4296
Porady
TŁUSTE WŁOSY POMOCY
konto usunięte 2012-07-01 14:50:41
Kobiety potrzebuje rady strasznie mi się przetłuszczaja włosy praktycznie muszę myć codziennie albo i nawet dwa razy moze ma któraś jakis sprawdzony sposób aby temu zapobiedz ,POMÓŻCIE:(
Re: TŁUSTE WŁOSY POMOCY
seicento900
2012-07-01 18:20:36
Szukaj raczej w internecie a nie na lim. in.Szukaj leczących ziołami bo co do diety to w mniejszym stopniu .Wytrwałości i konsekwencji.
limonka
2012-07-01 20:50:05
Szampon Polytar. Skuteczny, ale trochę śmierdzi smołą.
zealot
2012-07-04 23:40:35
Przeciez "codziennie" to norma chyba :> wiec nie masz sie pewnie czym przejmowac tylko myj
mari
2012-07-05 08:01:07
Jak zaczniesz leczyć łojotok różnymi szamponami i lekami do "dorobisz" się jeszcze łupieżu i okropnie swędzących czerwonych plam na głowie. Łojotok często pojawia się po nadmiernym "przesuszeniu" skóry czy to chemią (żele, farbowanie, chemiczne szampony itd) czy zabiegami (farbowanie, trwała itd). Jest to choroba odwracalna ale skóra musi "odpocząć" no i trzeba przestać stosować chemię na włosy być może przez następnych kilka lat. Zamiast chemii na włosy poszukaj dobrego fryzjera- jeśli dobrze zetnie włosy to żel jest zbędny. Tymczasem można stosować szampon fitomed do włosów przetłuszczających się (do kupienia tylko w zielarskim naprzeciwko Biedronki). Mi kiedyś polecono mycie włosów dowolnym mało chemicznym szamponem ale z dodatkiem 5 kropel citroseptu- niektórym ten zabieg pomagał ale u mnie nastąpiło znacznie pogorszenie.
Do zealota, nie jest normą mycie włosów codziennie, bo niszczysz mikroflorę skóry głowy i możesz się nabawić jakichś chorób skóry.
Mnie się udało z doprowadzić do sytuacji, że muszę myć włosy dwa razy w tygodniu.
I niestety ale dieta też ma znaczenie- na śniadanie białko, na obiad białko+ węglowodany+ warzywa (w takiej samej ilości) i na kolację węglowodany. I jak najmniej przetworzonych posiłków (z puszki, ze słoika, butelki itp) i jak najmniej chemicznych i rafinowanych dodatków. Oczywiście jeśli ktoś jest głodny po takich śniadaniach to może dodać dodatkowe warzywa lub węglowodany.
Do zealota, nie jest normą mycie włosów codziennie, bo niszczysz mikroflorę skóry głowy i możesz się nabawić jakichś chorób skóry.
Mnie się udało z doprowadzić do sytuacji, że muszę myć włosy dwa razy w tygodniu.
I niestety ale dieta też ma znaczenie- na śniadanie białko, na obiad białko+ węglowodany+ warzywa (w takiej samej ilości) i na kolację węglowodany. I jak najmniej przetworzonych posiłków (z puszki, ze słoika, butelki itp) i jak najmniej chemicznych i rafinowanych dodatków. Oczywiście jeśli ktoś jest głodny po takich śniadaniach to może dodać dodatkowe warzywa lub węglowodany.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź