4296
Porady
SZCZEPIENIA DODATKOWE DLA NOWORODKÓW
blondi105 2013-08-28 15:42:33
Witam mamy.Mam pytanie co sądzicie na temat dodatkowych szczepień dla noworodków na ROTAVIRUSA I PNEUMOKOKI???Szczepić czy nie???Czy wy szczepiłyście??Słyszałam że lepiej nie szczepić.Proszę mamy o wasze opinie.
Re: SZCZEPIENIA DODATKOWE DLA NOWORODKÓW
rybka1983
2013-08-28 17:11:37
Ja swoje bliźniaczki nie szczepiłam i jakoś zdrowe są. Tutaj największym problemem jest cena jednych i drugich.Ponad tysiąc złotych trzeba wydać na takie szczepionki i nie zawsze masz pewność czy dziecko złapie rota czy też nie.
Flora35
2013-08-28 20:08:42
Na rotawirus nie ma sensu. Obecnie dzieci najczęściej łapią adenowirusy które dają objawy jak rota a szczepienie nie chroni przed nimi
juditha
2015-11-13 10:27:53
Szczepionka nie gwarantuje że dziecko nie złapie np. "rotawirusa", ale w przypadku choroby przejdzie ją lżej.
Ja córeczkę zaszczepiłam, synka nie....
jak są jakieś przejścia typowe dla rotawirusów córeczka cierpi ze dwa dni my ok tygodnia - tak było 2 razy;
to moje prywatne spostrzeżenia.
czy to zasługa szczepionki czy po prostu organizmu nie wiem...
co do ceny - to ja szczepiłam troszeczkę później i wystarczyła 1 dawka a nie trzy - bo to zależy od wieku w którym się szczepi.
Ja córeczkę zaszczepiłam, synka nie....
jak są jakieś przejścia typowe dla rotawirusów córeczka cierpi ze dwa dni my ok tygodnia - tak było 2 razy;
to moje prywatne spostrzeżenia.
czy to zasługa szczepionki czy po prostu organizmu nie wiem...
co do ceny - to ja szczepiłam troszeczkę później i wystarczyła 1 dawka a nie trzy - bo to zależy od wieku w którym się szczepi.
hoczus
2015-11-13 20:41:54
nie szczepiłam i nie mam zamiaru, nawet niektóre kalendarzowe szczepionki odwlekamy. czytałyście skład szczepionek,wiecie co tak naprawdę dzieciom jest wstrzykiwane?? i jaką macie pewność że one zadziałają?
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź