1994
Tematy archiwalne
Wysyłka akumulatora czy da sie wysłąc poczta kurierem ?
ats 2010-11-22 20:05:07
Witam mam pytanie czy da sie wysłąc pocztą akumulator kwasowy z opcja ostroznie ?? jakim kurierem sie da np?
Re: Wysyłka akumulatora czy da sie wysłąc poczta kurierem ?
forfiter
2010-11-22 20:59:58
Wysłać się da, ale nie zawsze da się odebrać.
ats
2010-11-22 21:13:55
Chodzi ci oto że może się rozwalić podczas przesyłki tak ok rozumie ;)bo poszedłem dzisiaj do sklepu by złożyć reklamację akumulatora,i usłyszłem od goscia ze on mi go nie wysle bo sezon motocyklowy sie skończył i ktos tam ktos do neigo już nie przyjeżdza Powiedziałem mu żeby wysłał kurierem to mówi ze się nie da itd.mówi żebym spróbował podładowac ,próbowałem wytłumaczyc że motocykl ma sprawny alternator ,i próbowąłem łdowac to powiedział zebym jeszce raz spróbował.Poprostu sprzedajacemu sie nie chce wysłąc aku na gwarancje co w takiej sprawie zrobić ,kiedys tam jak aku w samochodzie sie zepsuł po 3 dniach poszedłem oddałem na gwarancje i już w sklepie dali mi nowy więc jak panowie to jest z tą reklamacją
forfiter
2010-11-22 21:33:17
jak masz gwarancję to co Ciebie to obchodzi, że ktoś do niego nie przyjeżdża, a po drugie sezon motocyklowy nie ma nic do tego, a Ty możesz jęździć na motorze cały rok,wolno Ci, a jego obowiązkiem jest przyjąć akumulator,jeśli nie to korzystasz z warunków rękojmii na zasadzie sprzedaży konsumenckiej,tylko oczywiście musi być dowód zakupu.
SnoozE
2010-11-22 21:34:26
Ale zaraz zaraz ... co Ciebie obchodzi czy sprzedawca moze czy nie moze. On musi - jesli tylko masz paragon i gwarancje. Takie tlumaczenia to moze sobie miedzy bajki wlozyc.
zeniu
2010-11-22 22:48:33
mozesz wysłac w firmie kurierskiej przy dworccu pks (dpd)ja z nich korzystam, pzdr
SnoozE
2010-11-22 22:49:45
Ale to sprzedawca powinien wysylac a nie on.
Piotr
2010-11-23 10:25:59
polecam jakąkolwiek firmę kurierską, natomiast NIE POLECAM POCZTY POLSKIEJ. wczoraj wysyłałem statyw do reklamacji. Po odwiedzinach na stronie internetowej poczty polskiej wyszło mi ze zapłace ok 18-20 zł. Będąc na poczcie, odczekając dwa razy po 20 minut w kolejce, pani podliczyła mi 33 zł za paczkę ważącą mniej niz 5 kg(powiedziała ze jest dodatkowa opłata za gabaryt-długość ok 120cm, szer ok 30cm).Oczywiście bez ubezpieczenia bo z tym wyszło by dodatkowe 30zł i bez priorytetu-kolejna dopłata. Więc nauczyłem się i więcej z usług poczty polskiej NIE SKORZYSTAM.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź