5°   dziś 10°   jutro
Niedziela, 24 listopada Flora, Emma, Emilia, Chryzogon, Jan, Aleksander, Roman
4296

Porady

Szpital Dziecięcy w Prokocimiu

konto usunięte 2013-06-01 07:43:53
Witam czy ktoś wie jaka jest ulica przy tym szpitalu?czy ciężko tam dojechać ?ile tam trzeba jechać od Łapanowa?
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Szpital Dziecięcy w Prokocimiu
Doradca 2013-06-01 08:03:29
Szpital jest przy ul. Wielickiej dojechać łatwo z Łapanowa spokojnie samochodem w pół godziny.

Na miejscu są parkingi płatne.
konto usunięte 2013-06-01 10:29:15
Szpital zlokalizowany jest tuż obok głównej ulicy (Wielicka), na wprost marketu Tesco i Obi. Z doświadczenia wiem, że ciężko zaparkować samochód (zwłaszcza na parkingu). Co do zasady, do poradni przyszpitalnych obowiązują terminy wizyt i wcześniejsza rejestracja - chyba, że sprawa jest pilna.
mari 2013-06-01 11:01:09
Do specjalisty zawsze obowiązuje rejestracja (np telefoniczna), jeśli jednak sprawa jest pilna to termin jest natychmiastowy w pozostałych przypadkach terminy bywają 3-6 miesięczne. Zależy co dziecku dolega i jak bardzo będziesz przekonująca podczas tej pierwszej rozmowy.
Z parkingiem nie ma aż takiego dramatu- wszystko jednak zależy o której przyjedziesz. Najwięcej miejsc jest rano- do 9.
Jeśli chodzi o czas dojazdu z Łapanowa- zależy czym pojedziesz. Jeśli samochodem to 30-45 minut pod warunkiem, że dojedziesz do szpitala do 8 rano. W godzinach późniejszych powstaje korek od Wieliczki do pierwszych świateł w Krakowie i czasem tylko tam tkwię 30 minut.
Jeśli jedziesz do specjalisty to najlepiej przyjedź rano ale licz się z czekaniem 1-4 godzin. Zależy jaki specjalista. Jeśli przyjedziesz później to będziesz czekać 3-5 godzin, ponieważ często lekarze przyjmują dwukrotnie to samo dziecko (np ciężki przypadek wraca z wynikami badań) a czasem wychodzą z dzieckiem na dodatkową konsultację. Niezależnie od tego co mówią rejestratorki zasadą jest, że "im wcześniej będziesz tym wcześniej wyjdziesz".
Tak było u endokrynologa w latach 2008-2010. Przypuszczam, że niewiele się zmieniło i, że u pozostałych specjalistów jest podobnie.
konto usunięte 2013-06-01 14:36:30
Dziękuje wszystkim za rady dobrze wiedzieć ze trzeba sie wcześniej wybrać .Pozdrawiam
blondi105 2013-06-03 09:24:07
Samochód żeby nie płacić zawsze mozesz zostawić na parkingu tesco ja tam zostawiałam a z tamtąd to kawałeczek na nogach trzeba podejść.
konto usunięte 2013-06-03 12:08:31
Tak też sobie pomyślałam Dzięki!
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]