2°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
1994

Tematy archiwalne

Sprzedawca odmawia przyjęcia przedmiotu (GWARANCJA)aktualna

ats 2010-12-04 20:17:54
Witam mam problem z sprzedawcą w jednym z limanowskim sklepie Chce mu oddac przedmiot na gwarancję bo przestał działac ,gwarancja jest aktualna nie chce mi przyjąc ponieważ stwierdził ze przedmiot działa (a to w jaki sposób sprawdził jest poprostu śmieszne) ,Czy udac się do wydziału konsumenta w starostwie myślicie że mi tam pomogą ??Kto pomoże w tej sprawie ?? jak coś to można pisac na gg 919540
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Sprzedawca odmawia przyjęcia przedmiotu (GWARANCJA)aktualna
konto usunięte 2010-12-04 21:09:33
wejdz na strone Stowarzyszenia Konsumentów Polskich www.skp.pl i poszukaj sprawy podobnej do swojej, jeśli nie znajdziesz to najlepiej zadzwoń do nich i przedstaw problem. Na pewno Ci pomogą.
konto usunięte 2010-12-05 10:34:30
można wiedzieć w którym to sklepie było???
roxy 2010-12-05 15:07:57
oj mi ostatnio tak pomógł rzecznik konsumenta w krk, że biuro podrózy przepraszało prawie na kolanach!:) przy tym, że nie chceili mi oddać 1000 zaliczki wyszło,że zawierają umowę z nielegalnymi zapisami(niezgodnymi z ustawą) i mało że wrócili kase to jeszcze zapłacili karę :):) polecam rzecznika przy kazdej kłopotliwej sprawie :):)
MARKOS 2010-12-05 17:15:14
A które? tak na marginesie co by uważać
mik 2010-12-05 18:53:18
jaki towar reklamujesz
albert 2010-12-05 23:15:01
Niedajcie sie takim frajerom w sklepach, jeszcze pokutujemy za lata komuny, oni nierozumieja co to znaczy GWARANCJA!!!!
ats 2010-12-05 23:31:17
Oczywiście że można sklep to jest tak zwany "Towarowy" w rynku SDTORION Stoisko nr 31 Limanowa rynek Elektryczno-chemiczne
MARKOS 2010-12-06 04:39:46
O matko rejonówka jedyna rzecz jaką mają dobrą to pieczywo , obsługa to masakra zwłaszcza przerzuwająca pokarm non stop na sali sprzedaży ( ciekawe czy zwalają na klientów ze im zjedli i stąd notoryczne braki ) i grzejacy się taksówkarze ( myć sie trzeba a nie wietrzyc ) i pseudo ochroniarz :) obgadujacy klientów do taxiarzy . Gdyby nie lokalizacja to sklep ten przestalby istnieć ale cóż spółdzielczości górą .
mimi1 2010-12-07 19:47:11
nie ma takiej możliwości!!!!musi przyjąć reklamacje.Nie ma też prawa oceniać towaru,ponieważ nie jest rzeczoznawcą.Jeżleli nie chce przyjąć reklamacji to idź do urzędu gminy/miasta do rzecznika praw konsumenta.Wszystko załatwisz.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]