4296
Porady
Tischner
tymbark999 2013-03-12 22:08:44
Witam. Co sądzicie o tej szkole w Limanowej? Tzw. Ekonomik?? I jak wypada w tle innych szkól limanowskich takich jak August, Ekonom czy Orkan. Chciałbym sie również zapytać czy kierunek cyfrowych procesów graficznych jest opłacalny? Ciężko później o robotę w tym zawodzie? I jakie są progi punktowe w tej szkole.
Re: Tischner
djdeejay
2013-03-12 22:33:54
Ja tam się uczyłem w Technikum Ekonomicznym. jako ten kierunek polecam, Technikum Informatyczne też. O innych kierunkach się nei wypowiem, bo niemam pojęcia co i jak.
Ogólnie wbrew opiniom i wałkowaniu przez dyrektora w gimnazjum, że ta szkoła jest zła itp itd poszedłem tam i nie pożałowałem. Według mnie dobra szkoła.
Ogólnie wbrew opiniom i wałkowaniu przez dyrektora w gimnazjum, że ta szkoła jest zła itp itd poszedłem tam i nie pożałowałem. Według mnie dobra szkoła.
absolwent
2013-03-13 07:28:04
@tymbark999: Miałem przyjemność chodzić do tej szkoły. Podobnie jak djdeejay byłem w Technikum Ekonomicznym. Moim zdaniem szkoła jest bardzo dobra. Chodziłem do jednego z limanowskich gimnazjów i jako człowiek, który całe 3 lata w gimnazjum jechał na ocenach przeciętnych - zdałem maturę i egzamin zawodowy blisko 100%. Teraz studiuję w Krakowie na wiodącej uczelni technicznej gdzie w pierwszym naborze udało mi się zakwalifikować na jeden z najbardziej obleganych kierunków.
Co do tcpg to nie wiem co to za zawód, ale patrząc na nazwę raczej przyszłościowy. Skorzystaj z google i poszperaj za opisami. Albo najlepiej idź tam do szkoły to dokładnie Ci wytłumaczą. Ahojh!
Co do tcpg to nie wiem co to za zawód, ale patrząc na nazwę raczej przyszłościowy. Skorzystaj z google i poszperaj za opisami. Albo najlepiej idź tam do szkoły to dokładnie Ci wytłumaczą. Ahojh!
djdeejay
2013-03-13 10:50:50
No ja zapomniałem się pochwalić, że matura i zawodowy też blisko 100% miałem, oceny też niezłe, chociaż w gimnazjum nie byłem orłem. Tam poprostu stopniowo zaczynasz się uczyć, bo nauczyciele znają się na tym co robią i nie tłuką Ci pustych regułek na siłę, tylko portafią wytłumaczyć i nauczyć w sposób zrozumiały - z głowy, a nie dyktując z książki notatki do zeszytu i zapowiadając kartkówkę z tego na 2 dzień jak słyszę z opowieści z innych szkół.
Ale jak kolega wyżej - skocz tam, zapytaj, wyjaśnią Ci wszystko. I nie bój się, bo tam nie gryzą w sekretariacie - mnie raz w innej szkole prawie nie zagryźli :)
Ale jak kolega wyżej - skocz tam, zapytaj, wyjaśnią Ci wszystko. I nie bój się, bo tam nie gryzą w sekretariacie - mnie raz w innej szkole prawie nie zagryźli :)
konto usunięte
2013-03-14 22:06:56
Ja też byłem absolwentem tej szkoły. Chodziłem do Technikum Budowlanego a obecnie studiuje w Krk na tym samym kierunku. Szkoła moim zdaniem jest bardzo dobra. Dzięki niej miałem możliwośc zrobienia kilka kursów, które napewno przydadzą się w późniejszym życiu. Maturę też zdałem, a egzamin zawodowy tak jak koledzy wyżej też prawie 100%
toshiba4
2013-03-15 08:10:41
jak można porównać Orkana do ekonomika?
to dwie inne bajki.
w orkanie przygotowywyjesz sie nie do zdania matury podsyawowej tylko do bardzo dobrego zdania rozszerzonej.
prostym sposobem możesz porównać sobie poziomy w szkołach:
w orkanie dostajesz stypendium przy średniej powyżej 5,5 natomiast w ekonomiku 4,9...wiec jest różnica
to dwie inne bajki.
w orkanie przygotowywyjesz sie nie do zdania matury podsyawowej tylko do bardzo dobrego zdania rozszerzonej.
prostym sposobem możesz porównać sobie poziomy w szkołach:
w orkanie dostajesz stypendium przy średniej powyżej 5,5 natomiast w ekonomiku 4,9...wiec jest różnica
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź