0°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
2174

Wydarzenia

spotkanie góra Łyżka

konto usunięte 2015-07-21 11:14:18
Uczestniczyłam w wędrówce na Łyżkę w minioną niedzielę, jakże piękna i wzruszająca uroczystość szczególnie na szczycie. A to wszystko dzięki wspaniałej atmosferze wprowadzonej przez księży prowadzących Mszę św. z parafii Łukowica szczególnie ks. Sebastiana i jego homilia wygłoszona do tak wielu uczestników no i organizatorom. Dla mnie i nie tylko było to wzruszające i wielkie przeżycie. Wielka rzesza turystów z całego zakątka świata nie mówiąc już o naszych mieszkańcach. Tylko zastanawiam się dlaczego nie pofatygował się żaden kapłan z Przyszowej przecież góra Łyżka należy do tej parafii. Dlaczego kościół z Przyszowej nie zachęcił dzieci i młodzież do udziału w uroczystościach tylko później wygłaszają nauki jak to młodzież odchodzi od Boga. Jest tyle grup przykościelnych z siostrami zakonnymi na czele ale jakoś żadna z nich się nie pofatygowała by zmobilizować i uczestniczyć w tak pięknej i wzniosłej uroczystości. Stoją z puszkami pod kościołem i zbierają datki na wypoczynek nad morzem bo to jest najłatwiej, dawajcie, zamiast aktywnie włączyć się w pieszą wędrówkę i poznawać własne tereny. Dziękujemy księżom z Łukowicy i Roztoki. Bardzo Was prosimy bądźcie z nami w przyszłym roku.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: spotkanie góra Łyżka
royski 2015-07-22 12:40:55
Księża z Przyszowej mają na głowie zbiórkę datków na remont organów i nie myślą "łazić" po górach w czasie, kiedy można coś zebrać na tacę hehe poza tym trzeba też w niedziele było zbierać datki na wyjazd DSM nad morze hehe
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]