2174
Wydarzenia
Tymbark Gmina Miłościwie Nam Panującego
konto usunięte 2013-02-14 19:30:27
biznes.interia.pl/pokaz_komentarz?pid=58358621#pst58358621
coraz głośniej o Nas i o Naszym Królu KAWON-ie
ostatnia uchwała roku 2012 dotyczy dokładnie owej podwyżki.
bardzo szybko również załatwiono sprawę owych śmieci,sesja z końcem stycznia się nie odbyła bo jak wróble ćwierkają był to po prostu protest części radnych, po prostu lekko "zachorzała", no, sezon na grypę
opłata a śmieci rzeczywiście jest ciekawa,Dyrektor ZGKiM zrobił kalkulację biorąc dane z sufitu
biorąc pod uwagę iż w Naszej Kochanej Gminie jest 5.5 tys dusz razy tylko 4zł miesięcznie daje to ładną sumkę
rzędu 22 tysiaków razy 12 miesięcy jest to 264 tys zł
ładny grosz.
Patrząc na sąsiednią gminę Limanowa Gdzie sieć dróg jest setki kilometrów i domy o wiele bardziej rozwleczone nie Pan Wójt w/w gminy nie zrobił takiego psikusa,jak nasz Miłościwie Nam Panujący KAWON.
Uwaga ja podaję tylko cenę śmieci segregowanych.
jeszcze jedna uwaga,Czy zauważyliście Państwo jak mało informacji jest na LIMANOWA.in o Naszej Wspaniałej Gminie,a przecież tak to jest blisko,przysłowiowy rzut beretem,no pomijając jakieś informacje mało znaczące że jakaś grupka osób spędziła sobie przyjemnie czas np w górach,jest na przykład jakaś notka o konkursie dla kogoś tam,i są to informacje jednego Pana,pracującego w Naszej Wspaniałej Gminie,który teraz to się już chyba nawet własnego cienia boi,no ale cóż takie życie.Nie na darmo w czasie kampanii wyborczej leciał na Lim.in baner Obecnie Nam Miłościwie Panującego,zapłaciło się to wolno,wiadomo,to i zobowiązania z drugiej strony są.
Jeszcze jedno;Miłościwie Nam Panujący Panie Wójcie proszę podać właściwą powierzchnię domu w oświadczeniu majątkowym jakie Pan składa rokrocznie,tak samo do celów Podatkowych,niech Pan chociaż tyle zwróci podatku aby można było podnieść pensję na przyszły rok.
Przypomnę że poddasza liczy się inaczej
coraz głośniej o Nas i o Naszym Królu KAWON-ie
ostatnia uchwała roku 2012 dotyczy dokładnie owej podwyżki.
bardzo szybko również załatwiono sprawę owych śmieci,sesja z końcem stycznia się nie odbyła bo jak wróble ćwierkają był to po prostu protest części radnych, po prostu lekko "zachorzała", no, sezon na grypę
opłata a śmieci rzeczywiście jest ciekawa,Dyrektor ZGKiM zrobił kalkulację biorąc dane z sufitu
biorąc pod uwagę iż w Naszej Kochanej Gminie jest 5.5 tys dusz razy tylko 4zł miesięcznie daje to ładną sumkę
rzędu 22 tysiaków razy 12 miesięcy jest to 264 tys zł
ładny grosz.
Patrząc na sąsiednią gminę Limanowa Gdzie sieć dróg jest setki kilometrów i domy o wiele bardziej rozwleczone nie Pan Wójt w/w gminy nie zrobił takiego psikusa,jak nasz Miłościwie Nam Panujący KAWON.
Uwaga ja podaję tylko cenę śmieci segregowanych.
jeszcze jedna uwaga,Czy zauważyliście Państwo jak mało informacji jest na LIMANOWA.in o Naszej Wspaniałej Gminie,a przecież tak to jest blisko,przysłowiowy rzut beretem,no pomijając jakieś informacje mało znaczące że jakaś grupka osób spędziła sobie przyjemnie czas np w górach,jest na przykład jakaś notka o konkursie dla kogoś tam,i są to informacje jednego Pana,pracującego w Naszej Wspaniałej Gminie,który teraz to się już chyba nawet własnego cienia boi,no ale cóż takie życie.Nie na darmo w czasie kampanii wyborczej leciał na Lim.in baner Obecnie Nam Miłościwie Panującego,zapłaciło się to wolno,wiadomo,to i zobowiązania z drugiej strony są.
Jeszcze jedno;Miłościwie Nam Panujący Panie Wójcie proszę podać właściwą powierzchnię domu w oświadczeniu majątkowym jakie Pan składa rokrocznie,tak samo do celów Podatkowych,niech Pan chociaż tyle zwróci podatku aby można było podnieść pensję na przyszły rok.
Przypomnę że poddasza liczy się inaczej
Re: Tymbark Gmina Miłościwie Nam Panującego
Lejdis
2013-02-14 21:13:06
a poza tym - panie Prezesie - wszyscy zdrowi?
hacel
2013-02-15 17:52:22
Jak Prezes nie ma poddasza to niech na dupie siedzi
konto usunięte
2013-02-18 08:11:09
wszystko można,co nie można,tylko z wolna i ostrożna
to jest chyba motto Miłościwie Nam Panującego KAWONa
ostatni dokonania można spotkać n stronie Urzędu Gminy,
spróbujcie Państwo wejść na archiwum aktualności.Jest to nie możliwe,a chciałem tylko zobaczyć informację o sesji która miała być zwołana na koniec stycznia i na 6 lutego,żeby nie było że to tylko mój problem z komputerem,poprosiłem kilku znajomych z Zawadki Podłopienia i z Tymbarku,wszyscy mieli taki sam problem,czyżby było coś do ukrycia?
-Lejdis to co piszesz to raczej Ciebie spytam czy wszyscy zdrowi,a zwłaszcza Ty-ja to znam ,ten sposób pisania to próba odwrócenia uwagi od problemu,idź do lekarza jak coś z tobą nie tak
-hacel -pud moim czerwonym dachem jest poddasze o powierzchni 24m2 licząc po podłodze,wiec się nie wysilaj i nie małpuj przedmówcy
to jest chyba motto Miłościwie Nam Panującego KAWONa
ostatni dokonania można spotkać n stronie Urzędu Gminy,
spróbujcie Państwo wejść na archiwum aktualności.Jest to nie możliwe,a chciałem tylko zobaczyć informację o sesji która miała być zwołana na koniec stycznia i na 6 lutego,żeby nie było że to tylko mój problem z komputerem,poprosiłem kilku znajomych z Zawadki Podłopienia i z Tymbarku,wszyscy mieli taki sam problem,czyżby było coś do ukrycia?
-Lejdis to co piszesz to raczej Ciebie spytam czy wszyscy zdrowi,a zwłaszcza Ty-ja to znam ,ten sposób pisania to próba odwrócenia uwagi od problemu,idź do lekarza jak coś z tobą nie tak
-hacel -pud moim czerwonym dachem jest poddasze o powierzchni 24m2 licząc po podłodze,wiec się nie wysilaj i nie małpuj przedmówcy
konto usunięte
2013-02-19 07:51:29
wszystko można,co nie można,tylko z wolna i ostrożna
bardzo ciekawym posunięciem było podjęcie uchwał dotyczących śmieci.
Czyżby to była sesja widmo,żadnej wzmianki na stronach Urzędu Gminy nie ma iż w owym dniu będzie zwołana sesja,jest natomiast informacja o zwołanej sesji na dzień 30 stycznia,która się nie odbyła[tajemnicą poliszynela jest iż był to cichy protest przeciw poczynaniom Miłościwie Nam Panującego i jego przy.....a Przewodniczącego,za ich zachowanie i cwaniactwo,
czyżby powoli nadchodziła odwilż,
jeden z radnych przestał już w ogóle chodzić na sesje,po prostu dojrzał w jakie g...o wdepnął.
bardzo ciekawym posunięciem było podjęcie uchwał dotyczących śmieci.
