1°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
2174

Wydarzenia

Ulotki kandydatow do wyborów ...ile mozna sie chwalic??

konto usunięte 2014-11-09 18:29:39
Odnoszę wrażenie ,że niektórzy wystartowali tylko po to ,żeby sie pochwalić jakie to maja studia i ile fakultetów a nie po to ,żeby coś zdziałać...Ludzie ci dobrze wiedza,że nie mają szans na wójta czy na radnego...ale "czemu nie wystartować...niech sąsiedzi i cała wioska zobaczy jakie mam wykształcenie ,ja i moja cala rodzina.."
Dlaczego podejmuję ten temat?
Rozbawiła mnie sytuacja kiedy została mi pokazana ulotka pewnego kandydata na radnego ,który wylicza jakie ma wykształcenie on i jego zona oraz każde dziecko po kolei i gdzie dokładnie studiuje każde z tych jego pociech....z tego co wiem drwi z niego już cała wioska..ale on przeciez musiał sie pochwalić jakie to studia robi każdy członek jego rodziny..nie jest wazne ,że dzieci jego ani zona nie startują do wyborów tylko on:):)KOMPLEKS NIŻSZOŚCI i BRAK KLASY WZIĄŁ GÓRE NAD WSZYSTKIM....Pan ten był pewnie niedowartościowany i zakompleksiony ,tym bardziej mi go żal..
Wielu z tych kandydatów wypisuje tez same Wydziały uczelni na których studiowało ,żeby lepiej brzmiało oraz dodaja ze skonczyli kilka kierunków nie dopisując ,że jeden kierunek to licencjat a drugi to dopiero uzupelniajacy ,żeby miec magistra..." głupie wiejskie spoleczenstwo "ich zdaniem nie zna sie i niech wszyscy mówią ile to fakultetów mają:):)

Imponują ZA TO KANDYDACI ,KTÓRZY NAPRAWDĘ SĄ WYKSZTAŁConymi ludzmi a nie wykształciuchami I MAJĄ KLASĘ :nie wypisują oni NA CALEJ STRONICY jakie to maja studia i gdzie dokładnie..choć mogliby sie chwalić i chwalić ...Piszą tylko konkretnie kim są z zawodu i jakie maja wykształcenie oraz ,ze posiadaja zone,dzieci lub nie ....

Ludzie pamiętajcie ,że narażacie sie na śmieszność tym chwaleniem się na ulotkach..lepiej,żeby było więcej deklaracji co zrobicie jak wygracie a nie ile macie fakultetów i podyplomówek..Wy i Wasze dzieci i żony..:):):)
Wykształcenie jest ważne ale doświadczenie ważniejsze..o tym tez trzeba pamiętac wybierając kandydatów na wójtów i radnych.

Pozdrawiam.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Ulotki kandydatow do wyborów ...ile mozna sie chwalic??
paroovka555 2014-11-12 23:38:25
W swojej wypowiedzi stawiasz bardzo śmiałą diagnozę, dotyczącą dysfunkcji psychologicznych kandydatów oraz stopnia świadomości społeczeństwa. Jesteś psychologiem, socjologiem, a może posiadaczem obu tych fakultetów?
Jedni lansują się poprzez swoje ulotki wyborcze, inni przez udzielanie się w internecie. Takie czasy. :D
Również pozdrawiam. :)
capitanprice 2014-11-13 00:35:27
Też mam odruch wymiotny, kiedy widzę, jak ktoś się chwali, że ukończył Zarządzanie na "uczelni" w Wypierdkowie Wielkim czy innej typu "Kup Se Wykształcenie".

Cenię ludzi po PRAWDZIWYCH uczelniach np Uniwersytecie Jagiellońskim, AGH, Politechnice Krakowskiej, a nie jakiś szemranych, których papier jest niewiele więcej warty niż ten, którego używam na co dzień w toalecie.

Dodatkowo - wypominanie komuś dobrego wykształcenia (po prawdziwych uczelniach) jest oznaką kompletnego debilizmu. I ZAZDROŚCI - że ktoś jest mądrzejszy, że nie jest leniwy. Piszesz o kompleksach - jak bardzo Ty musisz być zakompleksiony, że wypominasz wykształcenie kandydatowi. Wolisz, żeby rządzili nami idioci, którzy nie są w stanie przepchnąć matury? Która nawiasem mówiąc jest tak banalnie prosta, że nawet ślepa małpa jest w stanie ją zdać. Jeżeli tak, to powodzenia. Tylko później, kiedy będziesz kończył kolejną flaszkę, to nie narzekaj, że jest źle.
konto usunięte 2014-11-13 07:24:34
capitanprice zauważ, że każda uczelnia wypuszcza z dyplomem wielu "wykształconych" aż do bólu i w bólu. Cieszyć się należy, że ludziska się uczą. Cóż, prędzej czy później i tak wyłazi co umieją, a wówczas nie pomoże nawet 5 ślicznych dyplomików i setki ulotek. Bo jeżeli jesteś osobą z wiedzą i umiejętnościami, które potrafisz wykorzystać i rozwinąć, to czy należy przejmować się logiem uczelni? Mój profesor często powtarzał, że docenia bardziej tych, którzy korzystając z szarych komórek ( o których brak zawsze studentów podejrzewał) potrafią znaleźć potrzebne im informacje, niż tych, którzy je bezmyślnie wkuwają ( chociaż na egzaminie kosił gdy nie cytowało się fragmentów jego książek). Zatem, ludzie chwalcie się na ulotce zdobytym wykształceniem, ale z niech z pozostałych zapisów ulotki wynika , że to prawda.8o
kinia434 2014-11-13 10:19:21
@vege617 w końcu Ktoś Ci prawdę napisał .... :P niczym się od tego pana nie różnisz , chociaż nie On to pisze pod swoim imieniem i nazwiskiem a Ty anonimowo.
konto usunięte 2014-11-13 14:42:40
kinia434 a czy Ty nie uśmiechasz sie kiedy czytasz ulotki ludzi ,którzy startują w wyborach i zamiast opisywac swoje wykształcenie opisują też wykształcenie żony i każdego dziecka po kolei??
Powiedz mi czy ich żony i dzieci też startują w wyborach???
Ktos napisał wyżej ,że ceni ludzi po Ujocie.....tylko ,że zaocznie studia na Ujocie może skończyć każdy..i nawet łatwiej to zrobic niz skonczyc uczelnie prywatną w Krakowie.To opinie znajomych ,którzy studiowali tu i tu.
Jednym słowem stereotypy górą..nieważne ,że ktoś ma niski iloraz inteligencji i jest pusty jak bęben..ważne ,że ma dyplom Ujot i już się go traktuje lepiej.

Nie wiem jak mozna oceniac ludzi po Uczelni..to tak jakby oceniac ,że wszystkie blondynki są głupie:)sami sobie szkodzicie tymi komentarzami..i dobrze wiecie o tym jesli jestescie inteligentni.
konto usunięte 2014-11-13 14:49:24
capitanprice mam pytanie jeszcze do Ciebie;
Czy cenisz ludzi ,którzy robili licencjat na prywatnych uczelniach a magistra dorabiali na Ujocie?:):):)

Oni czesto piszą na Facebookach,że studiowali na Ujocie ,żeby lepiej brzmiało a tak naprawde dorabiali tam tylko 2 lata..znam multum takich osób i zastanawiam się jak Ty ich odbierasz?:):)
Czy wtedy przeszkadza ci ten fakt ,że jednak więcej czasu poświęcili na nauke( bo 3 lata) na prywatnej?:)zapewne już wtedy są beeee dla Ciebie
Nieładne jest takie sortowanie i etykietowanie ludzi..
pozdrawiam
konto usunięte 2014-11-13 15:06:30
wege617 - Póki wymienionym na ulotce magistrem nie jest niemowlę, to OK. A poza tym, czymś te ulotkę trzeba zapełnić. Jak koś nie ma niczego mądrego do powiedzenia, to opisuje wykształcenie całej rodziny. I taka ulotka, to już informacja dla Wyborców o pustostanie myślowym tegoż kandydata.. B)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]