4296
Porady
Wymiana dokumentów po ślubie.
tutejsza123 2016-08-11 11:40:01
Witam,
W tym roku biorę ślub a dokładnie w pażdzierniku, obronę licencjatu mam natomiast miesiąc wcesniej we wrzesniu. Stąd moje pytanie co ze zmianą dokumentów tzn. dyplom ? Bo obronię się ze swoim starym nazwiskiem a miesiąc później zmienię go na nazwisko męza. Czy będe musiała zgłaszać to uczelni i wymieniac wszystkie dokumenty w tym dyplom?
Serdecznie dziękuje za pomoc. :)
W tym roku biorę ślub a dokładnie w pażdzierniku, obronę licencjatu mam natomiast miesiąc wcesniej we wrzesniu. Stąd moje pytanie co ze zmianą dokumentów tzn. dyplom ? Bo obronię się ze swoim starym nazwiskiem a miesiąc później zmienię go na nazwisko męza. Czy będe musiała zgłaszać to uczelni i wymieniac wszystkie dokumenty w tym dyplom?
Serdecznie dziękuje za pomoc. :)
Re: Wymiana dokumentów po ślubie.
Spawacz
2016-08-11 12:31:06
Niestety nic nie da się zrobić będziesz musiała zaczynać edukację od szkoły podstawowej. Serio dotarłaś do obrony?
wikijuda
2016-08-11 13:47:17
W dokumentach szkolnych liczy się stan na dzień ukończenia szkoły/uczelni, więc będziesz miała nazwisko panieńskie. Dlatego później oprócz nazwiska, którym się posługujesz będziesz musiała podawać nazwisko rodowe, co zresztą czyni każdy.
Dowód osobisty, prawo jazdy i dowód rejestracyjny musisz wymienić;
Znaczy nie możesz posługiwać się prawem jazdy i dowodem rejestracyjnym, który masz na siebie jeżeli w nim widnieje inne twoje nazwisko aniżeli w dowodzie osobistym.
Dowód osobisty, prawo jazdy i dowód rejestracyjny musisz wymienić;
Znaczy nie możesz posługiwać się prawem jazdy i dowodem rejestracyjnym, który masz na siebie jeżeli w nim widnieje inne twoje nazwisko aniżeli w dowodzie osobistym.
tutejsza123
2016-08-12 17:29:50
Bardzo dziękuje Ci za odpowiedź i pomoc :)
Oczywiście wiem że dowód osobisty i prawo jazdy muszę wymienić. Zastanawiałam się tylko jak jest w przypadku studiów. Ale teraz już wszystko wiem. Dzięki, pozdrawiam ;)
Oczywiście wiem że dowód osobisty i prawo jazdy muszę wymienić. Zastanawiałam się tylko jak jest w przypadku studiów. Ale teraz już wszystko wiem. Dzięki, pozdrawiam ;)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź