4296
Porady
WYJAZD DO CHORWACJI
stach05 2011-07-12 14:20:48
Wybieramy się samochodem do Chorwacji w drugim tygodniu sierpnia, nie mamy jeszcze sprecyzowanych planów wycieczki.
Może był ktoś niedawno i chciałby podzielić się informacją, gdzie najlepiej pojechać, co zwiedzić no i oczywiście gdzie spać. Potrzebujemy jakiś namiarów na domek, najlepiej dla 8 osób.
Dzięki za wszelkie informacje.
Może był ktoś niedawno i chciałby podzielić się informacją, gdzie najlepiej pojechać, co zwiedzić no i oczywiście gdzie spać. Potrzebujemy jakiś namiarów na domek, najlepiej dla 8 osób.
Dzięki za wszelkie informacje.
Re: WYJAZD DO CHORWACJI reniferlopez 2011-07-12 15:09:18
Re: WYJAZD DO CHORWACJI
reniferlopez
2011-07-12 15:12:49
a może lepiej czarnogóra...
Viggen
2011-07-12 21:51:39
Witam, zazdroszcze troszke, bo w tym roku chyba nie uda mi się jechac Co do porad, jak jedziesz przez Węgry nie zapomnij o vinecie (mozna kupić za Euro na stacjach) Chorwacja autostrady płatne na każdym wyjeździe.Do Szibeniku jest ok 1100 km, czas jazdy nasz rekord 9 godzin, spokojnej jazdy ok 12-13, najgorsza droga jest na Słowacji, póżniej Węgry i Chorwacja autostrady :D
Co do miejsca, najbardziej podobała mi się Środkowa Dalmacja od Szibeniku po Split, piekne miasteczka (najładniejszy Trogir, Prmosten). Nie wiem kiedy jedziecie, jeżeli we Wrześniu, to nie trzeba nic rezerwować, wcześniej w sezonie dla ósemki może byc ciężko coś znaleźć w jednym miejscu. Ja ostatnio byłem na wyspie Ciovo - w Crikvenicy. Polecam!!! 2 tygodnie nie zapalałem samochodu, do Splitu i Trogiru co godzine pływają wodne autobusy:) i jeżdżą MPKi. Wszystko na miejscu. Noclegów można poszukać na: http://www.adriatic.hr/
Co do cen:
Piwo :) najlepsze Karlovacko, cena w złotówkach lane ok 6 -10zl, w sklepie butelkowe ceny podobne jak u nas. Bardzo dobre pieczywo, owoce i wędliny ceny europejskie:)
Ceny w restauracjach w przeliczeniu na złotówki taniej niz nad Polskim morzem (byłem w tym roku w Rewalu i do dziś jestem w szoku)...
Jak o coś chcesz zapytać pytaj... wieczorem zaglądne to odpowiem co nieco.
Co do miejsca, najbardziej podobała mi się Środkowa Dalmacja od Szibeniku po Split, piekne miasteczka (najładniejszy Trogir, Prmosten). Nie wiem kiedy jedziecie, jeżeli we Wrześniu, to nie trzeba nic rezerwować, wcześniej w sezonie dla ósemki może byc ciężko coś znaleźć w jednym miejscu. Ja ostatnio byłem na wyspie Ciovo - w Crikvenicy. Polecam!!! 2 tygodnie nie zapalałem samochodu, do Splitu i Trogiru co godzine pływają wodne autobusy:) i jeżdżą MPKi. Wszystko na miejscu. Noclegów można poszukać na: http://www.adriatic.hr/
Co do cen:
Piwo :) najlepsze Karlovacko, cena w złotówkach lane ok 6 -10zl, w sklepie butelkowe ceny podobne jak u nas. Bardzo dobre pieczywo, owoce i wędliny ceny europejskie:)
Ceny w restauracjach w przeliczeniu na złotówki taniej niz nad Polskim morzem (byłem w tym roku w Rewalu i do dziś jestem w szoku)...
Jak o coś chcesz zapytać pytaj... wieczorem zaglądne to odpowiem co nieco.
bogna
2014-06-18 14:37:06
Ponawiam temat,jakieś sprawdzone namiary na domek,8 osób,mile widziany nr kontaktowy do rezerwacji,dzięki
mariastock
2014-11-23 23:44:09
Cześć, byłam w Chorwacji już kilkakrotnie i za każdym razem korzystałam z ofert z tej stronki,
tu masz link : rezerwujnocleg.com/noclegi-chorwacja.
Jestem przekonana, że znajdziesz tu coś dla siebie, ceny są na prawdę spoko, można znaleźć tu apartamenty dla jednej osoby jak i dla większej grupy. Ostatnio byłam tam w raz ze znajomymi, w sumie było nas 10 osób i bez problemu znaleźliśmy zakwaterowanie.
Mam nadzieję, że udało mi się pomóc
tu masz link : rezerwujnocleg.com/noclegi-chorwacja.
Jestem przekonana, że znajdziesz tu coś dla siebie, ceny są na prawdę spoko, można znaleźć tu apartamenty dla jednej osoby jak i dla większej grupy. Ostatnio byłam tam w raz ze znajomymi, w sumie było nas 10 osób i bez problemu znaleźliśmy zakwaterowanie.
Mam nadzieję, że udało mi się pomóc
konto usunięte
2014-12-15 21:49:12
Sprawdzone: https://www.airbnb.pl/, zapamiętam czym niżej tym lepsza pogoda ...
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź