4296
Porady
rekolekcje
gueene 2012-03-18 15:11:33
chce usłyszęć opinie innych na temat rekolekcji a mianowicie o osobnych naukach dla żon i osobnych dla mężów, dla mnie to jest głupie, bo zawsze chodzimy razem i jest to dla nas utrudnienie a nauki są identyczne tylko zwroty do płci się zmieniają.Co o tym sądzicie i ogólnoe o tych naukach.
Re: rekolekcje
fiolekkk
2012-03-18 16:01:39
My dzisiaj byliśmy w Jurkowie, akurat tam zaczynają się rekolekcje i pierwszy raz słyszałam żeby tutaj w okolicy były rekolekcje nie dzielone - tylko dla małżeństw! Cóż za cudowny pomysł! Podobnie jak autor/ka wątku uważałam zawsze za głupotę takie rekolekcje oddzielnie dla mężczyzn i oddzielne dla kobiet. W Krakowie zawsze były rekolekcje albo dla młodzieży, albo dla studentów, albo dla osób starszych, itd., ale z takimi dzielonymi się nie spotkałam. Cieszę się niezmiernie, że i tu zaczynają iść z duchem czasu... Bo przecież różne problemy zawsze przeżywa się razem :) Żałuję tylko, że muszę wracać do Krakowa, bo ksiądz rekolekcjonista w Jurkowie bardzo dobrze się zapowiada i na pewno te rekolekcje, dla tych którzy będą na nie uczęszczać nie będą stracone...
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź