naszego regionu.Przydał by się niezależny związek bezrobotnych,konkurencyjny dla obecnego-bezradnego PUP.Taki,który zrzeszał by wszystkich szukających pracy w jedną mocną i możną tym samym grupę.Który bronił by praw niesłusznie wyrzuconych z pracy,czówał nad egzekwowaniem prawa pracy przez pracodawców pomagając za pośrednictwem prawników w rozstrzyganiu sporów między pracodawcą a pracownikiem.Taki związek,który naprawdę byłby w stanie znaleść komuś pracę a nie tylko przepuszczać przez urżąd pracownika,żeby pracodawca mógł zgarnąć dotacje.Przydał by się związek,który tworzył by jedność pośród bezrobotnych by w razie potrzeby mogli wspólnie wyjść na ulicę i zaprotestować.Problemu nie ma gdy go nie widać zza biurek urżędu pracy.Na parkingu przed urzędem pracy jest dużo miejsca,miejsca na parę tysięcy osób i być może kiedy tam wszyscy przyjedziemy zaprotestować to nie zapłacimy za parking!.
Re: "Bezrobotni wszystkich krajów łączcie się."
P36 2013-03-04 14:24:01
zejdź na ziemię... albo zmień lekarza... :)
zrzeszenie bezrobotnych na pewno znajdzie każdemu członkowi pracę... i stanie się "zrzeszeniem robotnych"... i co dalej?
ja proponuję tak: BEZROBOTNI WSZYSTKICH KRAJÓW... WEŹCIE SIĘ DO SZUKANIA ROBOTY BO NIKT ZA WAS TEGO NIE ZROBI...
zrzeszenie bezrobotnych na pewno znajdzie każdemu członkowi pracę... i stanie się "zrzeszeniem robotnych"... i co dalej?
ja proponuję tak: BEZROBOTNI WSZYSTKICH KRAJÓW... WEŹCIE SIĘ DO SZUKANIA ROBOTY BO NIKT ZA WAS TEGO NIE ZROBI...
czarnywdowiec 2013-03-04 15:12:57
P36 >Ależ oczywiście!Pracownicy PUP również mają prawo się wypowiadać ;) wszak panuje wolność słowa i wyznania :D
P36 2013-03-04 16:59:32
zgadzam się z Tobą :) taka jest natura forum...
...ja natomiast nie pracuję w "budżetówce" :)
...a Ciebie nie pytam czy jesteś bezrobotnym...
...ciekawi mnie tylko ta "logika"...
...ja natomiast nie pracuję w "budżetówce" :)
...a Ciebie nie pytam czy jesteś bezrobotnym...
...ciekawi mnie tylko ta "logika"...
clemenza 2013-03-04 17:58:53
Źle mi się kojarzą wszelkie związki. Potrafią tylko siedzieć i "niby" strajkować, nie wywalczając żadnych pozytywnych rezultatów (bo negatywne dla pracownika owszem). Do tego "prezesi" tych związków, przyznają sobie całkiem spore gratyfikacje. Jestem za nie.
czarnywdowiec 2013-03-06 19:27:33
To pozostaje bezrobotnym najbezpieczniejszy związek-MAŁŻEŃSKI.
gwiazdka007 2013-03-06 20:50:18
Pod warunkiem, że ta "druga połówka" pracuje :)
A tak na poważnie to faktycznie krucho na naszym terenie o jakąkolwiek pracę, nawet jeśli się ma ukończone studia, jakieś niewielkie doświadczenie i możliwość szybkiego nauczenia i opanowania nowych rzeczy.. dla pracodawcy się to w ogóle nie liczy - liczy się natomiast fakt czy możesz iść na staż czy nie, a jeśli już możesz - to po tych kilku miesiącach i tak się z Tobą pożegna... i nawet "znajomości" nie pomagają...
A tak na poważnie to faktycznie krucho na naszym terenie o jakąkolwiek pracę, nawet jeśli się ma ukończone studia, jakieś niewielkie doświadczenie i możliwość szybkiego nauczenia i opanowania nowych rzeczy.. dla pracodawcy się to w ogóle nie liczy - liczy się natomiast fakt czy możesz iść na staż czy nie, a jeśli już możesz - to po tych kilku miesiącach i tak się z Tobą pożegna... i nawet "znajomości" nie pomagają...
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź