2174
Wydarzenia
Z dnia na dzień mam większą ochotę by nie być w PL
szejk 2013-08-20 07:48:16
Dlaczego żyję w państwie, które ma wszystko w nosie? Politycy mają mnie w du...e. Liczy się tylko kasa. Prezydent podpisał ustawę o likwidacji progu ostrożnościowego. Fajnie :( Teraz co? Za każdym razem kiedy ich przypili (niezależnie od opcji politycznej) będą coś likwidować i zawieszać? Mają mieć wygodniej? O to chyba chodzi.
Zawieszenie progu spowoduje, że ludzie jeszcze przez pół roku w miarę będą znosić premiera. Potem ruszy kasa z UE. I znów będzie premier Premierem. Sprytne.
Nie chcę takich przywódców. A co najgorsze, gdyby nawet padła ta koalicja, to nie ma alternatywy. Tego drugiego też nie chcę. Generalnie czuję się jak w obórce. Wszędzie ptactwo, gnojek i napychanie brzuchów na siłę.
Macie takie przeświadczenie?
Zawieszenie progu spowoduje, że ludzie jeszcze przez pół roku w miarę będą znosić premiera. Potem ruszy kasa z UE. I znów będzie premier Premierem. Sprytne.
Nie chcę takich przywódców. A co najgorsze, gdyby nawet padła ta koalicja, to nie ma alternatywy. Tego drugiego też nie chcę. Generalnie czuję się jak w obórce. Wszędzie ptactwo, gnojek i napychanie brzuchów na siłę.
Macie takie przeświadczenie?
Re: Z dnia na dzień mam większą ochotę by nie być w PL
konto usunięte
2013-08-20 13:10:58
Nawet ci co są przy korycie czasami mają dosyć.
Zwłaszcza jak ich ktoś od żarła odpędzi.
Zwłaszcza jak ich ktoś od żarła odpędzi.
Mario19
2013-08-20 17:19:11
szejak rozumiem Cie;)ale jest tak do d.py bo ludzie nic z tym nie zrobią,są za przeproszeniem jak stado bydla i głosują nadal na tych samych ludzi,tak jakby nie dało się wśród tych porządnych kilku znależć co nie pchaliby do swojej kieszeni,i wreszcie cos dla innych zrobili. Kropla drąży skałe;)
bearchen
2013-08-20 20:26:54
Nie jest tak zle.
Szczaw i mirabelki dostepne dla wszystkich.
A tak na serio to masz racje.
Ja pojechalam i nie zaluje. Teraz wiem ze nie ma po co wracac.
Szczaw i mirabelki dostepne dla wszystkich.
A tak na serio to masz racje.
Ja pojechalam i nie zaluje. Teraz wiem ze nie ma po co wracac.
Sniper
2013-08-20 21:08:59
Mario, bardzo jestem ciekaw na kogo Ty głosujesz skoro jesteś taki zły na bydło, które głosuje cały czas na tych samych. Na Korwina? No błagam. Szejk dotknął sedna sprawy i choć w głębi duszy chciałbym rzucić mu mocny argument, uświadomić, że nie ma racji to nie ma jak.
... bo gość pisze prawdę o tym kraju.
... bo gość pisze prawdę o tym kraju.
konto usunięte
2013-08-20 21:19:02
I tak zagłosuję na Donalda Tuska, wreszcie w naszym kraju ceni sie fachowców...
konto usunięte
2013-08-20 23:58:54
Szejk, jak tak bardzo Ci nie pasuje to zawsze możesz wyjechać. Jest takie państwo jak Białoruś, może tam spróbuj szczęścia ;)
saleen22
2013-08-21 06:35:31
@bearchen kiedys zatesknisz za ojczyzna,,i przyznasz mi racje
szejk
2013-08-21 07:27:10
@selen22: pewnie każdy czuje się związany z PL, @bearchen też, tyle, że w grę wchodzi tutaj kwestia przeżycia. Prawo natury to prawo natury i każdy osobnik chce przeżyć. Jak jednak przeżyć, jeżeli non stop atakowani jesteśmy informacjami typu: emerytury nie będzie, OFE to porażka, kolejny zakład pracy likwiduje etaty, itd. Lista jest bardzo długa.
Analizując wypowiedzi w sprawie OFE - wynika z tego, że OFE to było takie doświadczenie - może się uda a może nie. Jak inaczej interpretować te wszystkie ataki na te instytucje? Tyle, że ktoś eksperymentuje na naszych pieniądzach i przyszłości!
Ktoś napisał, że jest patriotą itd. Jak uczyć patriotyzmu jeżeli w szkołach tak okrojono podstawy programowe, że większości faktów, przeciętny nastolatek najzwyczajniej nie pozna? Jak mamy być konkurencyjni skoro robimy z młodych "odtwarzaczy" a nie twórców?
Długo można pisać i to niestety pokazuje, ze czego praktycznie się nie dotknie, to się sypie. Smutne. :(
Analizując wypowiedzi w sprawie OFE - wynika z tego, że OFE to było takie doświadczenie - może się uda a może nie. Jak inaczej interpretować te wszystkie ataki na te instytucje? Tyle, że ktoś eksperymentuje na naszych pieniądzach i przyszłości!
Ktoś napisał, że jest patriotą itd. Jak uczyć patriotyzmu jeżeli w szkołach tak okrojono podstawy programowe, że większości faktów, przeciętny nastolatek najzwyczajniej nie pozna? Jak mamy być konkurencyjni skoro robimy z młodych "odtwarzaczy" a nie twórców?
Długo można pisać i to niestety pokazuje, ze czego praktycznie się nie dotknie, to się sypie. Smutne. :(
bearchen
2013-08-21 10:18:33
Alez ja tesknie, nawet bardzo. Polska zawsze bedzie moja ojczyzna i kocham ten kraj tylko rzadzacy uniemozliwiaja mi ten powrot. Mysle o tym dosyc czesto, ale ta mysl mnie przeraza.
A najbardziej to przerazaja mnie ludzie tutaj mieszkajacy. Ich mentalnosc, wkladanie nosa w cudze zycie, spory sasiadow o kawalek miedzy, kawalek drogi. Ciezko sie do tego przyzwyczaic, szczegolnie ze tam gdzie mieszkam juz dobrych kilka lat nic nikogo nie interesuje i kazdy zyje zyciem wlasnym.
A najbardziej to przerazaja mnie ludzie tutaj mieszkajacy. Ich mentalnosc, wkladanie nosa w cudze zycie, spory sasiadow o kawalek miedzy, kawalek drogi. Ciezko sie do tego przyzwyczaic, szczegolnie ze tam gdzie mieszkam juz dobrych kilka lat nic nikogo nie interesuje i kazdy zyje zyciem wlasnym.
saleen22
2013-08-21 12:05:32
@Bearchen ,,z tym sie zgodze moze mentalnosc jest zupelnie inna niz w innych karajach ,,wiesz ze jestem tysiace mil od Polski i mieszkam w raju,,ale na strare lata chyba wroce do Polski,,nie uwierzysz ale bylem w Wallmarcie na zakupach i wyniosly mnie jakies 50$ i juz mam placic a gosciu za mna powiedzial ze on za to zaplaci,,bo ktos jemu zaplacil kiedys,,,teraz na mnie kolej,,piekny gest od dobrego serca:))) pozdro i milego
ps-- jezeli chodzi o pilitykow to uwazam ze w kazdym kraju sa tacy sami ja ich nazywam"inteligetni oszusci",i mysle ze to sie nigdy nie zmieni
ps-- jezeli chodzi o pilitykow to uwazam ze w kazdym kraju sa tacy sami ja ich nazywam"inteligetni oszusci",i mysle ze to sie nigdy nie zmieni
saleen22
2013-08-21 12:59:31
@Szejk...wiem i tez przyznaje Ci racje co napisales,,,chyba nie skumalem do konca watku sorry i milego
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź