4296
Porady
szukam firmy która zatrudni kobietę w ciąży???
frunia 2014-06-10 11:02:20
szukam firmy która zatrudni kobietę w ciąży???
Re: szukam firmy która zatrudni kobietę w ciąży???
konto usunięte
2014-06-13 23:33:39
Jest pewien sposób, polegający na zarejestrowaniu działalności, opłaceniu wysokich składek i pobieraniu wysokiego świadczenia.
konto usunięte
2014-06-14 03:36:29
A 3 miesiące przed urodzeniem zawieszenie działalności i pobieranie wysokiego zasiłku :) Wielu tak robi :)
wodnik
2014-06-14 09:24:42
ale jeżeli posiadasz firmę to masz opcje tylko rocznego macierzyńskiego i ewentualnie chorobowego (zależny jak szybko to załatwisz) a przy zatrudnieniu na etat dochodzi jeszcze możliwość 2 letniego okresu płatnego wychowawczego.
Więc po co iść normalnie do pracy jak można zapłacić 3 m-ce składek i przez 4 lata doić panstwo z kasy
Więc po co iść normalnie do pracy jak można zapłacić 3 m-ce składek i przez 4 lata doić panstwo z kasy
konto usunięte
2014-06-14 11:38:20
Po pierwsze - jeżeli "firma" nie będzie funkcjonować, jako firma, to ZUS może odmówić wypłaty świadczeń.
Po drugie jak czytam o "dojeniu Państwa z kasy" to szlag, mnie trafia, bo taki złodziej okrada mnie, siebie i Ciebie Wodniku z pieniędzy które wszyscy płacimy, bądź są nam zabierane we wszelkich możliwych podatkach.
Dlaczego ludzie, który ciężko pracują i płacą uczciwie podatki z których jest utrzymywane "wszystko" i "WSZYSCY" mają być jeszcze okradani przez nieuczciwe osoby, które wykorzystując luki prawne otrzymują "należne" im świadczenia?
Po drugie jak czytam o "dojeniu Państwa z kasy" to szlag, mnie trafia, bo taki złodziej okrada mnie, siebie i Ciebie Wodniku z pieniędzy które wszyscy płacimy, bądź są nam zabierane we wszelkich możliwych podatkach.
Dlaczego ludzie, który ciężko pracują i płacą uczciwie podatki z których jest utrzymywane "wszystko" i "WSZYSCY" mają być jeszcze okradani przez nieuczciwe osoby, które wykorzystując luki prawne otrzymują "należne" im świadczenia?
wodnik
2014-06-14 15:26:12
to o dojeniu państwa było z ironia. Mnie trafia to ze taka jedna z druga kobieta nie skala się żadna praca siedzi w domu z dzieckiem i za to jej płaca. A uczciwa kobieta nie ma opcji tak zrobić-bo po macierzynskim zastanawia sie czy bedzie miała gdzie wrócic do pracy. A poza tym może zapomniec nawet o przedszkolu lub złobku bo pierwszenstwo maja dzieci znajomych(czesto osob przebywajacych na wychowawczych lub mam nigdzie nie pracujacych)-bo takie mamusie musza miec czas dla siebie
konto usunięte
2014-06-14 15:51:58
Biadolicie nad tym, że Romom dają a wam nie.
Trzeba więc coś zrobić, aby wam też dali.
Gdy podpowiadamy sposób, jak to zrobić, to się oburzacie.
Trzeba więc coś zrobić, aby wam też dali.
Gdy podpowiadamy sposób, jak to zrobić, to się oburzacie.
konto usunięte
2014-06-14 16:37:45
@Wodnik - widać , że nie masz zielonego pojęcia o pracy kobiety w domu kiedy ma dzieci małe . ja bym Cię zostawiła z maluchami na tydzień zupełnie samego , to może byś szczekał tak samo , ale od tyłu!!!
kinia434
2014-06-14 21:30:36
@wodnik ..zastanów co piszesz żeby kobieta po macierzyńskim mogła iść na urlop wychowawczy 2 lata płatny 400zł miesięcznie musi być zatrudniona w danej firmie....
1 legalnie na umowę o pracę
2 musi złożyć pismo do szefa firmy o udzielenie takiego urlopu
3 pracodawca musi wyrazić zgodę na taki urlop, więc to zależy wyłącznie od pracodawcy..
i co twoim zdaniem te kobiety matki są nieuczciwe? w jaki sposób powiedz mi
co do przedszkoli są przyjęcia i nabory więc nie wiem o co Ci biega..bo żeby siedziała w domu z dzieckiem musiała wcześniej pracować a niejednokrotnie ciężko za...czać.
