5°   dziś 10°   jutro
Poniedziałek, 25 listopada Erazm, Katarzyna, Elżbieta, Klemens
4296

Porady

szukam firmy która zatrudni kobietę w ciąży???

frunia 2014-06-10 11:02:20
szukam firmy która zatrudni kobietę w ciąży???
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: szukam firmy która zatrudni kobietę w ciąży???
konto usunięte 2014-06-13 23:33:39
Jest pewien sposób, polegający na zarejestrowaniu działalności, opłaceniu wysokich składek i pobieraniu wysokiego świadczenia.
konto usunięte 2014-06-14 03:36:29
A 3 miesiące przed urodzeniem zawieszenie działalności i pobieranie wysokiego zasiłku :) Wielu tak robi :)
wodnik 2014-06-14 09:24:42
ale jeżeli posiadasz firmę to masz opcje tylko rocznego macierzyńskiego i ewentualnie chorobowego (zależny jak szybko to załatwisz) a przy zatrudnieniu na etat dochodzi jeszcze możliwość 2 letniego okresu płatnego wychowawczego.
Więc po co iść normalnie do pracy jak można zapłacić 3 m-ce składek i przez 4 lata doić panstwo z kasy
konto usunięte 2014-06-14 11:38:20
Po pierwsze - jeżeli "firma" nie będzie funkcjonować, jako firma, to ZUS może odmówić wypłaty świadczeń.
Po drugie jak czytam o "dojeniu Państwa z kasy" to szlag, mnie trafia, bo taki złodziej okrada mnie, siebie i Ciebie Wodniku z pieniędzy które wszyscy płacimy, bądź są nam zabierane we wszelkich możliwych podatkach.
Dlaczego ludzie, który ciężko pracują i płacą uczciwie podatki z których jest utrzymywane "wszystko" i "WSZYSCY" mają być jeszcze okradani przez nieuczciwe osoby, które wykorzystując luki prawne otrzymują "należne" im świadczenia?
wodnik 2014-06-14 15:26:12
to o dojeniu państwa było z ironia. Mnie trafia to ze taka jedna z druga kobieta nie skala się żadna praca siedzi w domu z dzieckiem i za to jej płaca. A uczciwa kobieta nie ma opcji tak zrobić-bo po macierzynskim zastanawia sie czy bedzie miała gdzie wrócic do pracy. A poza tym może zapomniec nawet o przedszkolu lub złobku bo pierwszenstwo maja dzieci znajomych(czesto osob przebywajacych na wychowawczych lub mam nigdzie nie pracujacych)-bo takie mamusie musza miec czas dla siebie
konto usunięte 2014-06-14 15:51:58
Biadolicie nad tym, że Romom dają a wam nie.
Trzeba więc coś zrobić, aby wam też dali.
Gdy podpowiadamy sposób, jak to zrobić, to się oburzacie.
konto usunięte 2014-06-14 16:37:45
@Wodnik - widać , że nie masz zielonego pojęcia o pracy kobiety w domu kiedy ma dzieci małe . ja bym Cię zostawiła z maluchami na tydzień zupełnie samego , to może byś szczekał tak samo , ale od tyłu!!!
kinia434 2014-06-14 21:30:36
@wodnik ..zastanów co piszesz żeby kobieta po macierzyńskim mogła iść na urlop wychowawczy 2 lata płatny 400zł miesięcznie musi być zatrudniona w danej firmie....
1 legalnie na umowę o pracę
2 musi złożyć pismo do szefa firmy o udzielenie takiego urlopu
3 pracodawca musi wyrazić zgodę na taki urlop, więc to zależy wyłącznie od pracodawcy..
i co twoim zdaniem te kobiety matki są nieuczciwe? w jaki sposób powiedz mi
co do przedszkoli są przyjęcia i nabory więc nie wiem o co Ci biega..bo żeby siedziała w domu z dzieckiem musiała wcześniej pracować a niejednokrotnie ciężko za...czać.
wodnik 2014-06-15 08:21:51
do superbabki: a kobiety które normalnie pracują i wychowują dzieci to nic nie robią w domu?? robią te same rzeczy co kobiety które nie pracują tylko dodatkowo jeszcze chodzą do pracy a raczej tam nie wypoczywają.
a odnośnie przedszkoli: dlaczego kobiety które sa na wychowawczym(co sama nazwa wskazuje-wychowuja swoje dziecko i nie pracują) dają swoje dziecko pod opiekę instytucji państwowych? a dla dzieci obydwojga rodziców pracujących nie ma miejsca.
a myślicie dlaczego jest taki temat na forum?-chodzi o legalna umowę i potem wszystkie uprawnienia związane z posiadaniem dziecka-a niektóre firmy na to się zgadzają
konto usunięte 2014-06-15 11:25:25
Wodnik
Oczywiście, że mogą się zgadzać.
Przy samodzielnym opłacaniu składek właściciel nic nie traci, a składki ma jeszcze w kosztach.
Co do kobiet wychowujących dzieci, to każda sytuacja jest indywidualna, ale rozumiem co masz na myśli i jeżeli chodzi o kwestię przedszkola, to całkowicie się zgadzam.

Ja się tak zastanawiam (wczorajsze wiadomości skłoniły mnie do refleksji nad kolesiostwem, korupcją i złodziejstwem panującym w PO) ...
Skoro pobieranie (nielegalne) składek jest zjawiskiem powszechnie akceptowanym, to jak mamy oczyścić Polskę ze złodziei w rządzie?
Jak mają nas nie okradać, skoro "my" okradamy siebie nawzajem i robimy to za publicznym przyzwoleniem?
Te pieniądze przecież nie są niczyje.
konto usunięte 2014-06-15 15:55:11
@kolorowymotyl:

Ale ona przechodzi na macierzyński. Działalność gospodarcza jest zawieszona, nie zlikwidowana. Jako uzasadnienie może dać, że prowadziła firmę samotnie i teraz nie ma jej komu przekazać.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]