Przeglądasz dane archiwalne
4464
Porady
Wezwanie do sądu mailem?
konto usunięte 2011-12-05 10:52:45
Witam czy ktoś z was spotkał się z taką sytuacją, że sąd wysyła wezwanie do stawienia sie do sądu w chrakterze świadka mailem?
Jezeli tak jak się odnosić do takiego wezwania, chodzi mi o to czy traktować je jako własciwe.
Jezeli tak jak się odnosić do takiego wezwania, chodzi mi o to czy traktować je jako własciwe.
Re: Wezwanie do sądu mailem?
AwM
2011-12-05 11:00:25
Wystarczyło wpisać nazwę tematu w google
http://www.google.pl/search?q=wezwanie+do+s%C4%85du+mailem&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
Takie to trudne?
http://www.google.pl/search?q=wezwanie+do+s%C4%85du+mailem&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
Takie to trudne?
konto usunięte
2011-12-05 11:15:08
A próbowałeś czytać któryś z postów, bo z nich niec nie wynika, nie bądź taki mądry, jak nie wiesz nie pisz.
AwM
2011-12-05 12:02:47
Tak, czytałem drugi wynik i znam już odpowiedź. Ja bym poczekał na korespondencję tradycyjną, która również powinna przyjść. Jeśli masz jakieś wątpliwości, to najlepiej przejrzeć wyniki poniżej, lub na kolejnej stronie.
konto usunięte
2011-12-05 12:14:18
Wydaj mi sie że trzeba to zignorować, niestety tradycyjna metoda nie jest mozliwa w ty przypadku, nie mieszkam, i nie jestem nigdzie zameldowany w Polsce, a wezwanie dotyczy bycie świadkiem.
konto usunięte
2011-12-05 16:05:54
Można się tego spodziewać. Ja miałem wezwanie (papierowe) na konkretny termin i dzień wcześniej zadzwonili mi na komórkę że rozprawa nie odbędzie się. Idzie nowe.
konto usunięte
2011-12-05 17:33:02
Własnie najciekawsze jest to że ja nie mam papierowego wezwania, ba nie jestem zameldowany w Polsce, mieszkam za granicą od kilku lat, jesdyny kontakt jaki sąd ze mną ma to mail i telefon, myśle że powinienem zadzwonić do jakiego radcy prawnego, i spyatć jak
wykluczyć mnie z tej sprawy. Zastanawia mnie również fakt czy takie wezwanie bez potwierdzenia odebrania jest ważne, wydaje mi się że nie.
wykluczyć mnie z tej sprawy. Zastanawia mnie również fakt czy takie wezwanie bez potwierdzenia odebrania jest ważne, wydaje mi się że nie.
kpiarz
2011-12-05 20:46:45
Wiesz nie jestem prawnikiem, ale z tego co mi wiadomo, to wszelkie wezwania do sądu powinny być za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. To, że sie komuś "wydaje" że ma twojego maila to nie znaczy, że go ma. Przeciez ty mogłes zapomnieć hasła, przekazć komuś adres, cokolwiek. Moim zdaniem takie wezwanie nie ma żadnej skuteczności i można je olać;)
Doradca
2011-12-05 22:30:10
Ja bym polemizował czy uznać te wezwanie za nieważne.
Sam zainteresowany się wypowiada iż jedyny kontakt jaki Sąd posiada to mail i telefon.
Sam zainteresowany się wypowiada iż jedyny kontakt jaki Sąd posiada to mail i telefon.