2174
Wydarzenia
Wizualizacje Panów Biedy i Zonia
Arwen 2014-04-26 13:25:59
Oglądałem wizualizacje Pana Burmistrza, niby bardzo ładne, ale raczej nierealne, choćby ze względu na warunki, np. wizualizacja na osiedlu Z.Augusta, wygląda pięknie, ale nowa droga ma przebiegać przez istniejącą studnię, chodnik i po osuwisku, poza tym burmistrz chce zmienić to osiedle w betonową pustynię, może to jest specjalne działanie "po złości" dlatego że mieszkańcy w/w osiedla udowodnili kłamstwo pana Zonia dotyczące podpisów pod protestem przewoźników. Poza tym dlaczego burmistrz nie podał ile dokładnie kosztowały wizualizacje i kto je wykonywał, czyżby chciano coś ukryć ? Poza tym skąd burmistrz i pan Zoń chcą uzyskać pieniądze na realizację swoich wizualizacji, czyżby chcieli zadłużać Miasto Limanowa jeszcze bardziej, bo na początku kadencji obecnego burmistrza kwota zadłużenia była trzy razy niższa, a pan Bieda bardzo narzekał na poprzedniego burmistrza, a teraz nowymi pożyczkami chce doprowadzić do utraty płynności finansowej Miasta Limanowa i to mu nie przeszkadza ,a radni bezmyślnie podnoszą ręce głosują za zwiększaniem zadłużenia, bo i tak nie będą odpowiadać jak doprowadzą do utraty finansowej miasta Limanowa(zawsze znajdą pieniążki na swoje diety) czyż to nie jest dwulicowość pana Biedy.https://img.limanowa.in/img/emotikony/warning.png">
Re: Wizualizacje Panów Biedy i Zonia
szejk
2014-04-26 15:41:52
Panie Bieda, ja z Zygmunta, i będem na Pana głosował. Spoko.
1234567
2014-04-26 15:51:58
ja też!!!
konto usunięte
2014-04-26 17:46:06
Arwen ja to widzę inaczej i będę głosował za Biedą. Limanowa poszła do przodu bardzo za jego kadencji a jest jeszcze dużo do zrobienia i nie chcę by spi....ył to jakiś Czeczótka czy też Grosicka która ma ochotę być burmistrzem a nie powinna być nawet radną.>:-D
konto usunięte
2014-04-26 17:50:25
:D Wielki wizjoner ze Starej Wsi znowu obiecuje ludziom cuda i opowiada bajeczki a ci durni lecą za nim jak te barany na pastwisku :D
Nie wiem czemu tak się dzieje ale tylko Limanowa.in jest takim swoistym siedliskiem pachołków Biedy. Normalnie na mieście nie spotkasz takiego delikwenta a tutaj jest ich tak gęsto :P Nie ma to jak sianie propagandy :)
Nie wiem czemu tak się dzieje ale tylko Limanowa.in jest takim swoistym siedliskiem pachołków Biedy. Normalnie na mieście nie spotkasz takiego delikwenta a tutaj jest ich tak gęsto :P Nie ma to jak sianie propagandy :)
Arwen
2014-04-26 19:22:10
Aż trzy osoby z w/w osiedla będą głosować na pana Biedę, no pewno dobre i to, poza tym ja nie nawołuję żeby nie głosować, czy głosować na kogokolwiek, tylko krytykuję panów Bieda i Zoń za niepotrzebną i niemającą nic wspólnego z rzeczywistością wizualizację, oraz za niepotrzebne wydawanie pieniędzy podatników przez Burmistrza Biedę., oraz zadłużanie naszego Miasta do granicy utraty płynności finansowej.
AdamKnight
2014-04-26 20:27:39
Żeby krytykować, to trzeba mieć jakieś podstawy. Ile kosztowały te wizualizacje? Dwa miliony? Dwa tysiące? Może za darmo, bo wykonali to pracownicy UM? Mnie się obiło o ucho, że to sprawka stażystek po architekturze.
Druga sprawa: zadłużenie. Jaka utrata płynności finansowej? Już kilka razy był o tym artykuł i zostały podane konkretne liczby. Poszukaj sobie i nie stresuj się tak.
Druga sprawa: zadłużenie. Jaka utrata płynności finansowej? Już kilka razy był o tym artykuł i zostały podane konkretne liczby. Poszukaj sobie i nie stresuj się tak.
Arwen
2014-04-26 20:56:01
Ależ oczywiście że trzeba "wielbić" panów Bieda i Zoń za to że z kieszeni podatników zapłaciliśmy za wymianę płytek granitowych pod LDK przez głupotę burmistrza, za to że zadłuża miasto Limanowa,wybudował parkingi i teraz ściąga haracz z kierowców, "wybudowali" nam przepiękny rynek maślany , wszczęli wojnę z przewoźnikami,teraz w ramach wizualizacji chcą usunąć większość drzew na osiedlu Z.Augusta i zalać to osiedle betonem i asfaltem.Czy za to że pan Zoń próbował okłamywać mieszkańców Limanowej też trzeba go uwielbić ?
AdamKnight
2014-04-26 21:25:41
Nie chce mi się z Tobą gadać.
HenrykV
2014-04-27 08:01:59
Arwen - twierdzenie, że doszło do trzykrotnego zwiększenia zadłużenia Miasta jest po prostu kłamstwem.
A dyskusja oparta na kłamstwie jest bez sensu
A dyskusja oparta na kłamstwie jest bez sensu
Arwen
2014-04-27 09:37:49
Henryczku Ty kłamiesz bo w BIP zakładka dług publiczny nie ma podanej kwoty, czyli można przyjąć że jest 3-4 razy większa od zadłużenia poprzedniego burmistrza i pan Bieda chce widocznie to ukryć, nie są podane konkretne kwoty za 2012 i 2013 rok, Adaśku jak nie masz o czym to nie gadaj głupot, tylko obydwaj szybciutka jutro rano do burmistrza i złóżcie mu raporty jak to dzielnie go bronicie na forum, na pewno będzie pochwała i uścisk dłoni.:-)
konto usunięte
2014-04-27 10:41:43
Arwen przy twoim nicku nie ma podane czy jesteś zdrowy czyli stosując twoje zasady należy przyjąć że jesteś mówiąc delikatnie osobą niespełna rozumu. Dla ciebie jak widzę każdy kto posługuje się argumentami opartymi na solidnych podstawach jest sługusem burmistrza. Trochę spokoju, otwartości a mniej teorii spiskowych.
Arwen
2014-04-27 10:58:28
Andrzejku, jakie solidne podstawy, jak urzędnicy UM Limanowa nie chcą podać w BIP długu publicznego za lata 2012 i 2013, czyli starają się widocznie ukryć wysokość długu, czyzby upominanie się o udostępnienie informacji o długu publicznym było w/g Ciebie czymś nienormalnym, bo jak na razie to Burmistrz Miasta nie chce tego podać oficjalnie w zakładce BIP, a do tego została ona stworzona na stronach UM Limanowa.
konto usunięte
2014-04-27 11:59:05
Arwen trochę pomyśleć i znajdziesz dane bez teorii spiskowych Zadłużenie na 31.XII w roku 2010 13 232 tys.zł przy sprzedaży majątku miasta za 2 460 tys.zł i zaciągnięciu kredytu (plus obsługa) obciążającego nowego burmistrza na kwotę 7 125 tys. zł Te same liczby rok 2011 zadłużenie 14 356 tys.zł sprzedaż 0.068 tys.zł kredyt 3 785 tys zł Rok 2012 zadłużenie 15 039 tys zł sprzedaż 0.389 tys zł kredyt 4 288 tys zł Rok 2013 zadłużenie 18 503 tys zł sprzedaż 0.418 tys zł kredyt 7 101 tys zł. Dane te oficjalnie podawał Burmistrz zapomniał tylko przesłać do ciebie. Poprzedni burmistrz miał smykałkę tylko do sprzedaży majątku miasta i nic nie wybudował, teraz widać inwestycje, chyba że się nie chce widzieć.
HenrykV
2014-04-27 12:07:58
arwen - kłamczuszku, próbujesz ukryć,że uszy ci się czerwienią??.
Chcesz zobaczyć kwotę zadłużenia to sobie kliknij w uchwałę o WPF - tak wszystko jest napisane.
A wtedy sam się przekonasz, że szerzysz kłamstwa, kłamczuszku
Chcesz zobaczyć kwotę zadłużenia to sobie kliknij w uchwałę o WPF - tak wszystko jest napisane.
A wtedy sam się przekonasz, że szerzysz kłamstwa, kłamczuszku
konto usunięte
2014-04-27 12:31:21
@Arwen: Dołączył do portalu: 2014-04-26. Konto najwidoczniej założono specjalnie na "wiadome" potrzeby, by dokopać wiadomo komu...
Zapewne i nie pierwszy i nie ostatni nick tej osoby na tym portalu. Im bliżej wyborów, tym bardziej trzeba być na to przygotowanym. ;)
Jeśli chce ktoś dyskutować merytorycznie to przynajmniej - jako osoba anonimowa - niech chociaż popisze na tym portalu z pół roku, rok, dwa... na różnorodne tematy - aby chociażby nabrać przekonania, że nie nie są to niecne, czy nikczemne czyny piszącego, lecz myśli "nowoczesnego Polaka", zatroskanego człowieka o to piękne miasto.
Na razie, po 1. dniu pisania, mam wątpliwości czy chociaż jest tu min. 1% troski o miasto w tym pisaniu, bo jest to w kółko pisanie i "kopanie" w 1 temacie... >:-D
A już na pewno nie widzę tu przesłania nauczania Św. Jana Pawła II, wypływającego z centrum myśli Jego nauczania. O:-D
- Uważam, że mamy bardzo dobrego gospodarza w mieście.
I Szanowny Pan @Wiślak tutaj kłamie - jest w zupełności na odwrót jak Pan pisze - jeśli chodzi o opinię na temat Burmistrza Miasta Limanowa... jest ona naprawdę bardzo dobra! (z każdym z kim rozmawiam: młodszym czy starszym).
Niech portal zrobi sondę i zobaczymy czy tak wszyscy mówią źle. :-)
Pozdrawiam serdecznie.
Zapewne i nie pierwszy i nie ostatni nick tej osoby na tym portalu. Im bliżej wyborów, tym bardziej trzeba być na to przygotowanym. ;)
Jeśli chce ktoś dyskutować merytorycznie to przynajmniej - jako osoba anonimowa - niech chociaż popisze na tym portalu z pół roku, rok, dwa... na różnorodne tematy - aby chociażby nabrać przekonania, że nie nie są to niecne, czy nikczemne czyny piszącego, lecz myśli "nowoczesnego Polaka", zatroskanego człowieka o to piękne miasto.
Na razie, po 1. dniu pisania, mam wątpliwości czy chociaż jest tu min. 1% troski o miasto w tym pisaniu, bo jest to w kółko pisanie i "kopanie" w 1 temacie... >:-D
A już na pewno nie widzę tu przesłania nauczania Św. Jana Pawła II, wypływającego z centrum myśli Jego nauczania. O:-D
- Uważam, że mamy bardzo dobrego gospodarza w mieście.
I Szanowny Pan @Wiślak tutaj kłamie - jest w zupełności na odwrót jak Pan pisze - jeśli chodzi o opinię na temat Burmistrza Miasta Limanowa... jest ona naprawdę bardzo dobra! (z każdym z kim rozmawiam: młodszym czy starszym).
Niech portal zrobi sondę i zobaczymy czy tak wszyscy mówią źle. :-)
Pozdrawiam serdecznie.
konto usunięte
2014-04-27 12:35:34
Nie mówią źle, tylko seplenią?
Arwen
2014-04-27 13:47:20
O coś za bardzo zdenerwowani i pan radny też ? No ale tak wybory się zbliżają i grunt pod stopami zaczyna się palić, niektórym radnym i panu Biedzie, no ale jak się nieumiejętnie zarządza Miastem i podejmuje nietrafne decyzje to jest oczywiście powód do paniki panie radny, a portal lepiej będzie żeby nie robił żadnej sondy , bo ludzie będą głosować po 100 razy i się redakcja limanowa.in tylko zbłaźni jak to było w przypadku poprzednich sond. Może niech zrobi sondę CBOS , lub inna wiarygodna instytucja, bo przecież szef limanowa.in to przyjaciel zastępcy burmistrza i taka sonda może być nierzetelnie przeprowadzona.:?
Arwen
2014-04-27 15:15:27
Andrzejku i Henryczku chodziło mi o wysokość długu publicznego, czytajcie ze zrozumieniem , a jak nie wiecie o co chodzi to nie piszcie głupot bo się ośmieszacie, w zakładce BIP jest podana wartość długu publicznego za 2011r, ale za 2012 i 2013r nie jest podana i dlatego można domniemać że wartość jest 3-4 razy większa niż na początku kadencji Pana Biedy.
konto usunięte
2014-04-27 15:16:38
@Arwen, coś tu kręcisz. :P
Przecież to Ty zarejestrowałeś się tutaj wczoraj i piszesz w wiadomym "celu" - by dokopać Włodarzowi (włodarzom) Miasta.
Jestem tu - jako Tusik - jednym z nielicznych, którzy nie są tu anonimowi i piszę tu od samego początku powstania portalu, czyli już trochę tych latek. :) Czy ja na raz piszę inaczej??? - czy zmieniło się coś w moim pisaniu? ;) Wiesz o tym dobrze, że jeśli ktoś robi w Limanowej dobrą robotę - to ja zawsze chwalę tych ludzi za to, bo lubię gdy coś się dzieje! Jeśli ktoś pisze obłudnie i kłamliwie, to również - narażając się pod takie wpisy jak Twój powyżej - świadom tego i w pełni świadomości, mimo wszystko, piszę o tym, bo nie lubię manipulowania innymi.
He he, nic się nie stanie jak nie zostanę ponownie radnym, naprawdę nic... nie przeżywam tego w ogóle - ja chcę tylko by pozwolono mi działać i nie przeszkadzano, bo czuję powołanie do pracy społecznej - nie będę na pewno obwiniał za to całego świata, gdy za parę miesiecy wyborcy wybiorą kogo innego na moim Osiedlu... BYŁEM, JESTEM I BĘDĘ TYM SAMYM CZŁOWIEKIEM, bo "radnym się bywa, a człowiekiem się jest".
A jeśli chodzi o Burmistrza Biedę, to jeśli nawet nie zostanę ponownie radnym, to nadal będę popierał tego Burmistrza i ja oraz moi znajomi nie wyobrażamy sobie innego (CZY ZNASZ LEPSZEGO KANDYDATA? - CHĘTNIE POZNAM TWOJEGO), bo przy nim Limanowa naprawdę rozwija się i ma szansę na jeszcze większy rozwój - a jedna kadencja to za mało - Burmistrz musi dokończyć to co zaczął. Już widać te pozytywne zmiany i to bardzo... jedynie niewidomi i ludzie o złej woli oraz polityczni przeciwnicy i piszący na ich zlecenie - nie potrafią tego dostrzec.
Tak zupełnie na koniec;) to ten... "Grunt pod nogami" raczej widać, że pali się tym, którzy nic nie zrobią dobrego bezinteresownie i zakładają nowe konta na Limanowa.in, bo chcą drugiemu zaszkodzić i piszą takie bzdury - tak jak Ty tutaj - @ Mr Arwen. :-)
Heh, ile masz kont??? - od wczoraj piszesz na portalu? >:-D Bez urazy, mnie to tylko śmieszy takie zakładanie kont. Brakuje odważnych piszących? ;p
Czekam jeszcze na @Wiślaka, ażeby nazwał mnie pachołkiem... tylko mam prośbę: nazwij mnie proszę raczej sługą, bo jako radny jestem przecież "na służbie", wezmę to za "dobrą monetę".
Pozdrawiam wszystkich, miłego popołudnia.
Przecież to Ty zarejestrowałeś się tutaj wczoraj i piszesz w wiadomym "celu" - by dokopać Włodarzowi (włodarzom) Miasta.
Jestem tu - jako Tusik - jednym z nielicznych, którzy nie są tu anonimowi i piszę tu od samego początku powstania portalu, czyli już trochę tych latek. :) Czy ja na raz piszę inaczej??? - czy zmieniło się coś w moim pisaniu? ;) Wiesz o tym dobrze, że jeśli ktoś robi w Limanowej dobrą robotę - to ja zawsze chwalę tych ludzi za to, bo lubię gdy coś się dzieje! Jeśli ktoś pisze obłudnie i kłamliwie, to również - narażając się pod takie wpisy jak Twój powyżej - świadom tego i w pełni świadomości, mimo wszystko, piszę o tym, bo nie lubię manipulowania innymi.
He he, nic się nie stanie jak nie zostanę ponownie radnym, naprawdę nic... nie przeżywam tego w ogóle - ja chcę tylko by pozwolono mi działać i nie przeszkadzano, bo czuję powołanie do pracy społecznej - nie będę na pewno obwiniał za to całego świata, gdy za parę miesiecy wyborcy wybiorą kogo innego na moim Osiedlu... BYŁEM, JESTEM I BĘDĘ TYM SAMYM CZŁOWIEKIEM, bo "radnym się bywa, a człowiekiem się jest".
A jeśli chodzi o Burmistrza Biedę, to jeśli nawet nie zostanę ponownie radnym, to nadal będę popierał tego Burmistrza i ja oraz moi znajomi nie wyobrażamy sobie innego (CZY ZNASZ LEPSZEGO KANDYDATA? - CHĘTNIE POZNAM TWOJEGO), bo przy nim Limanowa naprawdę rozwija się i ma szansę na jeszcze większy rozwój - a jedna kadencja to za mało - Burmistrz musi dokończyć to co zaczął. Już widać te pozytywne zmiany i to bardzo... jedynie niewidomi i ludzie o złej woli oraz polityczni przeciwnicy i piszący na ich zlecenie - nie potrafią tego dostrzec.
Tak zupełnie na koniec;) to ten... "Grunt pod nogami" raczej widać, że pali się tym, którzy nic nie zrobią dobrego bezinteresownie i zakładają nowe konta na Limanowa.in, bo chcą drugiemu zaszkodzić i piszą takie bzdury - tak jak Ty tutaj - @ Mr Arwen. :-)
Heh, ile masz kont??? - od wczoraj piszesz na portalu? >:-D Bez urazy, mnie to tylko śmieszy takie zakładanie kont. Brakuje odważnych piszących? ;p
Czekam jeszcze na @Wiślaka, ażeby nazwał mnie pachołkiem... tylko mam prośbę: nazwij mnie proszę raczej sługą, bo jako radny jestem przecież "na służbie", wezmę to za "dobrą monetę".
Pozdrawiam wszystkich, miłego popołudnia.
Arwen
2014-04-27 18:42:51
Panie radny mam jedno konto ,możesz to sprawdzić u właściciela limanowa.in , ja Cię na pewno nie nazwę żadnym pachołkiem, poza tym wytykam błędy pana Biedy i wisi mi kto będzie burmistrzem na następną kadencję, tylko żeby rozwiązywał problemy w drodze mediacji,wysłuchiwał głosów społeczeństwa, a nie pokazywał że jest najmądrzejszy i tylko jego pomysły się liczą , burmistrz jest od tego by służyć społeczeństwu i nie okłamywać(jak to próbował czynić pan zastępca)poza tym jesteś spokojnym człowiekiem i życzę Ci by Cię wybrali na następną kadencję.Burmistrz obecny na pewno jest dobrym człowiekiem, ale popełnia błędy i nie chce rozmawiać ze społeczeństwem, no ale najlepiej jest się obrazić na osobę która ma inne zdanie niż burmistrz i pan radny.https://img.limanowa.in/img/emotikony/important.png">
konto usunięte
2014-04-27 19:08:18
@Arwen, przepraszam za dygresję, ale wreszcie piszesz "ludzkim głosem"... https://img.limanowa.in/img/emotikony/important.png"> :) O to chodzi, że nie żeby sobie "słodzić", ale pisać szczerze.
Jestem trochę człowiekiem impulsywnym, lecz z każdym staram się znaleźć wspólny język, nawet - prędzej czy później - dążę do porozumienia z kimś z kim nie za bardzo ma "wspólny język" i również z tymi, którzy nawet dolewali mi "oliwy do ognia. ;)
Powiedz może konkretnie o jakie sytuacje Ci chodzi, bo widzę, że faktycznie musiało Cię coś zaboleć ze strony władz limanowskich. Czasem drobna rzecz, a boli. A może i byłbym w stanie coś pomóc...
Z mojej strony dziękuję za komplement pod moim adresem.
Pozdrawiam serdecznie i proszę pisać mi po prostu "Tusik", będzie łatwiej pisać i mówić.
Jestem trochę człowiekiem impulsywnym, lecz z każdym staram się znaleźć wspólny język, nawet - prędzej czy później - dążę do porozumienia z kimś z kim nie za bardzo ma "wspólny język" i również z tymi, którzy nawet dolewali mi "oliwy do ognia. ;)
Powiedz może konkretnie o jakie sytuacje Ci chodzi, bo widzę, że faktycznie musiało Cię coś zaboleć ze strony władz limanowskich. Czasem drobna rzecz, a boli. A może i byłbym w stanie coś pomóc...
Z mojej strony dziękuję za komplement pod moim adresem.
Pozdrawiam serdecznie i proszę pisać mi po prostu "Tusik", będzie łatwiej pisać i mówić.
Arwen
2014-04-27 20:43:06
Po prostu denerwuje mnie że przewoźnicy i Urzędnicy nie potrafią się dogadać i jest to wina obopólna, ale niestety Panowie Bieda i Zoń ją zaczęli, zamiast próbować negocjacji , po drugie denerwuje mnie jak zastępca burmistrza próbuje bezczelnie kłamać, a Burmistrz udaje że wszystko jest w porządku, ale nie jest panie Bieda, bo mieszkańcy nie lubią być okłamywani, wiem że nie ma ludzi złych, bo Bóg stworzył człowieka na swój obraz i podobieństwo, ale kłamstwa swojego zastępcy pan burmistrz powinien potępić i odciąć się od nich, a tego nie zrobił, a może Pan radny na burmistrza wystartuje, bo jest pan młody, a wydaje mi się że może pora "starszych panów" wysłać na emeryturę, niech rządzą młodzi z nowymi pomysłami i to nie jest żart, bo wykształcenie Pan posiada, jest pan spokojnym uczciwym człowiekiem.
konto usunięte
2014-04-28 21:02:29
Proszę o definicję "starszego pana ile należy mieć lat by się załapać.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź