Przeglądasz dane archiwalne
4464
Porady
solary sloneczne na dom
elanvital 2013-08-29 22:38:46
Witam, czy ktos z Panstwa korzysta z baterii slonecznych do ogrzania domu? jak to sie sprawdza, czy warto? zastanawiam sie tez , jak dlugo bede dostepne dotacje na. Ten cel?
Re: solary sloneczne na dom
bearchen
2013-08-29 23:32:49
Sprawdza sie i warto.
saleen22
2013-08-30 01:33:21
@Bearchen moze wiecej bys nakreslila niz 3 wyrazy,,sam jestem ciekaw jak wygladajaja Europejskie solary i prawa..."please " napisz
chlop
2013-08-30 08:00:49
Też jestem ciekaw jak to się sprawdza do ogrzania DOMU .
@boarchen napisz jakąś kalkulację, że się "Sprawdza sie i warto".Tak naprawdę to nie wiem o co chodzi,o ogrzanie domu czy ogrzanie zimnej wody w domu.
@boarchen napisz jakąś kalkulację, że się "Sprawdza sie i warto".Tak naprawdę to nie wiem o co chodzi,o ogrzanie domu czy ogrzanie zimnej wody w domu.
saleen22
2013-08-30 09:31:47
znalazlem juz na necie ,,,bez odpisu dziekx i pozdro
konto usunięte
2013-08-30 10:49:13
Super sprawa kosztowna bez dotacji ale np.tak jak byly ostatnio upaly to woda miala 80C a w takie dni jak ostatnio czy w zime w sloneczny dzien to jest z 40-50C wody tak ze np.masz caly czas cipela wode do mycia noi tak jak u nas 5 osob spokojne sie wykompie no w lecie to rewelwcja naprawde czeba upuszczac wode zeby nie zagotowala tak ze u nas po opale widac dużo niz w zeszle lata :)
blondi105
2013-08-30 20:54:00
Ja mam solary od zeszłego roku od czerwca bodajrze.Braliśmy z dotacją w banku spółdzielczym w Limanowej.Bardzo jestesmy zadowoleni.Zaoszczędziliśmy dużo na opale przez lato bo w piecu już nie trzeba palić na wode.Naprawdę polecam.
Julek
2013-08-30 22:29:45
Bez dotacji taka instalacja wcześniej się zużyje niż zwróci dlatego proszę tych co mają już zainstalowane solary o opisanie drogi jaką przebyli i czy dotację dostaje każdy instalujący. Problem w tym, ze najpierw kredyt, instalacja, a dopiero później szansa na dotację 45%. Właśnie szansa czy pewność?
Może też podacie firmy jakie Wam to instalowały.
Może też podacie firmy jakie Wam to instalowały.