Czyżby to była sesja widmo,żadnej wzmianki na stronach Urzędu Gminy nie ma iż w owym dniu będzie zwołana sesja,jest natomiast informacja o zwołanej sesji na dzień 30 stycznia,która się nie odbyła[tajemnicą poliszynela jest iż był to cichy protest przeciw poczynaniom Miłościwie Nam Panującego i jego przy.....a Przewodniczącego,za ich zachowanie i cwaniactwo,
czyżby powoli nadchodziła odwilż,
jeden z radnych przestał już w ogóle chodzić na sesje,po prostu dojrzał w jakie g...o wdepnął.
Doradca
2013-02-19 08:56:31
Poczytaj trochę będzie Ci lżej na sercu.
Moim zdaniem te 264 tys zł to mało zbyt mało.
Zobacz Gmina Jodłownik rozstrzygnęła przetarg:
wybrano ofertę :
Nazwa Oferenta : Zbiór i Segregacja Odpadów „TRASZKAN” s.j.,
Adres Oferenta : 32-413 Zegartowice 105,
Cena wybranej oferty : 35 299,99 zł brutto/miesiąc (słownie : trzydzieści pięć tysięcy dwieście dziewięćdziesiąt dziewięć złotych i dziewięćdziesiąt dziewięć groszy) w tym vat : 2 614,81 zł/miesiąc (słownie : dwa tysiące sześćset czternaście złotych i osiemdziesiąt jeden groszy).
Uzasadnienie wyboru : oferta najkorzystniejsza w rozumieniu art.2 ust.5 Prawa zamówień publicznych, spełniająca wszystkie wymogi Zamawiającego. Oferta najtańsza.
To około 40 % więcej od tego co piszesz :)
Moim zdaniem te 264 tys zł to mało zbyt mało.
Zobacz Gmina Jodłownik rozstrzygnęła przetarg:
wybrano ofertę :
Nazwa Oferenta : Zbiór i Segregacja Odpadów „TRASZKAN” s.j.,
Adres Oferenta : 32-413 Zegartowice 105,
Cena wybranej oferty : 35 299,99 zł brutto/miesiąc (słownie : trzydzieści pięć tysięcy dwieście dziewięćdziesiąt dziewięć złotych i dziewięćdziesiąt dziewięć groszy) w tym vat : 2 614,81 zł/miesiąc (słownie : dwa tysiące sześćset czternaście złotych i osiemdziesiąt jeden groszy).
Uzasadnienie wyboru : oferta najkorzystniejsza w rozumieniu art.2 ust.5 Prawa zamówień publicznych, spełniająca wszystkie wymogi Zamawiającego. Oferta najtańsza.
To około 40 % więcej od tego co piszesz :)
Doradca
2013-02-19 08:58:13
Znajdż inny temat ten nie chwyci :D
konto usunięte
2013-02-19 11:15:00
doradco-masz udział w prywatyzowaniu tymbarskiego MZGKiM i boisz się że Ci na wypłatę braknie i dajesz za przykład gminę Jodłownik,ale tu troszkę się przejechałeś.
Gdybyś czytał dokładniej to zauważyłbyś że to co napisałem jest bardzo zaniżone, troszkę celowo to zrobiłem,aby mi nie zarzucono iż sieję jakąś propagandę.
teraz w takim razie do rzeczy,trochę statystyki:
gmina Jodłownik powierzchnia coś ponad 7200 ha
gmina Tymbark powierzchnia prawie 3300 ha
mieszkańcy:
gmina Jodłownik prawie 8200
gmina Tymbark przyjmuję 6500,ale jest 6800
no bardzo duża różnica do czego zmierzam pomyśl
druga sprawa cena,nie chce mi się pisać o Jodłowniku,ale podam dane gminy Miłościwie Nam Panującego KAWONa
ilość mieszkańców będzie tym razem bliższa rzeczywistej,t.j 6500 dusz,a jest ich prawie 6800.
do tego policzymy może cenę śmieci nie segregowanych, to jest 6,5zł
6500x 6.5zł= 42250zł
czy to jest mało ja się pytam,
a może inaczej weźmy tę ilość mieszkańców i uśrednijmy cenę śmieci bo połowa segreguje druga nie ,więc
6500 x 5.25 = 34125 zł
mało?
teraz zobacz ile km muszą przejechać w gminie na którą się powołujesz a ile na terenie Miłościwie Nam Panującego.
dziękuję.
Gdybyś czytał dokładniej to zauważyłbyś że to co napisałem jest bardzo zaniżone, troszkę celowo to zrobiłem,aby mi nie zarzucono iż sieję jakąś propagandę.
teraz w takim razie do rzeczy,trochę statystyki:
gmina Jodłownik powierzchnia coś ponad 7200 ha
gmina Tymbark powierzchnia prawie 3300 ha
mieszkańcy:
gmina Jodłownik prawie 8200
gmina Tymbark przyjmuję 6500,ale jest 6800
no bardzo duża różnica do czego zmierzam pomyśl
druga sprawa cena,nie chce mi się pisać o Jodłowniku,ale podam dane gminy Miłościwie Nam Panującego KAWONa
ilość mieszkańców będzie tym razem bliższa rzeczywistej,t.j 6500 dusz,a jest ich prawie 6800.
do tego policzymy może cenę śmieci nie segregowanych, to jest 6,5zł
6500x 6.5zł= 42250zł
czy to jest mało ja się pytam,
a może inaczej weźmy tę ilość mieszkańców i uśrednijmy cenę śmieci bo połowa segreguje druga nie ,więc
6500 x 5.25 = 34125 zł
mało?
teraz zobacz ile km muszą przejechać w gminie na którą się powołujesz a ile na terenie Miłościwie Nam Panującego.
dziękuję.
ebi
2013-02-19 11:24:27
kingu - jeśli chcesz dyskutować to zdecyduj się najpierw o czym chcesz dyskutować - o cenie śmieci segregowanych czy niesegregowanych? po drugie zapoznaj się ze specyfikacjami gminy jodłownik i gminy tymbark i je porównaj a potem dopiero pisz swoje uwagi - inaczej zawsze będziesz śmieszny.:P
ebi
2013-02-19 11:27:21
ach jeszcze jedno - słyszałem o przekształceniu waszego zakładu budżetowego w spółkę samorządową - a więc ze 100% udziałem Gminy - czyli nie ma mowy o prywatyzacji - na taką musiałaby wyrazić zgodę Rada Gminy - czy już wyraziła? - jeśli nie to po prostu kłamiesz albo nie masz pojęcia o czym piszesz.https://img.limanowa.in/img/emotikony/important.png">
Doradca
2013-02-19 12:26:12
@ king115 mało moim, zdaniem dużo za mało.
He, co ja już niby nie robiłem, kim nie byłem i z jakich profitów nie korzystałem ;)
Nie, nie zabiegam o żadne stanowisko, piszesz bzdury, dlatego się odezwałem.
Poczekaj na rozstrzygnięcia innych przetargów. Co niektórym samorządom już skóra cierpnie.
Ustaliły ceny na bardzo niskim poziomie a tu niestety zgodnie z ustawą nie mogą gminy dopłacać do śmieci.
Znaleźć inny temat,ten jest cienki.
Przypomina mi się takie powiedzenie "bo ja walce, walce i walce " tańczę.
He, co ja już niby nie robiłem, kim nie byłem i z jakich profitów nie korzystałem ;)
Nie, nie zabiegam o żadne stanowisko, piszesz bzdury, dlatego się odezwałem.
Poczekaj na rozstrzygnięcia innych przetargów. Co niektórym samorządom już skóra cierpnie.
Ustaliły ceny na bardzo niskim poziomie a tu niestety zgodnie z ustawą nie mogą gminy dopłacać do śmieci.
Znaleźć inny temat,ten jest cienki.
Przypomina mi się takie powiedzenie "bo ja walce, walce i walce " tańczę.
Grabarz
2013-02-20 16:42:52
Czyżby zbliżała nam się jesień ludów, niezadowolonych z poczynań ekip rządzących?
Po sąsiedzku zapraszam do wątku pt. Słopnice zasługują na lepszego wójta:
http://limanowa.in/forum/hyde-park,6052.html
Po sąsiedzku zapraszam do wątku pt. Słopnice zasługują na lepszego wójta:
http://limanowa.in/forum/hyde-park,6052.html
konto usunięte
2013-02-25 12:20:24
Panie radco prawny@próbujesz marginalizować temat,pisząc że cienki,że nie chwyci,żal mi C po prostu.Sprawa która dotyczy 6500 mieszkańców uważasz za cienki? to ty jesteś cienki,no ale chlebodawca płaci,to wymaga.
Tak się złożyło iż jest już rozstrzygnięty przetarg na wywóz "śmieci"wygrała firma z Tylmanowej
Wybrano jako najkorzystniejszą:
ofertę nr 1 złożoną przez firmę: P.U.K. „EMPOL” Sp. z o.o. 34-451 Tylmanowa, os. Rzeka 133.
cena zaoferowana w tej ofercie wynosi: 241 704,00 zł brutto;
według specyfikacji przetargowej wynika iż śmieci nie segregowanych będzie 680 ton + 100 ton wielkogabarytowych, rtv i agd tylko 120 ton segregowanych
jaki wniosek się nasuwa? mianowicie iż ok.85% mieszkańców będzie płaciło po 6.50zł
policzmy
5500x6.5=35.750x 12 mies=429000
1000x4.50 =4500x 12 mies=54000
429000+54000=483000zł na rok to jest mało
241000zł nadwyżki tyle musi kosztować zbiórka śmieci przez ZGKiM? czyżby ludzie Ci nic nie robili tyko cały rok śmieci zbierali,to jakaś paranoja
Jedna tona śmieci kosztuje mieszkańca bagatela ale tylko 535 złotych
dlatego panie doradco proponuję zainteresować się "Powiatowym Programem Ochrony Zdrowia Psychicznego w Powiecie Limanowskim "
dobrze ktoś nie tak dawno napisał iż jesteś najmądrzejszy na tym portalu,a ja jeszcze dołożę iż tam gdzie masz powiązania, jeśli ktoś próbuje krytykować ty próbujesz marginalizować problem ,wręcz ośmieszać ,ale to tak się robi jak brak konstruktywnych odpowiedzi.Dowodem tego jest min.ten temat.Więcej nie mam zamiaru z tobą polemizować,jesteś "cienki"
Tak się złożyło iż jest już rozstrzygnięty przetarg na wywóz "śmieci"wygrała firma z Tylmanowej
Wybrano jako najkorzystniejszą:
ofertę nr 1 złożoną przez firmę: P.U.K. „EMPOL” Sp. z o.o. 34-451 Tylmanowa, os. Rzeka 133.
