8°   dziś 3°   jutro
Piątek, 13 lutego Grzegorz, Katarzyna, Jordan, Lesław
2211

Wydarzenia

szukam w pomocy w napisaniu pracy zaliczniowej

jasiu123 2013-11-08 08:56:21
czy by mi koś pomógł napisać esej na zaliczenie, jestem na kierunku ekonomia
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: szukam w pomocy w napisaniu pracy zaliczniowej
kpiarz 2013-11-08 09:39:27
Ty się chłopie weź do nauki. Podejrzewam, że po to się kształcisz żeby umieć pisać takie rzeczy. Nikt za ciebie życia nie "przeżyje":-)
konto usunięte 2013-11-08 14:54:17
Kolego zapytaj Wiślaka on ma potencjał twórczy.
konto usunięte 2013-11-08 17:19:22
@kpiarzu:

Ty się lepiej nie wypowiadaj na takie tematy, bo gdybyś ty się uczył za młodu, to teraz nie klepałbyś Biedy na bezrobociu i nie prosiłbyś swego kacyka o dorywcze roboty (np. akcje sabotażowe z rozkładami) :D

@lg1:

Ty masz potencjał destrukcyjny.
konto usunięte 2013-11-08 17:43:23
Nie wiedziałem że na ekonomii są takie przyjemne zaliczenia na esej ;) A jak chodzi o pomoc to chyba nie to forum, wystarczy popatrzeć na komentarze powyżej. Zamiast eseju dostaniesz kolejną odsłonę jakiegoś marnego teatrzyku z "kacykami" w roli głównej. Pozdrawiam
kpiarz 2013-11-08 19:02:21
Panie/i @zi2po91 to się nazywa "syndrom wiślany" - wypowiadać się wszędzie, nie na temat, byle tylko komuś dowalić i poczuć samozadowolenia. Taki onanizm myślowy :D

A co do eseju - teraz na większości kierunków są proste zaliczenia. Każdy jeden student, nawet mierny, to kasa dla uczelni. Potem życie weryfikuje takich "łuconych", którymi zapełnia się pośredniak, albo zmywaki na obczyźnie. Dlatego jeszcze raz radzę - chłopie weź i sam napisz ten esej. To nic trudnego a może się przydać w przyszłości. Zatrudnią cię w jakiejś firmie (czego ci życzę), szef działu poprosi o sprawozdanie na piśmie i będziesz płakał, albo prosił koleżankę z pracy, która na studiach sama eseje pisała :P
bearchen 2013-11-08 19:28:45
Wybrac kierunek economia, ale eseja nie potrafic sklecic. Toz to mistrzostwo!
Chyba pierwszy raz musze sie zgodzic z @kpiarzem. :-):-)
konto usunięte 2013-11-08 19:58:08
Panie/i @kpiarz ładnie nazwane, trafia w samo sedno tego co chciałem napisać. A jeśli chodziło o to że ja się wszędzie wypowiadam byle by komuś dowalić to chyba, łagodnie mówiąc mija się z prawdą ;) Odnośnie zaliczeń to istnieją wydziały "gier i zabaw" jest ich całkiem sporo, ale zapewniam, nie wszędzie są łatwe i przyjemne zaliczenia i egzaminy. Jak chodzi o esej na ekonomii to może chodzi o tak zwany odchamiacz, czyli przedmiot humanistyczny na studiach o innym profilu.
konto usunięte 2013-11-08 20:02:26
@kpiarzu:

A jak inaczej nazwać "syndrom trolla korzystającego z multikonta"? Napisz coś jako "Doradca" bo coś zbyt mało sławiłeś dziś swego mentora.
Gdybyś ty był taki uważny za młodu, to teraz pracowałbyś w jakiejś porządnej firmie a nie był sługusem Biedy na lewym etacie w UM. I nie demotywuj chłopaka. On na pewno skończy lepiej niż ty ;)

@jasiu123:

Napisz do mnie na PW. Nic Ci nie obiecuje, nie jestem ekspertem w ekonomii. Ale znajomi kończyli podobne kierunki, więc może coś wykombinujemy :)
jasiu123 2013-11-14 07:17:09
mam napisać esej na temat rynku chryzanten obserwując rynek chryzanten w limanowej (rynek koło cmentarz, lub nap inne sklepy). nie wiem jakie mam wogołe wziąć książki i co ma wógóle ono zawierać
paprotnik 2013-11-14 08:59:27
Jasiu czytając twój esej,który napisałeś powyżej o "chryzantenach" na rynek koło cmentarz to szlag mnie trafia, że ktoś taki studiuje nie ważne już co, tylko, że studiuje i przez takich jak ty co tak studiowali mamy to co mamy, że cofamy się z rozwojem do epoki małp.
konto usunięte 2013-11-14 10:17:58
@zi2po91:

Rozumiem, że prawda w oczy kole? Lepiej poddać się dyktaturze niż walczyć o swoje prawa. Tobie też imperator obiecał ciepłą posadkę w UM, że szczekasz w jednej linii z jego klakierami?

@paprotnik:

A dlaczego ty nie studiujesz? Zawsze możesz pójść na studia i nieco podwyższyć poziom :D
konto usunięte 2013-11-14 10:33:57
Jasiu123 - Jeżeli faktycznie masz taki temat, nie możesz go zmienić i musisz sztywno trzymać się chryzantem, to najpierw trzeba zacząć od wizyty w kwiaciarni.
Musisz dowiedzieć się ile jest wariacji chryzantem - począwszy od kolorów do bukietów w których są używane. Następnie zapytać się pani, czy pana, który tam pracuje, jak często ludzie są zainteresowani chryzantemami (jakiego typu), co która osoba wybiera akurat chryzantemy, i jak owo zapotrzebowanie zmienia się w skali poszczególnych miesięcy (Tutaj już trzeba głębiej popytać, gdyż dobrze dowiedzieć się jakie rośliny wybierane są najczęściej zamiast chryzantem i czym to jest spowodowane).
Ja również próbowałabym się dowiedzieć, czy istnieje analogia pomiędzy ceną chryzantem, a zapotrzebowaniem na nie, czy może głównym czynnikiem determinującym sprzedaż jest tu "coś" innego np. "sezon" wesel, czy "sezon" pogrzebów, lokalizacja kwiaciarni, a może wybitne zdolności sprzedawcy i umiejętność komponowania pięknych bukietów itp...
Żeby mieć pełny obraz należy odwiedzić większość kwiaciarni (o ile nie wszystkie - w Limanowej chyba dużo nie ma?) i zebrać takie same informacje.
Na samym końcu trzeba poszukać ogólnych statystyk na temat sprzedaży w większej skali małopolska, Polska i zrobić porównanie - referat powinien być gotowy.

Możesz nawet tutaj spróbować wrzucić ankietkę na temat tego, jak często i z jakich powodów ktoś kupuje chryzantemy (dobrze byłoby sprawdzić również w jakim miejscu, ale to uważam, że powinieneś robić na priv), a taka ankieta będzie wybitnym rozwinięciem tematu.

Nie wiem, czy coś pomogłam - mam nadzieję, że chociaż troszkę.
Temat, jak dla mnie, jest wyjątkowo ciężki, gdyż żadnych materiałów na temat lokalnej sprzedaży w książkach, "internecie" nie znajdziesz, możesz tylko wyszperać ogólne statystyki, które bez szczegółowych danych nie mają znaczenia.
W każdym bądź razie powodzenia.

Pozdrawiam.
konto usunięte 2013-11-14 11:25:39
@Wislak nie wiem o czym Ty mówisz. O jakiej prawdzie piszesz? Twoje posty pojawiają się prawie w każdym temacie i w większości są zwykłym spamem sprowadzającym się do nazywania innych kacykami albo swoistymi giermkami wspomnianych kacyków czy kacyka. O szczekaniu wypowiadał się nie będę, bo szczekać po prostu nie umiem, po prostu mierzysz ludzi swoją miarą. Pozdrawiam i więcej odpowiadać Ci nie zamierzam bo moje posty również będą spamem.
konto usunięte 2013-11-21 01:11:05
@zi2po91:

Twoje posty cały czas były i nadal są spamem ;)
Piszę prawdę i to Cię boli. Skrytykowałem trolla kpiarza a skoro tak zaciekle go bronisz, to znaczy, że podzielasz jego chore stanowisko. :)
konto usunięte 2013-11-21 11:16:01
-Dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu. Myślę że każdy kto potrafi chociaż w najmniejszym stopniu składać literki,zauważy że poparłem @kpiarza w kwestii, że po prostu wchodzisz w jakiś temat i tylko dlatego, że ktoś gdzieś kiedyś napisał coś co Ci się nie spodobało(i to nie mnie lecz Ciebie boli), to piszesz o nim różne niezbyt przyjemne rzeczy.
-Może i moje posty są dla Ciebie spamem, ale w żaden sposób tego nie uzasadniłeś(pomogę Ci często odpowiadam na Twoje, pewnie przez to)
-Sprawę busów, która jest Twoją flagową, uważam za ważną i myślę że w tej kwestii pewnie w 90% się zgadzamy ale Ty wolisz pisać o głupotach i kto jest czyim kacykiem zamiast rzetelnie komentować fakty.

Pozdrawiam i życzę udanego dnia
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]