1°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
2174

Wydarzenia

Urząd Miasta odbiera pracę mieszkańcom?

gosh 2014-12-27 21:41:59
Nie wiem czy dobrze wszystko rozumiem, ale może ktoś jest w temacie i wytłumaczy mi o co chodzi? Właśnie po wejściu na stronę Urzędu Miasta nasuwa mi się kilka pytań.

http://bip.malopolska.pl/umlimanowa/Article/get/id,1003472.html

Oto ostatni przetarg UM w Limanowej z którego wynika, że jakaś firma Empol wygrywa przetarg na wywóz śmieci z miasta Limanowa. Czy to znaczy że teraz w naszym MZGKiM kilkanaście osób straci pracę?

Jak to jest że Urząd Miasta jest właścicielem spółki i działa na jej niekorzyść?

Dlaczego MZGKiM nie wystartował w ogóle w przetargu? Tylko jedna firma wzięła w nim udział?
Co robił zarząd zakładu? Jak w ogóle można było dopuścić do takiej sytuacji żeby nie przystąpić do przetargu który daje prace wielu mieszkańcom z Limanowej?

Czy to nie jest jakiś paradoks ze dajemy pracę komuś innemu? :O
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Urząd Miasta odbiera pracę mieszkańcom?
rysio68 2014-12-27 22:12:00
To zdolność czytania ze zrozumieniem w zaniku???
Przeczytaj parę razy, może zrozumiesz.
Skoro tylko jedna firma startuje do przetargu, żeby zabrać stary tapczan czy lodówkę to jaki problem? Skoro z Limanowej nikt nie jest zainteresowany.
gosh 2014-12-27 23:03:34
Dziękuję Ci za odpowiedź :)

Czyli mam rozumieć, że limanowskiej firmie pod skrzydłami UM jest to obojętne kto wygra przetarg na coś, co robi kilka lat? Gdzie istnieje prawdopodobieństwo po tym wydarzeniu - zwolnienia kilkunastu osób.

Super świetnie,
chciałam się po prostu upewnić, czy przeczytałam to ze zrozumieniem i że zarządzający są naprawdę bardzo inteligentni :P
pytajnik 2014-12-28 11:16:00
gosh może faktycznie przeczytaj jeszcze kilka razy to może zrozumiesz.
Przetarg o którym piszesz dotyczy odbioru tylko i wyłącznie odpadów wielkogabarytowych.
Skoro MZGKIM nie startowało do tego przetargu widocznie nie spełniali warunków?

A poza tym w 2014 roku firma EMPOL też odbierała odpady z terenu Limanowej, więc jaki masz problem?
A dokładniej to MZGKIM Limanowa utworzyło konsorcjum z firmą EMPOL i razem świadczyli usługi wywozu odpadów z terenu miasta Limanowa
ferus 2014-12-28 15:20:33
pytajnik niestety to Ty nie czytasz ze zrozumieniem. W nagłówku masz czego dotyczył przetarg: Odbiór, transport i zagospodarowanie stałych odpadów komunalnych z terenu miasta Limanowa w roku 2015. Jeśli chodzi o odpady wielkogabarytowe to tylko częstotliwość odbioru była w kryterium oceny
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]