10°   dziś 7°   jutro
Poniedziałek, 25 listopada Erazm, Katarzyna, Elżbieta, Klemens
2174

Wydarzenia

RESTRYKCJE DLA IZRAELA

konto usunięte 2014-07-28 10:41:22
Z racji ostatnich wydarzeń... Czy Ktoś może słyszał o "jakimś" embargu nałożonym na Izrael, blokadzie kont prominentów izraelski, czy choćby jakichkolwiek innych restrykcjach ze strony Unii, Stanów Zjednoczonych, NATO czy innej "ważnej" instytucji? (Ze względów oczywistych pomijam stanowisko krajów arabskich).
Czy może Ktoś słyszał jakieś oświadczenie naszego Pana od robienia laski Amerykanom o dramatycznej sytuacji w strefie Gazy i stanowisko Polski w tej sprawie?

Jeżeli Ktoś "coś" słyszał/czytał to bardzo proszę o odpowiedź.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: RESTRYKCJE DLA IZRAELA
kpiarz 2014-07-28 15:33:27
A gdzie tam. Przecież oni tacy biedni, tylu ich Hitler wymordował, to teraz "w nagrodę" oni mogą wyrzynać do woli bez sankcji. I o tym cicho, sza...

http://bardzo-wirtualna-polska.abceblog.com/wp-content/uploads/sites/10/2013/10/izrael-palestyna-konflikt.jpg
pawell 2014-07-28 15:38:30
...popatrz na "oglądalność"...to samo mówi za siebie...wypadek pod Kościołem, a brak solidnego komentarza w mediach do wydarzeń...co to jest manipulacja lub autocenzura...takie drobne słówka...być może to V faza rozwoju społecznego...
konto usunięte 2014-07-28 16:23:28
Motylek, tu liczy się kasa. :) Z Żydami nikomu nie opłaca się wojować, bo oni obstawiają wszystkie największe firmy i banki. Można nakładać sankcje na niedobrego Putina, bo dozbraja donieckich powstańców (choć dowodów na to nie ma) ale na EUSrael jest nietykalny ;)

A swoją drogą dziwie się katolickiej fanatyczce, że popierasz muzułmanów. Ja myślałem, że wy macie "kosę" z jednymi i drugimi :D
konto usunięte 2014-07-28 18:32:52
Wiślak - Nie myl kręgosłupa moralnego z fanatyzmem religijnym.

Mnie to naprawdę bardzo zastanawia, ponieważ w Ukrainie JESZCZE nie giną cywile (w szczególności Kobiety i Dzieci), jak w przypadku Palestyny.

Gdzie jest Unia?
Gdzie są Stany?
Gdzie jest NATO?
I na końcu ten, który robi laskę Amerykanom?
Gdzie są Ci wszyscy, którzy tak aktywnie angażują się w sprawy Ukrainy?

Przecież każdy ma swój punkt krytyczny.

Jak to się mówi wspólny wróg jednoczy, a Ameryka, jest mianownikiem większości krajów spoza Unii.

Obama podobno wezwał Netanjahu do bezkompromisowego zawieszenia ognia ... super .. szkoda, że przy okazji zginęło już mocno ponad 1000 Cywili (Izraelskich żołnierzy około 50)
Tutaj nie ma restrykcji, embarg i zawieszenia kontaktów dyplomatycznych.
DLACZEGO???
filutek 2014-07-28 19:28:06
Masz rację kolorowy motylku Izrael powinien być zrównany z ziemią za to, ze bez powodu ostrzeliwuje Hamas, za to że wysadza w powietrze palestyńskie autobusy, za to, że posyła ośmioletnie dzieci opasane ładunkami wybuchowymi na ulice miast palestyńskich, za to, że wykopuje tunele by przemycać broń i ładunki wybuchowe na teren Palestyny oraz za to, że mimo ciągłego ostrzału rakietowego ze strony Hamasu nie siedzi cicho.

Maasalaama (czy jakoś podobnie)
konto usunięte 2014-07-28 20:01:06
Filutku

Około dwóch miesięcy temu usłyszałam w (bodajże) RMF o znalezieniu trzech zamordowanych Izraelczyków.
Ponieważ rzeczą niebywałą wydało mi się wśród tylu tragedii, które chociażby dzieją się w Polsce i tylu osób, które codziennie giną, aby taka informacja, która do nas dotarła nie posiadała drugiego dna zaczęłam zastanawiać się co się za tym kryje.

Nie pomyliłam się - minął około miesiąc, gdy zaczęła się inwazja.

Bilans Filutku jest taki, jak napisałam powyżej:
Zginęło ponad 1000 w tym większość, to kobiety i dzieci.

Ze strony Izraelskiej, jak to ładnie ująłeś "po mimo ciągłego ostrzału rakietowego ze strony Hamasu" zginęło około 50 (jeżeli się mylę, proszę o poprawę) Izraelskich żołnierzy.

Ja jestem zbyt daleko od konfliktu, aby móc się wyrazić tak bezkrytycznie o zrównaniu Izraela z ziemią - dla mnie niepojęte jest to, jak jedni za przypuszczenie o udziale w konflikcie zbrojnym są traktowaniu w stosunku do tych, którzy bezkarnie mordują.
filutek 2014-07-29 17:20:06
A ja kilka miesięcy temu słyszałem o porwanych i do tej nie odnalezionych 300 katolickich uczennicach w Nigerii. Jak myślisz motylku, czy to bojówkarze żydowscy zrobili?

Piszesz, że Izralici mordują niewinną ludność cywilną. Fakt, ta ludność rzeczywiście ginie, ale na własne życzenie. Izrael ostrzega o zapowiadanym ostrzale i nakazuje opuszczenie terenu przez cywili. I jeśli są ofiary to mamy do czynienia z żywymi tarczami, albo dżichadystami. Nie widziałaś motylku tych manifestacji starych arabek drących pyski dla zwycięstwa nad Żydami? Połowa z nich rodzi dzieci by je potem w głupi sposób skazać na śmierć samobójczą dla chwały Allaha.

Żeby pokój zapanował, to islamscy przywódcy religijni muszą swoim poddanym wybić z tych zakutych łbów pojęcie świętej wojny. Izrael musi się zbroić i bronić, bo inaczej dawno by przestali istnieć przy ogromnej przewadze liczebnej Arabów. Chyba nie podważasz praw Izraelczyków do ziemi na której mieszkają. Za czasów Jezusa Jerozolima była żydowska, teraz jest w połowie arabska, więc niezależnie kogo się bardziej lubi, to Arabowie są zaborczy.

Ps. W latach komuny młode Polki aż piszczały na widok arabskich tzw. studentów. Czyżby to dalej trwało?
konto usunięte 2014-07-29 20:01:32
Filutku
Jestem bardzo daleka od zachwytu nad Arabami ( z naciskiem na "bardzo" ) - zaczynając odpowiadać od końca Twojego komentarza.
Co do uczennic, to jest to kropla w morzu i niestety niewiele osób zdaje sobie sprawę z zagrożenia, jakie niesie ze sobą Islam i jak krwawa jest to religia.
Temat ma na celu nie ukazanie, jak dobry jest Islam, a źli Żydzi, ale jak my jesteśmy manipulowani i ustawiani na "odpowiednie" sądy.
Inwazja Izraela jest zła, gdyż dotyka tych, którzy nie mogą się adekwatnie bronić, a wszelkie pisanie o jakichkolwiek atakach/żywych tarczach mija się z celem, gdy dotrzemy do faktów i rzeczywistych danych na temat rezultatów ataków w strefie Gazy.
Skoro "tylu" jest zamachowców, to dlaczego jest taka rozbieżność pomiędzy Ofiarami?

Niepokoi mnie, że nie ma już rozgraniczenia na dobro i zło i "ktoś" usilnie zmierza do poważnego konfliktu.

* Tak z ciekawości może znasz odpowiedź na pytanie - dlaczego dalej przez terytorium Ukrainy przelatują samoloty, skoro do tej pory nie ma jednoznacznych wyników śledztwa i być może niebawem dowiemy się o kolejnej tragedii?
saxon 2014-08-09 20:22:22
W czasie II Wojny Swiatowej ilu i jak zabijano Zydow kazdy wie.A czy ktokolwiek slyszal by w odwecie,w imie Jahwe jakis Zydek oblozony ladunkami wybuchowymi wysadzil sie na targu pelnym niemieckich cywili w Berlinie,czy Monachium? Dobry Arab,to martwy Arab,a kto ich "bije",czy to Zydki,czy USA,czy Serbowie,jest mi absolutnie obojetne. Jedna tylko rzecz "zawdzieczamy" Rosji: likwidacje Ordy Krymskiej. Jak to jest miec sasiada muzulmanina Polska wie bardzo dobrze,bo przez wieki placila danine krwi,hanby i jasyru liczona w dziesiatkach tysiecy obywateli.Cieszmy sie lepiej ze to (narazie) nie my musimy sie rozprawiac z islamska zaraza.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]