1994
Tematy archiwalne
Rekolekcje na sali gimnastycznej
konto usunięte 2010-03-15 11:25:55
Jak zapewne wielu z użytkowników już słyszało na Kościelnej ambonie ZSTiO przeżywa w obecnych dniach rekolekcje nie są to zwykłe rekolekcje Dlaczego ? Dlatego że w tym roku dyrekcja szkoly wystąpiła z nową formą odprawiania rekolekcji a mianowicie Nauki Rekolekcyjne jak i równiez Msza Święta odbywają się na sali gimnastycznej przy zespole.
Byłem dziś na takiej nauce ale widok który tamzastałem przeraził mnie Dyrekcja szkoły w ogóle nie postarała się o zorganizowanie warunków do przeprowadzenia nauk Młodzież tłoczyła się na sali wszyscy siedzieli albo na podłodze Lub na ławkach samemu wniesionych z korytarza szkoły.
Wyobraźcie sobie co w takich warynkach sie dzieje i jak można sie skupić i kontemplowac nauki gloszone przez Księdza???
Sam nie mogłem się skupić i wyciszyć dlatego obawiając się ze na Mszy Świętej Warynki będą podobne an przerwie w naukach opóściłem "rekolekcje"
Drodzy użytkownicy Co myślicie o takim rozwiązaniu sprawy rekolekcji? Może ktoś z was był tam dzisiaj i podzieli sie swoją opinią na ten temat...
Re: Rekolekcje na sali gimnastycznej
boox
2010-03-15 12:02:36
Jak w tamtym roku frekfencję na naukach w kościele mieliście bliską zeru, to naprawdę niczemu już się nie dziwię ... Napiszcie podanie do dyrektora, żeby wogóle rekolekcji żadnych nie było jak nie chcecie chodzić
konto usunięte
2010-03-16 08:09:34
Skoro nie chodziliście do kościoła to niestety ale takie są tego konsekwencje...
loleklima
2010-03-16 09:51:46
a niby jakie????
konto usunięte
2010-03-18 19:51:22
Rekolekcje tak jak i religia nie powinny być w szkole i w godzinach przeznaczonych na nauke
cdi
2010-03-22 22:00:39
co wy wiecie w d.... byliscie i g.... widzieliście mi tam się takie rozwiązanie podobało było takie inne;) a ty majki że jesteś kotem to nosiłeś ławki włos ci z głowy nie spadł
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź