4296
Porady
Sauna
sydney 2016-12-04 14:58:35
Poszukuje firme ktora wykona profesjonalnie saune w prywatnym domu.
Re: Sauna
zajec
2016-12-05 06:33:23
Mam saunę w domu. Myślę, że musisz wybrac wykonawcę bardzo starannie, bo sauna tylko z pozoru jest drewnianym pomieszczeniem z piecem. Wydaje się, że najpewniej byłoby, gdyby była to sauna sprowadzona w całosci z Finlandii. W budowie sauny kazdy szczegół jest bardzo istotny, np każda część metalowa np gwóżdż musi byc schowana. Drewno odpowiednio sezonowane i w odpowiednim gatunku, bo inaczej będzie wylewać żywicę i się wypaczać.Wentylacja sauny, izolacja , jest bardzo istotna .Kluczowym urządzeniem jest piec elektryczny lub na drzewo. Musi byc tak ustawiony i zabezpieczony aby uniknąć wypadku. Drzwi muszą się łatwo otwierać i musi byc prześwit pod nimi około 20 cm, aby wnętrze było dobrze wentylowane. Nie wiem, jak to jest w Polsce, ale można pojechac dostawczakiem do Helsinek i przywieżc sobie kompletna saune ., jaka sobie wybierzesz, Najmniej kłopotliwa jest sauna na prąd, chociaż, ta prawdziwa jast na drewno.
sydney
2016-12-05 21:02:27
Dziekuje za dorade, sprowadzenie gotowej byloby z pewnoscia dobrym rozwiazaniem.
Ale trzeba miec namiary w Helsinkach i tu zaczyna sie problem :(
Ale trzeba miec namiary w Helsinkach i tu zaczyna sie problem :(
zajec
2016-12-06 00:45:58
K-rauta
Bauhaus.fi
K-raut jest kilka w Helsinkach i w Espoo.
Bauhaus jest w Espoo. Łatwo dojechac z promu .
Do Tallina jedzie się ładnie i bezproblemowo.
Bauhaus.fi
K-raut jest kilka w Helsinkach i w Espoo.
Bauhaus jest w Espoo. Łatwo dojechac z promu .
Do Tallina jedzie się ładnie i bezproblemowo.
sydney
2016-12-06 18:57:16
Dziekuje, ale jednak poszukam w Polsce, bo nie mam czasu zajmowac sie z prowadzaniem
sauny z Helsinek.
Moze jednak znajde cos w Krakowie?
sauny z Helsinek.
Moze jednak znajde cos w Krakowie?
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź