1°   dziś 1°   jutro
Sobota, 23 listopada Adela, Klemens, Klementyna, Felicyta
2174

Wydarzenia

Szpital "Miłosierdzia Bożego"...czy ofiar(y) systemu???

pawell 2013-12-06 20:36:52
mam mieszane uczucia co do dobrego smaku wnioskodawców i osób biorących udział w tym przedstawieniu
-cywilizowany system leczenia, czy barbarzyństwo XXI wieku schowane(ubrane) za parawanem (szyldem) Bożych przymiotów...pozostawiam to Wam do oceny...
"Szpital" oponenci niech czytają w szerszym (ekonomicznym) kontekscie.
Pozdrawiam.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Szpital "Miłosierdzia Bożego"...czy ofiar(y) systemu???
Justyna 2013-12-06 21:32:39
To przestaje być smaczne nadawanie wszystkiemu religijnego imienia. Albo coś jest Miłosierdzia Bożego, albo Jana Pawła II. To szarżowanie świętością i autorytetem. Do takich przywilejów powinny mieć dostęp tylko zasłużone instytucje, organizacje czy fundacje. Szpital Miłosierdzia Bożego... to do czegoś zobowiązuje. Moje dziecko było leczone w Krakowie w Szpitalu Jana Pawła II i tutaj nazwa mnie nie razi.
konto usunięte 2013-12-08 11:24:05
w limanowej przed wejściem do szpitala powinna wisieć tablica z napisem: radzięta sobie sami, na nas nie liczcie
konto usunięte 2013-12-08 16:42:07
Po prostu NFZ ogranicza jak może leczenie pacjentów, urzędnicy rozdzielający pieniądze w NFZ mają nadzieję , że najciężej chorzy pacjęci szybko umrą i nie będzie potrzeby drogich badań, a wszystko to jest za cichą zgodą Arłukowicza i Tuska, "Emeryci wspomagajcie PO i PSL czynem - umierajcie przed terminem wzięcia pierwszej emerytury"- to powinno być naczelne hasło nierobów i nieudaczników z rządu RP.
konto usunięte 2013-12-08 19:26:03
system systemem a lekarze lekarzami
jeżeli już leczą powinni to robić dobrze
traktowanie pacjenta jak zło konieczne jest zarezerwowane dla POlityków, lekarz przede wszystkim powinien mieć na względzie dobro pacjenta a dyrektor szpitala oprócz odpowiedzialnci za finanse odpowiada też za zatrudnienie. zły pracownik do wymiany. tak jest w każdej szanującej sie firmie. miłosierdzie w zatrudnianiu niektórych pseudo lekarzy jest tutaj cokolwiek niezrozumiałe.
pawell 2013-12-10 12:42:58
...moim zdaniem "celowe"(cyniczne) pomylenie pojęć...desygnatu czynów...
takajakja 2013-12-10 13:44:06
Czasem mam wrażenie że pomysłodawcy którzy nadają różnym instytucjom nazwy Naszych Świętych trwają w przekonaniu iż dana instytucja będzie postrzegana łaskawszym wzrokiem.Osobiście bardzo mi się to nie podoba. A tak odbiegając na chwilkę od tematu usłyszałam dziś bardzo ciekawe hasło choć bardzo też irytujące i zastanawiające NFZ-"CZAS LECZY RANY"-przykre ale prawdziwe więc nie chorujmy, nie chorujmy;)
pawell 2014-01-04 19:48:17
...proces legislacyjny też "choruje"...
konto usunięte 2014-01-05 06:32:40
Ten szpital to po prostu BIEDA z nędzą ;)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]