cena zaoferowana w tej ofercie wynosi: 241 704,00 zł brutto;
według specyfikacji przetargowej wynika iż śmieci nie segregowanych będzie 680 ton + 100 ton wielkogabarytowych, rtv i agd tylko 120 ton segregowanych
jaki wniosek się nasuwa? mianowicie iż ok.85% mieszkańców będzie płaciło po 6.50zł
policzmy
5500x6.5=35.750x 12 mies=429000
1000x4.50 =4500x 12 mies=54000
429000+54000=483000zł na rok to jest mało
241000zł nadwyżki tyle musi kosztować zbiórka śmieci przez ZGKiM? czyżby ludzie Ci nic nie robili tyko cały rok śmieci zbierali,to jakaś paranoja
Jedna tona śmieci kosztuje mieszkańca bagatela ale tylko 535 złotych
dlatego panie doradco proponuję zainteresować się "Powiatowym Programem Ochrony Zdrowia Psychicznego w Powiecie Limanowskim "
dobrze ktoś nie tak dawno napisał iż jesteś najmądrzejszy na tym portalu,a ja jeszcze dołożę iż tam gdzie masz powiązania, jeśli ktoś próbuje krytykować ty próbujesz marginalizować problem ,wręcz ośmieszać ,ale to tak się robi jak brak konstruktywnych odpowiedzi.Dowodem tego jest min.ten temat.Więcej nie mam zamiaru z tobą polemizować,jesteś "cienki"
konto usunięte
2013-03-01 15:03:08
wszystko można co nie można tylko z wolna i ostrożna
mak takie zasadnicze pytanie:
czy Urząd Gminy musi ogłosić przetarg na zbiórkę śmieci na swoim terenie - proszę nie mylić z odbiorem -bo dlaczego ma to robić ZGKiM za kwotę prawie 240000zł jak może by się znaleźli jacyś prywatni przedsiębiorcy,lub m jakaś firma z zewnątrz
mak takie zasadnicze pytanie:
czy Urząd Gminy musi ogłosić przetarg na zbiórkę śmieci na swoim terenie - proszę nie mylić z odbiorem -bo dlaczego ma to robić ZGKiM za kwotę prawie 240000zł jak może by się znaleźli jacyś prywatni przedsiębiorcy,lub m jakaś firma z zewnątrz
konto usunięte
2013-03-05 10:17:43
wszystko można co nie można tylko z wolna i ostrożna
wiemniepowiem zaproponował tematy dla Pana Dziennikarza ale ja tu proponuję niech wyjaśni czy w dniu 6 lutego była zwołana sesja Rady Gminy Tymbark,czy jej nie było,bo dziwnym trafem na stronie internetowej jak i BIP-ie Gminy Tymbark nie ma w ogóle żadnej wzmianki,natomiast mieszkańcy otrzymują deklaracje dotyczące śmieci którego wzór został uchwalony właśnie w owym dniu
druga propozycja:
może wreszcie Pan Dziennikarz zainteresuje się dlaczego na BIP-ie Gminy Miłościwie Nam Panującego Wójta brak protokołów z wszystkich sesji obecnej kadencji,bardzo duże pole do popisu
wiemniepowiem zaproponował tematy dla Pana Dziennikarza ale ja tu proponuję niech wyjaśni czy w dniu 6 lutego była zwołana sesja Rady Gminy Tymbark,czy jej nie było,bo dziwnym trafem na stronie internetowej jak i BIP-ie Gminy Tymbark nie ma w ogóle żadnej wzmianki,natomiast mieszkańcy otrzymują deklaracje dotyczące śmieci którego wzór został uchwalony właśnie w owym dniu
druga propozycja:
może wreszcie Pan Dziennikarz zainteresuje się dlaczego na BIP-ie Gminy Miłościwie Nam Panującego Wójta brak protokołów z wszystkich sesji obecnej kadencji,bardzo duże pole do popisu
ebi
2013-03-05 11:06:30
kingu
twoje wpisy i wyliczanki są żenujące -
po pierwsze - kazdy mieszkaniec płaci niższą stawkę jesli zadeklaruje, że segreguje śmieci
po drugie - sprawdź od kiedy będzie obowiązywała uchwała w sprawie opłat,
po trzecie - czy przetarg dotyczy odbioru śmieci do 30 czerwca czy na cały rok?
jak to wszystko sprawdzisz to napisz coś sensownego - sorry od ciebie nie można tego wymagać...
:P
twoje wpisy i wyliczanki są żenujące -
po pierwsze - kazdy mieszkaniec płaci niższą stawkę jesli zadeklaruje, że segreguje śmieci
po drugie - sprawdź od kiedy będzie obowiązywała uchwała w sprawie opłat,
po trzecie - czy przetarg dotyczy odbioru śmieci do 30 czerwca czy na cały rok?
jak to wszystko sprawdzisz to napisz coś sensownego - sorry od ciebie nie można tego wymagać...
:P
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź