5°   dziś 10°   jutro
Niedziela, 24 listopada Flora, Emma, Emilia, Chryzogon, Jan, Aleksander, Roman
4296

Porady

wesele prosze o pomoc

kcr 2015-02-19 09:58:45
prosze opomoc osoby ktore maja juzto zasoba. W LIPCU mamy wesele. mam pytanie jakie sprawy zalatwia sie u ksiedza date i godzine oczywiscie juz mamy ale co dalej. i poszukuje kogos kto dobrze piecze ciasta. polecacie kogos, no i gdzie zamawiac wodke
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: wesele prosze o pomoc
Natka1 2015-02-19 11:51:30
Na moim weselu znajoma piekła ciasta:) - super pyszota, ale nie wiem czy dla innych też może upiec. Zapytam.
Kinga54642 2015-02-20 23:47:59
Ja osobiście nie jestem już po, ale też POMALUTKU się przygotowuję. Dla księdza potrzebujesz:
-metryki chrztu św. (metryki do celów małżeńskich są ważne do 3 miesięcy)
-zaświadczenie z Urzędu Stanu Cywilnego o braku przeszkód w prawie cywilnym (w ---wypadku ślubu konkordatowego) – ważne 3 miesiące
-dokument z Urzędu Stanu Cywilnego o zawarciu ślubu cywilnego (w wypadku ślubu niekonkordatowego)
-dowody osobiste
-ostatnie świadectwo z religii (szkoła średnia lub zawodowa)
-świadectwo ukończenia Katechizacji Przedmałżeńskiej (Kurs Przedmałżeński)
-zaświadczenie o bierzmowaniu
-metrykę zgonu współmałżonka (w wypadku wdowców)
Jutro i pojutrze (sobota i niedziela) w galerii Sandecja są targi ślubne, na pewno jakieś cukiernie będą się prezentować. Warto się przejechać, chyba sama się wybiorę. A jeśli chodzi o alkohol to najlepiej pojeździć po hurtowniach i zapytać o cenę hurtową (obliczcie sobie ile trzeba na głowę :)) i porównać ceny.
1234567 2015-02-21 12:51:32
Kretyńska kościelna biurokracja, chociaż celowo wprowadzona, by pokazać wyższość i władzę kleru i tym samym poniżyć przeciętnego młodego człowieka . Współczuję dzisiejszym nowożeńcom !
Kinga54642 2015-02-21 16:07:52
Bez przesady. Te zasady czemuś służą, czy bez nich byłoby łatwiej? nie sądzę..
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]