1 legalnie na umowę o pracę
2 musi złożyć pismo do szefa firmy o udzielenie takiego urlopu
3 pracodawca musi wyrazić zgodę na taki urlop, więc to zależy wyłącznie od pracodawcy..
i co twoim zdaniem te kobiety matki są nieuczciwe? w jaki sposób powiedz mi
co do przedszkoli są przyjęcia i nabory więc nie wiem o co Ci biega..bo żeby siedziała w domu z dzieckiem musiała wcześniej pracować a niejednokrotnie ciężko za...czać.
wodnik
2014-06-15 08:21:51
do superbabki: a kobiety które normalnie pracują i wychowują dzieci to nic nie robią w domu?? robią te same rzeczy co kobiety które nie pracują tylko dodatkowo jeszcze chodzą do pracy a raczej tam nie wypoczywają.
a odnośnie przedszkoli: dlaczego kobiety które sa na wychowawczym(co sama nazwa wskazuje-wychowuja swoje dziecko i nie pracują) dają swoje dziecko pod opiekę instytucji państwowych? a dla dzieci obydwojga rodziców pracujących nie ma miejsca.
a myślicie dlaczego jest taki temat na forum?-chodzi o legalna umowę i potem wszystkie uprawnienia związane z posiadaniem dziecka-a niektóre firmy na to się zgadzają
a odnośnie przedszkoli: dlaczego kobiety które sa na wychowawczym(co sama nazwa wskazuje-wychowuja swoje dziecko i nie pracują) dają swoje dziecko pod opiekę instytucji państwowych? a dla dzieci obydwojga rodziców pracujących nie ma miejsca.
a myślicie dlaczego jest taki temat na forum?-chodzi o legalna umowę i potem wszystkie uprawnienia związane z posiadaniem dziecka-a niektóre firmy na to się zgadzają
konto usunięte
2014-06-15 11:25:25
Wodnik
Oczywiście, że mogą się zgadzać.
Przy samodzielnym opłacaniu składek właściciel nic nie traci, a składki ma jeszcze w kosztach.
Co do kobiet wychowujących dzieci, to każda sytuacja jest indywidualna, ale rozumiem co masz na myśli i jeżeli chodzi o kwestię przedszkola, to całkowicie się zgadzam.
Ja się tak zastanawiam (wczorajsze wiadomości skłoniły mnie do refleksji nad kolesiostwem, korupcją i złodziejstwem panującym w PO) ...
Skoro pobieranie (nielegalne) składek jest zjawiskiem powszechnie akceptowanym, to jak mamy oczyścić Polskę ze złodziei w rządzie?
Jak mają nas nie okradać, skoro "my" okradamy siebie nawzajem i robimy to za publicznym przyzwoleniem?
Te pieniądze przecież nie są niczyje.
Oczywiście, że mogą się zgadzać.
Przy samodzielnym opłacaniu składek właściciel nic nie traci, a składki ma jeszcze w kosztach.
Co do kobiet wychowujących dzieci, to każda sytuacja jest indywidualna, ale rozumiem co masz na myśli i jeżeli chodzi o kwestię przedszkola, to całkowicie się zgadzam.
Ja się tak zastanawiam (wczorajsze wiadomości skłoniły mnie do refleksji nad kolesiostwem, korupcją i złodziejstwem panującym w PO) ...
Skoro pobieranie (nielegalne) składek jest zjawiskiem powszechnie akceptowanym, to jak mamy oczyścić Polskę ze złodziei w rządzie?
Jak mają nas nie okradać, skoro "my" okradamy siebie nawzajem i robimy to za publicznym przyzwoleniem?
Te pieniądze przecież nie są niczyje.
konto usunięte
2014-06-15 15:55:11
@kolorowymotyl:
Ale ona przechodzi na macierzyński. Działalność gospodarcza jest zawieszona, nie zlikwidowana. Jako uzasadnienie może dać, że prowadziła firmę samotnie i teraz nie ma jej komu przekazać.
Ale ona przechodzi na macierzyński. Działalność gospodarcza jest zawieszona, nie zlikwidowana. Jako uzasadnienie może dać, że prowadziła firmę samotnie i teraz nie ma jej komu przekazać.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź