"CYGANIE"!!!!!
skorpion
2010-03-03 05:59:49
-jak to jest???wszędzie,na całym świecie gdzie mieszka TA NACJA JEST DUŻO zamieszania,konflikty i.t.d -od czego to zależy-może to "podludzie" a może jakaś "niebieska" rasa!!!
Re: "CYGANIE"!!!!!
pawell
2010-03-03 09:44:07
popatrz na nasze sejmowe podwórko cynizm i arogancja- diety, samochody słuzbowe,komórki biura poselskie, zalatwianie swoich interesów immunitety żle stanowione prawo, prawo tylko pod siebie,a namiastka praw dla pozostałych,żyją jak lordowie, a ty chcesz odebrać prawo egzystencji odmiennej nacji- faszyzm to mało powiedziane o twej rasistowskiej wypowiedzi jak najbardziej prawo do egzystencji na godnym poziomie- jestem ZA...
konto usunięte
2010-03-03 17:27:48
nie ma wiekszych rasistow niz same cygusy ,... i taka jest prawda, a jak ta nacja powstala to sami wiecie -- na hindusa spadla malpka z drzewa i doszlo do zabawy plciowej ;) a tak serio to nie moge sluchac o tych romskich problemach, bylem keidys swiadkiem, jak jeden zarzucal babie w UP , ze ona sie odnosi do niego z rasistowskimi odzywkami-- wedlug mnie ktorys cygan nauczyl sie kiedys tego slowa calkiem przypadkowo (rasizm) a teraz uzywaja tego na kazdym kroku kolekja w sorodku zdrowia RASIZM, kolejka w pup RASIZM, kolejka w sklepie RASIZM ,bezrobocie i lenistwo oraz kopulowanie jak kroliki to moze tez k..wa RASIZM??? sami nie wiedza czego chca a mi sie na ich temat zygac che .. zaznaczam, ze nie wszsytkich nalezy do jenego worka pakowac-- tyle, ze normalnego i milego cygana jeszce nie spotkalem,
pawell
2010-03-08 11:37:46
sztuką dla każdego ( dla mnie również) jest spojrzeć na problem "bez emocji". W tej publicznej "debacie" myśle, że trzeba oddzielić suche egzekwowanie litery prawa a pochylić sie nad ludzkim podejściem do powstałego problemu i spróbowac go rozwiązac,nawet "teoretycznie" gdyby rozwalić buldożerem samowolkę, to powstaje problem jeszcze wiekszy "skazanie na bezdomność" i jeszcze wiecej agresji (poczucie krzywdy). PORAŻAJĄCE !!! jest dla mnie to, że nikt z przedmówców nie analizuje problemu, tylko przedstawia "swoje" poczucie krzywdy wyrzadzone przez jak to się ktos wczesniej wyraził "dzieci prerii". "amerykanskie" rozwiazanie tego problemu myśle, że nie wchodzi w grę- rezerwaty, enklawy, getta itp. itd..