2174
Wydarzenia
Sekcja ASG?
Mily 2011-02-28 15:45:27dlaczego nie ma w Limanowej??? super sprawa .Nikt by sie nie nudził napewno w okolicy .Co na to Limanowianie????? ;)pomyślcie.
Re: Sekcja ASG?
1234567
2011-02-28 17:30:05
ASG to przedszkole szkoły zabijania, zwłaszcza dla niezrównoważonych emocjonalnie!!!
cyceron1
2011-02-28 17:31:09
no to jest genialny pomysł.... sam kiedyś o tym myslalem... z tego co wiem to w skrzydlnej jest grupka chlopaczków ktorzy "sie strzelaja"... trzeba nad tym pomyslec...
cyceron1
2011-02-28 17:33:19
1234567 hmm nie zgodze sie z Toba ponieważ jest to doskonały sposób aby aktywnie spedzac wolny czas w polaczeniu z zainteresowaniami (militarnymi)
Mily
2011-02-28 17:53:54
Jak przedszkole.... zapraszam, na wymarsz przygotowywujący, zobaczymy czy przedszkole . co?
konto usunięte
2011-03-05 17:27:14
Poruszalem juz dawno (rok temu?) temat ASG na limanowskim forum, jednak nie bylo chetnych, bo zabawa ta byla kompletnie niepopularna w tutejszych okolicach..
Obecnie zajmuje czas innymi rozrywkami, chociaz troche szpeju do ASG mnie zostalo. Gdy bedziecie oganizowac jakas ustawke, to dajcie znac na forum albo w inny sposob. Moglbym sciagnac do Limanowej dwoch lub trzech, w pelni wyposazonych, kumpli z Krakowa i okolic.
Pozdrawiam!
Obecnie zajmuje czas innymi rozrywkami, chociaz troche szpeju do ASG mnie zostalo. Gdy bedziecie oganizowac jakas ustawke, to dajcie znac na forum albo w inny sposob. Moglbym sciagnac do Limanowej dwoch lub trzech, w pelni wyposazonych, kumpli z Krakowa i okolic.
Pozdrawiam!
konto usunięte
2011-03-31 18:22:14
hm no powiem wam że mnie też ostatnio coś na to wzieło ale żeby zabawe zacząć trzeba mieć grupe chętnych(a ich nie ma) i to nie małą bo 2 vs 2 to raczej nie zabawa(chociaż dobre i co), jak już by były pewne realne osoby to można zainwestować w eq(wiadomo każdy sobie ciekawe jakie gusta hehe trzeba liczyć minimum 300-400zł jak sie chce z "zabawkami biegać" a do 1000 jak z czyms lepszym). Lasów, łąk, pól jest dużo w okolicach(mysle że jakieś opuszczone budynki by sie znalazły) nic tylko troche chęci i zabawa może być fajna. No i jeszcze zjazdy ogólnopolskie. Jak by co możecie sie odezwać(cyceron1 masz może namiar na tych chłopaczków?) pozdro
Piotr
2011-03-31 20:15:07
Nie rozumiem jak to nie ma chętnych sam kiedys o tym myślałem i nadal amatorsko sie tym interesuję..kiedyś nie było z kim a teraz jak widać chyba juz nie jest tak źle skoro piszemy w tym poście o ASG :)B)
konto usunięte
2011-03-31 21:11:33
Piotrze we 2 to możemy do puszek postrzelać :) hehe zacząłem dziś szukać czegoś w okolicach i w Nowym Sączu jest grupka miłośników tego sportu, mają strone i co jakiś czas robią spotkania(najbliższe 2/3 kwietnia) więc myślę że na początek to z małą grupą można by do nich jeździć :-)
Piotr
2011-03-31 21:26:30
Dobra , to ja przyniosę puszki /pełne/ , opróżnimy i wtedy sobie postrzelamy >:-D a tak naprawdę to trezba rozwazyc czy chce sie postrzelac tzn miło spędzic czas na dobrej zabawie czy obowiązkowo jezdzic na spotkania do klubu bo akurat taki jak wiadomo jest.
konto usunięte
2011-03-31 22:13:04
No wiadomo że dobra zabawa na 1 miejscu. To nie klub tylko forum dla takich maniaków, podają termin miejsce i chętni sie sami wpisują. Jest nas dwoje na ten czas, poczekajmy może sie i inni chętni znajdą i sie wypowiedzą.
cyceron1
2011-03-31 23:17:05
hmm niestety nie mam z nimi kontaktu ale moze uda mi sie jakos z nimi skontaktowac... Ja osobiscie tez bym sie pisal na to tylko aktualnie nie mam sprzetu ale to jest kwestia kilku dni i moge sobie zalatwic.. Dośc sporo jest osób w Tymbarskim liceum wojskowym ktore maja repliki ASG i sie strzelaja... moza by cos pomyslec w Tym kierunku :)
konto usunięte
2011-04-01 12:15:39
No to Panowie! Jeszcze paru chetnych i mozna ustalac jakies konkrety ;)! Pojedynki 2vs2, 3vs3, 4vs2 tez sa interesujace, zwlaszcza na malej przestrzeni! Mozna grac prawie byle gdzie, tylko zeby nie krecili sie tam ludzie bez masek/gogli. Moze stary CPN w Sowlinach? Albo lasy na okolicznych gorkach ;)?
konto usunięte
2011-04-01 15:05:45
Ciekawie sie zaczyna robić ;-] no ja też sprzętu nie mam. Może by ustawić się na jakiegoś browara i obgadać sprawę zanim przejdziemy do czynów? Cyceron dobry pomysł z tym tymbarkiem może by użyczyli na 10 kulek swojej broni albo zaprosili na pokaz ;-) warto by było zobaczyć wcześniej obgadać postrzelać takie moje skromne zdanie
AwM
2011-04-01 15:49:11
Gdy zdobędę fundusze, planuje pobawić się coś w takiego - ciekawią mnie takie tematy, ale do tej pory ograniczam się jedynie do wiatrówek.
konto usunięte
2011-04-04 19:06:31
AwM, panX, cyceron1, Piotr, Miły to jak tworzymy jakąś ekipe(jak w temacie sekcje ASG-Limanowa)? Wiosna już zawitała, słoneczko świeci sezon w pełni :D?
AwM
2011-04-04 20:27:30
W najbliższym czasie nie będę mieć pieniędzy na takie zabawy, ale jeśli będziecie się strzelać gdzieś w okolicy, to chętnie poobserwuję z bezpiecznej odległości ;)
neon282
2011-04-27 20:08:00
Dobry temat. U nas to nowość ale w większych miastach to hobby na każdy weekend. Coraz więcej osób szuka fajnej rozrywki w połączeniu z polepszeniem kondycji. Wiecie może, gdzie w Limanowej lub w pobliżu można nabyć sprzęt do zabawy ASG??
konto usunięte
2011-04-27 20:14:35
w limanowej raczej nie ma nic najbliżej chyba w nowym sączu jest sklep jak i grupka milosnikow ;-) ja jak wroce z za granicy inwestuje w kałacha:D
neon282
2011-04-28 19:33:19
Też słyszałem że coś się w Sączu otworzyło. To zainteresowanie dopiero do nas dochodzi. To może niech się wpiszą zainteresowane osoby. Można by było dla zainteresowanych porozmawiać z jakimś sklepem i zrobić zamówienie grupowe na sprzęt. Troszkę się popytałem i są pozytywne decyzje co do zamówień z rabatem :) Jak coś kontakt na PW lub maila [email protected]
cyceron1
2011-04-28 20:00:53
neon sprzet mozna kupic np w europie w saczu... na poczatek wystarczy jakas replika niskiej jakosci zeby sprawdzic swoje zainteresowanie bo nie oplaca sie kupowac nic drozszego na 2 lub 3 strzelanki... no mysle ze keidys trzeba sie bedzie zgadac i omowic :)
mon
2011-04-28 21:24:19
ja mam 3 świetlne miecze -STAR WARS strój gwiezdnego rycerza,strój zorro ze szpadą, 2 kałaszniki na kulki.
neon282
2011-04-29 21:01:26
Tak tylko kupując tańszą replikę dla sprawdzenia to można szybko się zniechęcić:( Wiadomo, że co tanie nie da satysfakcji- a z tego co się orientuję w ASG na pewno tak jest. Bardzo duży wybór replik od 15zł do 1000zł i nawet więcej. Już parę sztuk do mnie idzie, więc we wtorek będą testy sprężynowych, gazowych i elektrycznych replik:)Krótka i długa Zobaczymy co się sprawdzi najlepiej. Napiszę po testach ;)
xzg0
2011-05-04 20:21:58
I jak została już utworzona jakaś sekcja? Ja bym się dołączył.
TomekASGJRG
2011-05-04 21:22:46
Witam!
W Podłopieniu istnieje sekcja ASG już od dobrych 2-3 lat. Strzelamy się w ekipie 6-8 osób i zapraszamy wszystkich chętnych na spotkania:) Miło nam będzie powiększyć naszą ekipę o dodatkowych maniaków:)
W Podłopieniu istnieje sekcja ASG już od dobrych 2-3 lat. Strzelamy się w ekipie 6-8 osób i zapraszamy wszystkich chętnych na spotkania:) Miło nam będzie powiększyć naszą ekipę o dodatkowych maniaków:)
neon282
2011-05-05 11:53:18
A gdzie się strzelacie?? Ja na dzień dzisiejszy wprowadziłem do sklepu wystawkę replik ASG wraz z akcesoriami. Już nie długo będę siebie zaopatrywał w repliki do użytku prywatnego więc na pewno się spotkamy. Jeżeli by kogoś interesował zakup replik, można kierować do mnie pytania o cenę. Jak na razie mam dwie hurtownie
http://www.taiwangun.com/info,1
oraz
http://www.airsoft-militaria.pl/
Myślę, że ceny postaram się zrobić dobre :D Jak coś proszę pisać.
http://www.taiwangun.com/info,1
oraz
http://www.airsoft-militaria.pl/
Myślę, że ceny postaram się zrobić dobre :D Jak coś proszę pisać.
wpjo
2011-05-05 12:19:02
TomekASGJRG dokładniej gdzie strzelacie się ?:) też byłbym chętny i jakim sprzętem? gaz czy sprężyny :D ja chętny jestem, z kumplami parę lat temu kopiliśmy na sprężyny pistolety i strzelaliśmy się po lasach:)
neon282
2011-05-05 17:15:29
Co do rodzajów replik to jednak po wtorkowych testach sprężynowe odpadają:(, jedyny shotgun dawał fajnie rady. Zabawa zaczęła się przy użyciu elektrycznego karabinu G-608 oraz glocka. To już podnosiło adrenalinę, a co dopiero pobiegać w grupie ludzi po lesie :D Większy wydatek, ale ciągłe serie bez wysiłku. Sprężynowe repliki mogą być jako alternatywa w ostateczności:P To tylko moje zdanie;)
TomekASGJRG
2011-05-05 19:15:10
Strzelamy się głównie w masywie góry Łopień, chociaż mamy też inne miejscówki. Na łopieniu mamy swój "bunkier" także urozmaicamy sobie trochę zabawę. W ekipie mamy elektryki o sile 350-450fps, sprężyny typu shotgun, jakiś karabin "wyborowy". Część osób myśli teraz na zakupem lepszej broni. Chętnie przyjmiemy do nas nowych. Postarajcie się o jakieś mundury,broń, opcjonalnie kamizelki taktyczne itp. Na początek zupełnie wystarczy jakiś używany AEG który można dostać na allegro już za 200-300zł. Chętnie doradzimy w zakupie.
Moje gg: 3372447
Moje gg: 3372447
konto usunięte
2011-05-05 21:00:46
O miło widzieć maniaków z okolicy ;-) Tomaszu jaką broń proponujesz? Jaka firma produkująca repliki jest w miare trwała(która wadliwa i się sypie)? Jaka moc(fpsy) jest optymalna jak chodzi o dobry zasięg i celność? ;-] Macie jAKIEŚ filmy fotki z wypadów? Pozdrawiam z Holandii poki co ;-]
wpjo
2011-05-05 21:16:12
jak bede miał kase na bron to chętnie sie przyłącze bo narazie małe kłopoty z autem mam wiec;/ krucho
xzg0
2011-05-05 21:25:37
Ja broń mogę kupić, gorzej będzie z dojazdem przynajmniej przed wakacjami.
TomekASGJRG
2011-05-05 22:04:09
a skąd jesteście? Broń zależy od kwoty jaką dysponujesz. Podaj kwotę to coś znajdziemy:)
xzg0
2011-05-05 22:09:26
Ja jestem z Laskowej. A o broni myślałem ze g36c kupie.
TomekASGJRG
2011-05-05 22:26:21
Jeśli g36 to tylko JG.
Np: http://allegro.pl/godne-uwagi-g36-jg-zapraszam-i1578591278.html
W miarę tanie i bardzo wytrzymałe, jest u nas jedno w ekipie i nawet z pękniętym gear boxem śmiga. Tylko należy pamiętać że standardowe baterie w chińczykach się raczej do niczego nie nadają.
Np: http://allegro.pl/godne-uwagi-g36-jg-zapraszam-i1578591278.html
W miarę tanie i bardzo wytrzymałe, jest u nas jedno w ekipie i nawet z pękniętym gear boxem śmiga. Tylko należy pamiętać że standardowe baterie w chińczykach się raczej do niczego nie nadają.
neon282
2011-05-06 10:27:55
TomekASG jak możesz odezwij się do mnie na GG 9742476, bo Twojego nie mogę odnaleźć. Moim zdaniem, każda replika seryjna na początek jest rewelacyjna i można się nią pobawić. Z czasem każdy poznaje swoją broń i ją tuninguje dla lepszych efektów. Każda broń i jakość jest uzależniona od finansów najprostsze elektryki 100zł a wysoka półka to od 1000zł. Zainteresowanych zapraszam do zadawania pytań a na pewno znajdziemy fajne repliki. Zaczynam tą działalność więc liczę na Wasze opinie.
konto usunięte
2011-05-06 11:46:15
Na poczatek polecam Wam repliki z http://www.taiwangun.com/ Ceny zaczynaja sie od 350 zl za replike AK-47. Repliki stamtad sa replikami polki sredniej. Jezeli jestescie zainteresowani, to proponuje najpierw wybrac sie na strzelanke gdzies, gdzie wypozyczaja komplet sprzetu i sprawdzic czy faktycznie Was to interesuje, np: http://www.rywalizacja.com.pl/hala.php w Krakowie, Ja moge Wam odsprzedac replike M4 CQB SD z krotka lufa (full metal oprocz kolby), magazynkiem Hi-cap i dobra bateria za 300 zlotych. Pozdrawiam!
TomekASGJRG
2011-05-06 13:18:11
Na początek to i z shotgunem za 50zł idzie się pobawić:) Sam chętnie sprzedam swoją replikę M4A1 z Boyia po delikatnym tuningu, ale jeszcze nie teraz, za jakiś miesiąc-dwa.
Jeszcze raz podaje moje gg: 3872447 w poście powyżej jest błąd
Jeszcze raz podaje moje gg: 3872447 w poście powyżej jest błąd
konto usunięte
2011-05-06 19:58:27
Ja myślę że na początek 500-600 zł wystarczy na wsio tzn replikę(np ak z caymy bardzo chwalona na necie z tego co wiem nowa 350-400zł i perspektywa tiuningu) pake kulek, jakis mundur szfabski(naszywki można oderwać :D) hełm i gogle ;-]
Jak oglądam allegro to używane niewiele są tańsze od nowych replik ;-]
Powiedzcie mi czy te kuleczki czuć coś jak sie dostanie serią?:P albo pojedyńczo bo to male takie niepozorne ;-] na dodatek przez ubranie
Jak oglądam allegro to używane niewiele są tańsze od nowych replik ;-]
Powiedzcie mi czy te kuleczki czuć coś jak sie dostanie serią?:P albo pojedyńczo bo to male takie niepozorne ;-] na dodatek przez ubranie
neon282
2011-05-06 20:31:30
Czy czuć??Mundury i ubrania przeznaczone do ASG mają to do siebie, że są luźne i nie każdą kulkę poczujesz. Jeżeli będziesz się bawił w ciasnym ubiorze, na pewno poczujesz każdą kulkę nawet strzelaną z 10m albo i dalsza- wszystko zależy od mocy repliki. Podstawą w tej zabawie to okulary lub gogle które chronią najdelikatniejszą część twarzy;) Do profesjonalnych replik stosowane są przeważnie kulki 0,20g lub 0,25g i bezszwowe. Co do perspektyw tuningu repliki może się okazać, że koszt modyfikacji będzie dużo wyższy od kosztów samej repliki dlatego warto przemyśleć początkowy zakup już fajnej i mocnej broni a po zapoznaniu się z nią i kilkukrotnym użytkiem, można się bawić w tuning. Wszystko względem funduszy przeznaczonych na ASG.
wpjo
2011-05-06 20:32:06
z mojego doświadczenia spręzyny to prawie nic zależy od odległości, ale natomiast z gazówki jak dostaniesz too troche boli:D nie wiem jak z elektryka;)
TomekASGJRG
2011-05-06 22:01:09
trza być twardym a nie miętkimB)Nie boli>:-D
Przyjdziesz, dostaniesz kilka kulek w trakcie i stwierdzisz czy boli, ale myślę że jesteś duży chłopczyk i nie ma się czego bać:D
Przyjdziesz, dostaniesz kilka kulek w trakcie i stwierdzisz czy boli, ale myślę że jesteś duży chłopczyk i nie ma się czego bać:D
konto usunięte
2011-05-06 22:29:15
to nie o to chodzi ze boli, bez bólu czlowiek nie wie że żyje ;-] tylko jak np wiecie ze ktoś was trafił jak kulki nie poczujecie? ;-] pewnie z 20-30metrow cos jeszcze mozna poczuc ale jak z dalszymi dystansami?
neon282
2011-05-07 09:24:44
Właśnie robię w poniedziałek kolejne zamówienie na repliki ASG z hurtowni http://hurtownia.airsoft-militaria.pl/cat-pol-1207340329-Profesjonalne-Repliki-ASG-Elektryczne-Karabiny.html Jeżeli jest ktoś czymś zainteresowany proszę pisać do poniedziałku 9 rano potem zamówienie wysyłam. Zapraszam. Kontakt [email protected] 504-161-773 lub GG 9742476
neon282
2011-05-16 11:52:31
Chwilkę ciszy w temacie. Mam propozycję jeżeli by byli chętni. Ile osób byłoby chętnych na zorganizowanie strzelanki?? Jakieś propozycje co do miejsca i strategii??
TomekASGJRG
2011-05-19 16:08:08
Na moją ekipę możesz liczyć. Dam też znać kilku osobom z męciny więc ok 10 osób by było. Tylko kiedy, bo termin to dosyć ważny temat.
neon282
2011-05-20 08:18:06
To trzeba właśnie ustalić. Najlepiej w którąś niedzielę. Ta najbliższa to już troch późno na organizację, ale może za tydzień by coś zorganizował. Myślałem, że będzie troszkę większe zainteresowanie, ale strasznie kiepsko:(
konto usunięte
2011-05-20 11:51:12
Czy boli? Niee, mówię to głośno. Zabawa pierwsza klasa, ale dużo zależy od ekipy. Ja pozdrawiam jednostkę z mojej, która powyżej się otwarcie wypowiada. Co do terminów. Tomek, mogę? :) Zbliżają się wakacje, więc na pewno w jakiś weekend uda się zebrać kilka osób. A co do miejsca. Hmm... Może być nawet nasz Łopień, bo fajnych miejscówek jest tam naprawdę wiele. Pozdrawiam.
konto usunięte
2011-06-30 14:30:55
No i jak tam Panowie udało się coś w Limie? Ja jestem do następnego tygodnia(moze dluzej jesio nie wiem) i chętnie skocze na mały rekonesans z maniakami asg, zobacze co i jak. Jeśli ktoś pozwoli i pożyczy broni to postrzelam. Nie mam swojego sprzętu. Chcę się przekonać czy to mnie wkręci, jeśli tak no to wiadomo :-). Jakieś propozycje? Koś sie strzela w ten weekend?
AwM
2011-07-26 18:14:50
Do piątku będę mieć wszystko, co mi potrzebne na strzelanie się - zaczynam przygodę z ASG. Jeśli się uda, to zamierzam jechać do Nowego Targu na dwudniowy zlot - http://www.asgnowysacz.fora.pl/wyjazdy-spotkania-wyjscia-zloty,2/baligowka-zlot-organizowany-przez-asg-owcow-z-nowego-targu,531-15.html Jeśli udałoby się zebrać jeszcze przynajmniej 3 osoby, można by pojechać tam jednym samochodem. W tej chwili jestem zdany na to, że ktoś z okolic będzie się tam wybierać i będzie mieć miejsce u siebie w aucie. Jeśli ktoś jest chętny niech tu napisze.
konto usunięte
2011-08-09 17:15:28
Awm byłeś na tym zjeździe? widzialem foty ;-]
excout
2011-08-09 22:25:00
AwM nie bylo bylismy razem na Granicie w nowym saczu. a w niedziele jedziemy do kroscienka:P
AwM
2011-08-09 22:56:18
Niestety nie wypaliło dla mnie, transport się sypnął. Byłem za to w ostatnią niedzielę w nowym sączu. Było super i teraz wybieram się do Krościenka ;)
excout
2011-08-10 22:22:40
Tyle bylo zainteresowanych a Teraz? nadal ktos jest zainteresowany?
konto usunięte
2011-08-14 22:06:44
Krościenko zaliczone :-) 1szy wypad ale opłacało, zabawa i klimat niesamowity
konto usunięte
2011-08-22 12:20:05
Co do głównego tematu, można powiedzieć że mała ekipa już powstała, co prawda 3 osobowa no ale od czegoś trzeba zacząć. AWM wstawił 2 blogi :-)(ASG-Krościenko i ASG-granit/Nowy Sącz). Zaczyna się coś dziać.
konto usunięte
2011-08-31 22:00:04
Dla ludzi którzy się tym interesowali i wpisywali w te tematy, w tą niedziele strzelanka w Nowym Sączu, my jedziemy, miejsce jedno albo 2 też :-) pozdro
konto usunięte
2011-09-22 22:57:49
i mamy 4rtego w ekipie :-), w niedziele na 10 ponownie nowy sącz, będzie jedno miejsce dla chcącego się postrzelać lub zobaczyć. >:-D pif paf
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź