2174
Wydarzenia
Szpital "Miłosierdzia Bożego"...czy ofiar(y) systemu???
pawell 2013-12-06 20:36:52
mam mieszane uczucia co do dobrego smaku wnioskodawców i osób biorących udział w tym przedstawieniu
-cywilizowany system leczenia, czy barbarzyństwo XXI wieku schowane(ubrane) za parawanem (szyldem) Bożych przymiotów...pozostawiam to Wam do oceny...
"Szpital" oponenci niech czytają w szerszym (ekonomicznym) kontekscie.
Pozdrawiam.
-cywilizowany system leczenia, czy barbarzyństwo XXI wieku schowane(ubrane) za parawanem (szyldem) Bożych przymiotów...pozostawiam to Wam do oceny...
"Szpital" oponenci niech czytają w szerszym (ekonomicznym) kontekscie.
Pozdrawiam.
Re: Szpital "Miłosierdzia Bożego"...czy ofiar(y) systemu???
Justyna
2013-12-06 21:32:39
To przestaje być smaczne nadawanie wszystkiemu religijnego imienia. Albo coś jest Miłosierdzia Bożego, albo Jana Pawła II. To szarżowanie świętością i autorytetem. Do takich przywilejów powinny mieć dostęp tylko zasłużone instytucje, organizacje czy fundacje. Szpital Miłosierdzia Bożego... to do czegoś zobowiązuje. Moje dziecko było leczone w Krakowie w Szpitalu Jana Pawła II i tutaj nazwa mnie nie razi.
konto usunięte
2013-12-08 11:24:05
w limanowej przed wejściem do szpitala powinna wisieć tablica z napisem: radzięta sobie sami, na nas nie liczcie
konto usunięte
2013-12-08 16:42:07
Po prostu NFZ ogranicza jak może leczenie pacjentów, urzędnicy rozdzielający pieniądze w NFZ mają nadzieję , że najciężej chorzy pacjęci szybko umrą i nie będzie potrzeby drogich badań, a wszystko to jest za cichą zgodą Arłukowicza i Tuska, "Emeryci wspomagajcie PO i PSL czynem - umierajcie przed terminem wzięcia pierwszej emerytury"- to powinno być naczelne hasło nierobów i nieudaczników z rządu RP.
konto usunięte
2013-12-08 19:26:03
system systemem a lekarze lekarzami
jeżeli już leczą powinni to robić dobrze
traktowanie pacjenta jak zło konieczne jest zarezerwowane dla POlityków, lekarz przede wszystkim powinien mieć na względzie dobro pacjenta a dyrektor szpitala oprócz odpowiedzialnci za finanse odpowiada też za zatrudnienie. zły pracownik do wymiany. tak jest w każdej szanującej sie firmie. miłosierdzie w zatrudnianiu niektórych pseudo lekarzy jest tutaj cokolwiek niezrozumiałe.
jeżeli już leczą powinni to robić dobrze
traktowanie pacjenta jak zło konieczne jest zarezerwowane dla POlityków, lekarz przede wszystkim powinien mieć na względzie dobro pacjenta a dyrektor szpitala oprócz odpowiedzialnci za finanse odpowiada też za zatrudnienie. zły pracownik do wymiany. tak jest w każdej szanującej sie firmie. miłosierdzie w zatrudnianiu niektórych pseudo lekarzy jest tutaj cokolwiek niezrozumiałe.
pawell
2013-12-10 12:42:58
...moim zdaniem "celowe"(cyniczne) pomylenie pojęć...desygnatu czynów...
takajakja
2013-12-10 13:44:06
Czasem mam wrażenie że pomysłodawcy którzy nadają różnym instytucjom nazwy Naszych Świętych trwają w przekonaniu iż dana instytucja będzie postrzegana łaskawszym wzrokiem.Osobiście bardzo mi się to nie podoba. A tak odbiegając na chwilkę od tematu usłyszałam dziś bardzo ciekawe hasło choć bardzo też irytujące i zastanawiające NFZ-"CZAS LECZY RANY"-przykre ale prawdziwe więc nie chorujmy, nie chorujmy;)
pawell
2014-01-04 19:48:17
...proces legislacyjny też "choruje"...
konto usunięte
2014-01-05 06:32:40
Ten szpital to po prostu BIEDA z nędzą ;)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź